Mamici de pepenasi de iulie- august 2008 (103)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna fetelor , in primul rand multe felicitari tuturor mamicilor , ne-am inmultit . Sa va traiasca puiutii si sa fie asa cum va doriti voi !
Noi suntem bine, f.f.f. ocupati cu Rayan care imi ocupao gramada de timp .
Pt. cine stie , eu am voie sa mananc fasole daca alaptez ?
Va multumesc si pt. raspunsurile cu Sax Simplex .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

Sunny scump si drag: ce bine ca v-ati intors acasa sanatoase!! Ne-a fost tare dor de tine, v-am vazut pozicile si m-am indragostit de micuta luptatoare, la asa mama nu se putea altfel de fiica! De-abia astept sa ne povestesti totul cu detalii, daca te simti in stare, daca nu intelegem...si eu nasc tot la Euroclinic si am inteles ca au fost probl cu doctorii de acolo desi eu tin minte ca tu erai realmente indragostita de dr ta. Stiu ca ai avut niste secretii maronii inainte pe care le am si eu...cand te simti tu ok sa ne povesteti noi asteptam rabdatoare

Tecky, Didi: felicitari proaspete mamicutze, sa va traiasca puiutzii!!

bubuleana
38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Buna dimineata! Eu nu am avut acces la internet si acum am citit cu sufletul la gura din urma, sunt foarte impresionata si induiosata de tot ce am aflat.
Felicitari tuturor mamicilor si multa sanatate copilasilor!
Medicul meu s-a intors din concediu, io ma bucur ca am "rezistat" pana acum, cezariana s-a amanat pentru maine dimineata.
Mi-ar fi placut sa se nasca pe 4 iulie, dar asta este, si 5 iulie suna bine (glumesc, bineinteles, important este sa fie sanatoasa).
Asadar maine, 5 iulie, o voi vedea in sfarsit pe Ilinca (ne-am hotarat si la nume, era si timpul, nu?).
Va doresc numai bine tuturor si promit sa revin cat mai repede cu vesti noi.
Cu drag, Ioana.
P.S. L-am intrebat pe medic daca este aglomerat in spital (maternitatea Cuza Voda din Iasi) si cica se naste pe banda rulanta. Nu degeaba are judetul Iasi cea mai ridicata natalitate din tara la momentul actual...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Neata fete!
Acuma doarme maimutica noastra. Sa vedem cat ma lasa.

Info despre cum merg treburile la Elias, la copilas:
- este aer conditionat in salile de pretravaliu, nastere si postpartum. Nu am avut nevoie de apa deloc deloc.
- copiii nu stau cu mamicile, ci pe sectie la neonatologie, ceea ce e grozav
- se alapteaza o data la 3 ore, prima masa cate 5 minute la fiecare san, urmatoarele cate 15-20 de minute, cat permite bebe. Orele sunt multiplii de 3, mai putin la 3 noaptea. E de preferat sa se mearga la fara un sfert la alaptat, ca sa nu se suprapuna alaptatul cu schimbul turelor.
- e PO-LI-TI-E! Nici mamicile nu au voie sa intre in sala cu bebelusi fara permisiune! Iti da bebe sa il vada tati, dar numai o data, de doua ori. Daca vine si tati la orele de alaptat, mai merge, dar eu una am preferat sa nu ne mai complicam si sa ne vedem acasa pe indelete.
- nu ai voie sa faci poze pe sectie la NEONATO. Am facut cateva poze doar la intrare si in sala de alaptare, pe furis.
- nu ai voie sa te duci la bebelus decat la orele de alaptat.
- duci pampersi, servetele umede, Bepanthen si Baneocin.
- duci hainute din prima zi
- la fete, cercelusi se pun in ziua in care se face externarea. Costa 30 de lei (spaga, bineinteles).

