retete arabesti/ramadan (7)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dalice spune:

Buna! Da, foul=bob,iar humus=naut.
Foul-conserva se poate prepara astfel:
1. tai marunt rosii, patrunjel, adaugi lamaie,ulei si putina menta
2. cu laban,tahine si putin usturoi si lamaie.
Sunt delicioase ambele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc de lamuriri fetelor
deci eu n-am cum sa fac de fapt foul ci doar hummus ca "bob" nu am...am doar naut...bey fie ce-o fi cumpar foul la conserva... macar sa vad cum e ala daca facut de mine nu am cum sa fac...

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Azi am facut Hummus-ul este f bun, multumesc pentru reteta fetelor



si pentru ca tot am dat EDIT ca uitasem ghilimelele va arat si ce painica am gasit astazi la magazinul meu
Paine Siriana nu este nici lipie nici paine este putin mai groasa ca o lipie, cu faina integrala(light fara adaos de zahar) si este de-o gustoshenie nemaipomenita cu ea am papat azi Humussul...abia astept sa mai iau maine si o congelez ca nu au tot timpul...

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

m-ati lasat singura pe=aici?
azi am facut o prajitura arabeasca Harisi se numeste am gasit-o pe blogul lui Edith
HARISI am sa pun si reteta mai jos


200 g nuca de cocos
1 pachet de gris 500 g
150 g unt (topit)
750 gr iaurt
2 praf de copt
3 plicuri vanilie

Pentru sirop:
2 pahare de apa
2 pahare de zahar
zeama de la o lamaie

Se amesteca toate ingredientele (iese o compozitie mai tare decat cea de chec) apoi se lasa o ora sa se odihneasca. Se tapeteaza cu unt si faina o tava de 25/30 cm apoi se pune la cuptor pentru 50-60 de minute la foc mic-potrivit.Inainte cu 10 min de a fi gata prajitura os coatem din cuptor o taiem in patrate si o insiropam cu siropul fierbinte, apoi punem din nou in cuptor pentru 10 min.
Eu in loc de zahar am pus miere, am folosit 2 lamai persiene care-s mai dulci si am pus si 1.2 de lyme...apoi am uns cu putina miere patratele si am presarat nuca de cocos



monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Monica,da,chiar ca au/am disparut toate gospodinele.De fapt nu stiu de ce le zic gospodine cind ele trag chiulu`.cu mine in frunteeee
Eu nu fac nika deosebit,abia ma tirai jos din pat.Pina azi am avut liber ,maine cine doarme iar pe bucati si la 6:00 a.m desteptarea?
Azi nu stiu ce sa le fac rapid ca sa scap de ei,ca`n fiecare zi de fapt.
Arunca oleaca de praji ca eu tocmai ce-am aruncat juma de pachet de nuca de cocos si alta n-am.


Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

gata hannen s-a facut prinde
pe toate

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:


Halou,halou!Pe unde v-ati ascuns bucatareselor?
Azi am fost gospodina am facut kataif(ortansa,multam de reteta) si lipii.Pina la 10:00 seara am buchisit linga aragaz cu soata.Unu intindea foi,unu cocea.
Voi ce ati mai gatit bun?

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

hannen...mmm...ce bun
mi-ai facut pofta si mie de niste kataif
cum au iesit lipiile?
eu m-am puturosit de cand am dat de lipiile alea mici

vroiam sa va zic ca in conserva pe care scria foul tot cu natu era facut

pe toate

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

monica,n-am fost multumita pt. ca drojdia mea nu a crescut.
Cred ca e veche!
Mi-a fost frica sa ma apuc.nici compozitia de kataif nu a iesit ca in pozele ortansei pe care le-am studiat azi indelung numa ca sa nu dau gresh.
Dar m-am riscat si le-am facut.Desi am dublat cantitatea data de Ortansa fiindca nu a crescut compozitia a trebuit sa mai fac o data,tot dublu.Fiindca tot m-am chinuit zic sa fac de ajuns!
Lipiile au iesit,slava Domnului,dar cam putine.Cred ca daca imi crestea aluatul faceam mai multe.
Trebuie neaparat sa cumpar alta drojdie.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

hannen poate sa fie drojdia sau nu a fost sufiecient de cald sau ferit de curent locul in care ai pus la crescut
eu am citit o data pe culinar la o reteta un chitzibush legat de crescut si de atunci numai asa fac la toate retetele care necesita dospire sa va zic si voua
dau drumul la cuptor pentru cateva minute cu focul mic, mic de tot apoi inchid focul, pun o tava in cuptor si vasul in care am framantat coca il acopar bine mai intai cu niste servete de hartie si apoi cu folie de plastic, apoi il pun in tava asta in cuptor si las acolo la crescut...de fiecare data creste f frumos ...Locul e si calduros si ferit de curent, apa sau mai stiu eu ce

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput