am salariu de 20 milioane.Bona vrea jumate!(2)
mirelle,daca ii dai 12 mile sigur strici piata
depinde si ce face in timpul de 11 ore....plus ca pretul e cam de
1 mil/ora ....asadar maxim 11 ar trebui...desi mi se pare in continuare exorbitant

31 Ianuarie 2007+
Mimishoru'(07 aprilie 2004)
Raspunsuri
ileanna spune:
eu nu inteleg f bine opiniile umanistelor care intreaba care e problema sa-i dai 1.000 ron daca de asta are nevoie ca sa traiasca. oare asta e unitatea de masura? si atunci cu muncitoarele din fabrica (,) care castiga 600 ron ce facem? nu mai conteaza nivelul de dificultate al muncii ... de cata pregatire ai nevoie sa ca o faci ... de cati ani ti-au trebuit ca sa atingi nivelul respectiv ... de nivelul performantei pe care trebuie sa o mentii sau chiar sa o imbunatatesti ca sa continui sa primesti banii aia??? punem egal fara probleme intre un profesor care a avut nevoie de x ani studii, y definitivate ca sa ia banii aia si o tipa care a iesit la pensie si maine s-a trezit ca poate cere bani sa supravegheze un mucos pt ca deh ... asta stie sa faca tata lumea dar nu fiecare are timp.
deci nu platim serviciul si capacitatea persoanei ci ... lipsa noastra de timp. asta e santaj, disperare si lipsa de optiuni. si ma face sa-mi aduc aminte de o colega care si-a schimbat jobul pe un salariu exorbitant, intr-o perioada de criza pe piata muncii. noilor angajati li s-a spus pe un ton amar de catre angajator: "nu va faceti iluzii ca asta este pretul real al muncii voastra. este doar masura disperarii noastre de a va avea"
.
si sigur ca bonele isi permit in conditiile astea sa dirijeze piata, pretinzand de fapt ... nu sa fie platite ci sa ... imparti procentual cu ele. te evalueaza scurt si ... ete cat te costa mosule'. ca la piata.
ca sa nu mai spun ca ele nu supun mare lucru la risc. angajatorul se poate schimba rapid, jobul este de obicei in completarea veniturilor .... dupa pensie sau pe timpul studiilor.
si din cate am vazut eu, CULMEA dar nici una nu e cu adevarat disperata dupa bani sau dupa o slujba ... in marea majoritate sunt niste persoane destul de "pasive" (ca sa nu zic altfel) si care asteapta sa dea tunul. adica ... stau pana gasesc ceva super easy de facut pe bani super buni. daca nu apare ... mai bine stau degeaba sau asteapta. sunt destul de neimplicate ... in gasirea si mentinerea unui job si in practicarea acelui job ca atare. aceasta relaxare le permite sa faca cartile. cate dintre noi isi permit modul asta de gandire? este clar o lupta inegala in care ... nu noi stabilim regulile.
mie mi-a cazut mandibula la modul serios cand i-am propus femeii care face curat pe scara blocului sa vina 4 ore pe saptamana sa-mi calce si sa dea o carpa, contra unui ban frumos. o biata batrana surda care desfunda mizeria de ghena zilnic si ia niste bani de mizerie. m-am gandit ce super afacere pt amandoua: oricum e aici in fiecare dimineata si munca de la mine ar fi super eleganta. raspunsul a fost NU, ca are treaba acasa. evident ca am dat in balbaiala de umire si nu am mai zis nici pas. adica ... oricata treaba ai avea ... sa mai faci un pas si 4 ore pt 50 ron ... hm
sau cand un individ dubios cu care mai colaboram, mi-a cerut 700 ron ca sa-mi demonteze / care / reasambleze o biblioteca din Tei in Pantelimon. si cand i-am zis ca daca astea sunt scorurile - nu mai colaboram ever ... a zis ... OK cu zambetul pe buze. adica pe scurt: ori dau tunul ori stau cu burta la teveu si caut alt fraier. cica pretul era procent din valoarea mobilei.
sa fim seriosi, oamenii astia sunt super relaxati si nu au nimic at stake. daca le iese bine, daca nu ... ia o pauzati's posmagii, mana mai la deal.
asta e si eu una nu vad nici o solutie.
