Dulciuri fel de fel...(2)
Raspunsuri - Pagina 19
monica-elizabet spune:
adi, printre retetele de acolo am gasit una de chec si am adaptat-o putin si am facut Briosele astea cu mure...super pofos si moale aluatul asta...
multumesc
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
adi69 spune:
Mmmm,yammy..
Spune care reteta de chec,te rog.Probabil va mai trebui sa mai fac dulciuri de post..
monica-elizabet spune:
adi uite Aici cum am facut si dupa ce reteta...insa eu am facut toate cantitatile pe sfert ca asa coceam la briose de ma saturam :) deci pentru chec era...4 cani de faina/etc
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
osna spune:
monica ies 12 bucati din compozitia data de tine sau mai multe?vreau sa fac miercuri muffinsii!
am facut si eu o prajitura de post zilele trecute,delicioasa,sotului meu nu i-a venit sa creada ac e fara ou.
prajitura cu afine,de post-poza
160g margarina
140g zahar
260g faina
1 plic praf de copt
180ml lapte soia
1 compot afine,foarte bine scurse se suc
margarina,zaharul si 1plic zahar vanilat le mixam bine,adaugam faina,laptele soia si praful de copt.turnam compozitia intr-o tava mica pregatita cu hartie de copt.
punem la cuptor pt 5 min apoi asezam deasupra fructele si coacem in continuare inca 35-40min pina cand e scobitoare curata si prajitura s-a aurit deasupra.se lasa sa se raceasca,se poate pudra cu zahar!
mamica fluturasului Matei
monica-elizabet spune:
osna, arata tare bine prajiturica cu afine...
ies doar 8 briose dupa reteta aceea...daca vrei mai multe mareste cantitatile
Eu azi am facut Chec Tigrat(de post) dupa aceeasi reteta de la briose respectand insa alte cantitati, reteta o avetiAici
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
mariussimiuc spune:
Helau! 
In plin elan creativ pentru zilele copiilor n-am mai apucat sa intru pe aici,sa vad ce bunataturi ati mai pregatit. 
Citesc din urma si revin...sa ma laud. ![]()
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
De aici capodoperele
pentru zilele copiilor,iar de aici diverse aperitive pentru aceleasi ocazii. ![]()
Monica,tare fain arata tigrul tau de post. ![]()
Mihaela,multumim de retetele delicioase. 
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
osna spune:
miha tortul ti-a iesit foarte frumos.cum ai facut salata ananas ca suna interesant.
eu nu am frate rabdare la decorat plus ca matei e mereu cu mainile pe masa,abia apuc sa fac o poza in care sa nu fie si manutele lui mici.e ajutor de bucatar in toata regula.
osna spune:
am facut duminica un cozonac floare cu mac,dupa o reteta a danezei,a iesit o minunatie.se poate face si de post,mama l-a incercat azi.
poze aici
aluat:
450g faina
50g amidon
25g drojdie proaspata
150g zahar(merge lejer100g)brun
50g ulei floarea soarelui
200ml lapte(apa)
putina sare
umplutura
250g mac(al meu a fost gata preparat)
sau se fierbe 250g mac cu zahar si putina apa/lapte.
aluatul l-am framantat si lasat la dospit in MP si dupa 90min l-am pus pe masa de lucru si l-am impartit in 12 buc.le-am intins cat de cat rotund si am pus pe fiecare cate o lingura umplutura de mac.am rulat si i.am dat apoi forma de potcoava,apasand bine capetele.in tava de tort am pus pe randul de jos 6 potcoave,apoi 5 si deasupra 1.
le-am lasat inca 50min la dopsit si apoi uns cu galbenus+lapte si am presarat crocant(daca e de post nu-l mai ungeti cu ou)
am copt la 185 grade vreo 45min.
monica-elizabet spune:
mama mia osna ce bine arata 
Miha, pe tine nu te mai laud ![]()
super sunt toate bunatile pe care le-ai facut si mai ales tortuletele
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post