Cum merg treburile la Elias, la mamici:
- sunt multe categorii de saloane dar nu este adevarat ca nu sunt locuri. Cred ca jumatate din locurile "smechere" erau goale, dar rezervate probabil pentru cutare si cutarica.
- cel mai nasol salon (cred) e cel in care am stat eu - primul la usa, cu 5 paturi, nr 13 Baia alaturi, trebuia sa iesi pe hol, care era plin de lume. Totusi, cel mai "strategic" pozitionat, se intra usor. Dincolo de usa maternitatii nu se mai trecea!
- urmatoarele doua saloane, 11 si 12, de fite, cu TV, mobilier nou, faianta, super curat si modern > evident, erau goale deocamdata
- dincolo de usa maternitatii, saloane diverse, care mai moderne care mai asa si asa.
- nu stiu cum erau saloanele "de fite" dar la astea normale nu era aer conditionat, desigur, si nici frigider.
- nici dincolo de usa maternitatii (saloanele pana la nr 10) nu erau frigidere inauntru, ci pe hol.

Parerea mea - am preferat sa fiu mai la usa si sa poata ai mei sa intre, iar de frigider nu am avut nevoie.

Cum merg treburile la Elias cu personalul si cu programul de dupa nastere
- o sa va mire, dar spagi nu se prea dau. Daca vrei dai, daca nu, nu. Nu esti tratat cu nimic altfel!
- asistentele de la neonato urmaresc cum se desfasoara alaptarea, te invata ce si cum, il ajuta pe bebe. Nu am vazut asa ceva la Polizu unde mi-a pus copilul in brate si adios, nimeni nu a venit sa imi spuna cand si cum sa il hranesc, sau sa vada daca a macat sau ce se petrece. Drept dovata, Eliza a pierdut 500 de grame in 2 zile iar Erika numai 150... Nu am dat nici un leu la neonato.
- spalaturi se fac intre 5 si 6, si seara si dimineata. Nu am dat decat o data, 5 lei.
- controale se fac dimineata daca poate medicul, sau oricand in timpul zilei, daca medicul are vreo nastere. La mine a venit rezidenta personal sa ma cheme.
- moasa cu care am nascut eu este una de nota 100 de mii!!! Nu vroia sa primeasca nimic, cica sa stau sa nasc. I-am dat pana la urma 100 de lei.
- anestezistul a fost singurul care parea pregatit cu buzunarul la inaintare, dar super civilizat si amabil si zambitor. I-am dat 150 de lei si a picat pe spate, a venit singur dupa o ora sa imi puna o seringa autodozanta ca mi se termina prima doza, dar nu a mai fost nevoie ca tocmai nasteam. Oricum, super dragut si profesionis. Nu am simtit nimic atunci cand mi-a pus cateterul!
- rezidenta... super tare gagica! Super talentata la broderie. O sa va povestesc eu despre asta. La fel si ea, naturala, fara sa conteze ca nu i-am dat nimic, abia a primit a doua zi. I-am dat 250 de lei. Cre' ca a picat pe spate, ca alte mamici nu dadusera decat 150 sau 200.
- la medic nu am dat nimic. Am ajuns la concluzia ca mai bine nici nu incerc, ca n-am chef sa ma stie tot spitalul...
- am mai dat 5 lei la o infirmiera care mi-a schimbat asternuturile, dar la fel de bine puteam sa nu dau.
> astea au fost toate cheltuielile mele cu spitalul. Aa... si 3 pizza pe care le-a luat barbatu-miu pentru fetele de la sala de nasteri (era pranz, si moasa m-a intrebat daca le poate aduce o pizza cand vine ca erau ocupate si le era foame)

Mancarea foarte buna, o sa va mire! Nu am crezut ca voi manca vreodata mancare de la spital! Piure cu pulpe de pui fara pielita! Dovlecei umpluti! Prajiturele si rulade grozave!

Revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiberica spune:

TECKY, DIDI SI MAP SA VA TRAIASCA MINUNILE !!!SA VA BUCURATI DE ELE ! SA LE DEA DUMNEZEU SANATATE!