29S cu bb Vlad 
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png
luiza79 spune:
am citit si am ramas un pic socata de faptul ca ti-a cerut 700 ron pentru mobila. in ce lume traim?
apreciez buna descriere a situatiei in cazul bonelor.
ingridnen spune:
ileanna, ai perfecta dreptate !
Prefera sa traiasca dintr-o pensie si sa astepte marele tun, vorba ta.
Acum un an si jumatate cautam disperata bona pentru Cristi, sa-l ia de la gredi, sa-i dea de mancare si sa-l culce. Pentru 4 ore ofereme 3 milioane.... nu gaseman pe nimeni... in final imi este reocmadnata o vecine, pesionara... o invit la mine, vorbim... pai ea nu se angajeaya pe mai putin de 4 milioane... ca atat ii trebuie ei pe lange pensie ca sa traiasca decent... si mi-a zis pas... Nu spun ca nici in ziua de azi nu e "aganjata". Am avut un noroc chior, m-a ajutat Dumnezeu si am gasit in final pe cineva. Dar este cumplit sa nu ai nici un ajutor din familie si sa fii "la mana" altcuiva... asta este...![]()
Ingrid si Cristi 5 ani si 2 luni
Mihaelutat spune:
Ileana adevar grait-ai.
Am trait senzatia de a fi santajata non-stop timp de un an de zile de fosta bona a baiatului meu. La fiecare 3 luni ma trezeam cu o fata acra si mutre cat cuprinde si apropouri "subtile" ca daca nu sar la cap cu ceva in plus ma lasa cu dosul in balta si cu asta basta. Am rezistat 1 an si ceva la ultima fita am spus gata, nu pot da un leu in plus si am primit replica ca "ok mai stau aici pana imi gasesc ceva mai bun ca asa am vazut eu pe internet ca se da 10 mil. la 8 ore". "Ba sa ma scuzi o sa pleci de maine, nu vreau sa iti incurc cariera" asta a fost raspunsul.
Am gasit destul de repede pe altcineva, cu experinta, dar fara pregatire, care pentru moment nu mi-a facut nici o fita,merge totul ok, dar sunt in garda, ca nu mai bag mana in foc pentru nimic.
Lucrul care ma revolta este ca marea majoritate a asa-ziselor bone pregatire nu au de nici un fel, responsabilitate nici atat, dorinta de a se depasi in orice domeniu ioc, respect pentru familia la care lucreaza lipsa, doar o dorinta arzatoare sa te faca din tastatura, cum se zice.
La al doilea copil deja nu mai indraznesc sa ma gandesc ca numai gandul ca o iau de la capat ma termina psihic.
Mihaela
ramiha spune:
Ileana, Mihaela, asa e cum spuneti! Eu sunt tocmai in "focul luptelor" cu bona care ma agaseaza in fiecare zi cu exemple despre prietenele ei bone in "cartierul francez", care merg 2 saptamani pe an la munte si 2 saptamani la mare, le iau parintii de la scara cu masina si alte enormitati de genul asta... I-am dat si eu exemple despre prietenele mele, la care bona in casa spala pe jos de 2 ori pe saptamana, si mi-a spus ca chestiile astea nu sunt relevante. Ce e mai nasol este ca ea nu are nici un venit, dar daca o rog sa vina intr-un weekend sa stea cu fata (o data, de doua ori pe an se intampla asta), zice "1.5 mil, asta-i pretul" si nu se misca nici moarta pt mai putin, cu riscul de a crapa de foame cu ochii la tv. E o afacere sa fii bona in Romania, jumulesti la maxim "patronul", pentru ca iti permiti. Eu la mine la servici nu imi permit asa ceva, ca deh, tin la jobul meu, pe care l-am obtinut prin ani de munca, diplome si nopti nedormite. Ea, daca isi pierde jobul, practic nu simte nici o lipsa, cu foamea s-a invatat sa traiasca si nu e o tragedie pt ea, o mai mare tragedie ar fi munca, munca cinstita si facuta cu simt de raspundere.
Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007
luiza79 spune:
cam asta e diferenta de mentalitate intre generatii. nu ai ce sa faci pentru ca nu o mai poti schimba. nu poti sa faci sa munceasca acum niste oameni care s-au facut ca lucreaza toata viata. dar este adevarat ca exista si exceptii numai ca sunt putine.