Dulciuri fel de fel...(2)
Raspunsuri - Pagina 20
mariussimiuc spune:
Osna,ideea de ornare am luat-o de aici. Nu stiu ruseste,dar stiu sa ma uit la poze!
Sper maine sa am si eu chef de o "floricica".
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
monica-elizabet spune:
azi am stresat-o pe miha cu cozonacul asta floare mi se parea ca e aluatul cam tare(si o rugasem sa-mi gaseasca reteta danezei) dar a fost super ok
multumesc osna ...a iesit demential pana la urma...desi ma speriasem l-am facut in varianta de post(in loc de apa am pus lapte de kokos)
Cozonac floare si o sectiune, i-am pus umplutura de nuca+stafide si kko Aici
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
marami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariussimiuc Osna,ideea de ornare am luat-o de aici. Nu stiu ruseste,dar stiu sa ma uit la poze! Sper maine sa am si eu chef de o "floricica". Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama... |
Hehehehe... ce bine arata si jur ca pe mine nu m-ar fi dus mintea la nimic din ce am vazut acolo
mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)
pozne-npoze
osna spune:
monica ti-a iesit foarte fain.uite reteta danezei e asta dar eu nu am mai pus budinca,untura si pt ca i-am bagat si o umplutura de mac m-am gandit ca nu strica sa-i dau un titlu nou
e putin mai vartos aluatul ca cel de cozonac dar dupa coacere e pufos.
ma duc sa fac o pizza de post,daca iese va bag si reteta mai tarziu.
mamica fluturasului Matei
osna spune:
pina la pizza sa va scriu placinta cu mere-tot de post:-poze cu pasii si feliile aici
aluat:
300g faina
1 varf cutit sare
150g margarina
1-2 linguri apa
130g zahar
umplutura:
10mere dulci
2 linguri zahar
1 lingura scortisoara
amestecam ingredientele pentru aluat si rezulta aceasta coca(daca vedeti ca nu se leaga mai puneti apa sau faina, daca e prea moale aluatul,important este sa nu se lipeasca de maini si masa)
se pregateste umplutura cat sta aluatul la rece.merele taiate cubulete se pun cu zaharul si scortisoara pe foc pentru 15min pina cand s-au inmuiat bine.
se imparte aluatul in 2 parti si intind 2 foi pe folie alimentara.una se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt si se inteapa de cateva ori.deasupra asezam compozitia de mere calduta(dar NU fierbinte)
si punem foaia 2,apasand usor marginile.am dat la copt 45min,ultimele 15 la rezistenta de jos la 185 grade.se lasa sa se raceasca bine si taie.
mamica fluturasului Matei
monica-elizabet spune:
osna, arata super si placintica...
pizza de post am facut si eu...tare buna este :)
abia astept sa o vad pe-a ta poate ma mai inspir
Miho facusi floricica?
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post
osna spune:
pizza de post-aluat framantat la MP:-cam asta a iesit:
250ml apa
50ml ulei masline
500g faina
1 cub drojdie
1 lingurita sare,
1 lingurita zahar brun
oregano uscat
deasupra:
sos de rosii
ciuperci
masline
rosii felii subtiri
ardei inele
mamica fluturasului Matei
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marami Hehehehe... ce bine arata si jur ca pe mine nu m-ar fi dus mintea la nimic din ce am vazut acolo |
Cand ai nevoie dau idei.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet Miho facusi floricica? |
N-am facut-o pentru ca nu am avut nuca. Sparta si curatata. E pe lista,oricum.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
monica-elizabet spune:
osna, tu ma omori cu zile arata super pizza, am sa o fac si eu, multumesc
miho cu 2 ajutoare mici nu ai spart nucile ? lasa ca mai ai timp
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post