SUNULE, DRAGUTA ,MI-AU DAT LACRIMILE CAND AM VAZUT-O PE THEA IN PATUL VOSTRU !! SA FITI FERICITI !

O ZI BUNA FETELOR !

tiberica mami de Alina 13.07.95 si mami de Karina 37 +
Dai Vointa , Iei Putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

Sun mi-au dat lacrimile cand am vazut primul tau mesaj, ma bucur atat de mult ca sunteti acasa, si ca micuta Thea este bine. Am vazut pozele cu ea , este superba, sa fie sanatoasa si sa va umple viata de bucurii.
Map felicitari pentru bebe Luca, ce mare este dragul de el, refacere cat mai rapida #351;i mult laptic.
Anka bine ai venit acasa, este o dulcica micuta ta.
Didi felicitari, bine ai venit Aida , sa fii sanatoasa si cumintica. Imi pare rau ca au avut probleme, bine ca acum sunt ok amandoua, refacere rapida mamico.
Camy imi pare rau ca nu ati reusit sa va luati frigider, nu inteleg cum pot fii unii oameni, nu-si dau seama ca mai putin si vi se naste bebelusul, iar un frigider este necesar.
Tecki felicitari mamico, refacere rapida si mult lapticpentru micuta ta Ana Raluca.
Biri draga de tine imi dau seama ca o sa-ti fie foarte greu cu 2 copii mici, si cu unul este greu, mai ales ca diferenta dintre copilasii tai este mica, dar o sa te descurci tu.
Boti mai putin si nasti si tu tot la birou esti, cred ca ar trebui sa te odihnesti, gandeste-te mai mult la tine si la printesa ta, si lasa-i pe cei de la birou sa se descurce si fara tine, trebuie sa faca asta,nu.
Mada sa vine azi Amira, sa nu o mai lase pe mami sa astepte

37+ Miruna AMR 2+
poze
bebele meu
vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banu2268 spune:

fetelor nu-i nimeni pe aici care a nascut la cantacuzino?

sa aud si eu povesti despre cum e, cum a fost la nastere?

va pup pe toate si felicitari mamicilor si succes celorlalte la nastere, si sa fiti sanatoase si bebeloii la fel

22+ Salih

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

fericitari tecky

sun-ule ce bine ca sunteti din nou acasa!uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

haide mada!

32s+! a inceput numaratoarea inversa
surpriza MARIA ANDREEA
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

anka super din ce povestesti tu acolo!
pacat ca tecky e la spital deja si n-a apucat sa citeasca dar sigur se va descurca ea
oricum f utile inf pt celelalte fete

32s+! a inceput numaratoarea inversa
surpriza MARIA ANDREEA
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

SUN bine ati venit acasa , cer ma bucur sate vad iar pe forum si sa stiu ca fetita ta este bine si sotul ma intreba ce mai faceti cand erau probleme si veneau greu vestile. Foarte frumoase pozele aveti o minune de bebelina.
ANKA LAURA am vazut pozele ,fetita e o dulcica, seamana cu tine , ce fata frumisoca avea cum steatea ea la poza in prima zi.Si apropo de tine fata ce nastere rapida ai avut, m-ai uluit.
TECKY felicitrai pentru RALUCA , te asteptam curand acasa si vrem si poze.
DIDI felicitari pentru nastere si pentru bebelina , ma bucur ca este totul in regula si ca nu au fost probleme pana la urma.
Am vazut ca sunt vesti si de la GINI si nu este ceva ingrijorator sa speram ce se rezolva foarte bine si la ea .
MADA asteptam poate astazi se naste totusi Amira , BAFTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Eu azi merg la control si o sa aflu mai multe, sa vedem cum stam ,ca programarea la cezariana e pe 11 ,vinerea viitoare dar daca e ceva facem mai devremne.Oricum ieri am implinit 39 de saptamani.
Va pup pe toate

39+AMR 8 ZILE
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png

Mergi la inceput