retete arabesti/ramadan (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Da... merge ...Eu am incercat prima data cu piept de pui (am pus totul la jumatate), apoi am pus un pui intreg (mai micut, ce-i drept).
A doua oara aveam puiul fiert deja pentru supa asa ca am schimbat un pic etapele-l-am pus dupa ce am calit ceapa cu usturoiul (si nu am avut in casa caise confiate), dar tot bun fost.
Cu siguranta voi mai face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc norocutza, deci sa inteleg ca pot sa fac si cu pui fiert in supa?
ha ha...te-am innebunit

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Monica piept taiat cubulete de cca.3cm merge foarte bine fara a fi fiert, se face relativ repede.

Daca ma lasa maimutul mic mai scriu cate o reteta, dar imi face ca indienii in jurul scunului pe care stau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Am intrat intr-o zi aici si va ziceam ca vreau sa fac niste pui. Pana la urma am facut reteta asta si a fost tare bun (Am folosit cumin praf ca nu am in dotare seminte+n-am pus mult ardei iute ca am dat si la cei mici).

Pui cu ardei gras

*750g carne pui (fara os)
*1 ceapa medie taiata pestisori
*3 catei usturoi pisat
*1 ardei gras frumos (rosu ori galben ori combinat)
*1/4 lingurita cumin seminte
*1/4 lingurita turmenic
*1 lingurita ginger praf
*1 lingurita curry praf
*sare, piper
*1/4 cana ulei pentru prajit
*1 lingurita boia de ardei iute
*1 lingurita "all spicies"

Se taie carnea "cubulete" ori "degetele". SE amesteca apoi cu:usturoiul, boiaua, cumin, turmenic, curry, ginger.
Intr-o oala se caleste ceapa pana devine aurie, apoi se adauga ardeiul tait in lung si se lasa la calit impreuna.

Adauga mirodeniile si carnea de pui, amesteca bine, acopera cu un capac si lasa la foc min pentru cca. 15 minute ori, dupa caz, sa fie "facut".
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

norocuta,multumim suna bestial reteta si ma gandesc ca si arata super bine cu ardei gras de mai multe culori am trecut-o in listuta si abia astept sa o fac

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Bey gospodinelor pe voi vaz ca va apuca acush Ramadanul de anul asta tot scriind aici de zor.
Il faceti serial?(topicul)

eu am pofte de mahshi dar o lene cit casa,sa vad cind ma apuc de bucatarit.In rest sunt in pana de inspiratie,la arabescuri nu m-am mai bagat ca n-am vreme,bag repede ceva nipon ca astea`s mai usoarea ashea si gata,scap.
Sa vad ce-oi face cind or da caldurile,cred ca desfiintez bucataria!
Spor la bucatarit!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

oooo...hannen bine ai revenit
deci sa inteleg ca se apropie ramadanul si o sa va adunati din nou pe-aici? abia va astept pe toate

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

nu inca monica,pe la sfirsitul verii asa ,dar in ritmul in care scrieti de anul trecut ma indoiesc ca terminati pina vine celalalt Ramadan.
si`apoi nu stiu de`om avea retzete noi ramadanul asta ori le luam de la capat,ori inventam noi altele

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

da hannen dar se mai anima nitel subiectul

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Hanneh bine ai revenit!!! fara arabescuri zici?! Si soata ta e fericita cu nipoane?
Soatei mea recunosc ca ii place sa experimenteze cam din toate bucatariile lumii, adica imi accepta nebunia...la el prtentia e sa fie "de pe foc". Bine si noua ne place asa, numai ca uneori mai schimb si eu regula ca doar nu m-a nascut mama in bucatarie .

Uite aici cum imi fac eu muraturile_castraveti.

Castraveti murati

1 kg castraveti
cana otet (cana de 250ml)
2 cani apa
2 linguri sare
2 linguri ulei
10 catei usturoi
5 ardei usturati
2 crengute telina
2 crengute menta
1 lingurita cumin praf (optional)

Taie castravetii, in prealabil spalti, in lung, in 4.
Intr-un borcan pune 3 ardei usturati si 4 catei de usturoi, apoi aranjeaza castravetii in pozitia verticala.. Adauga otetul.

Intr-un castron dizolva bine sarea in apa, apoi dauga-o in borcan. Pune usturoiul ramas, telina, menta si cumin, apoi aranjeaza si ardeiul usturat pe verticala.
Adauga uleiul la suprafata si inchide borcanul. Lasa-l la temperatura camerei pt cca.3 zile.

Nota: daca castravetii nu sunt complet acoperiti, mai prepara niste apa sarata (1-2 cani)si acopera-i,.DAR mai intai dizolva cate lingura sare pentru fiecare cana de apa.

Atentie: dupa ce deschizi prima data borcanul, pastreaza-l la frigider.

PS: monica cu reteta asta l-am innebunit pe sotul meu la categoria shaworma


Mergi la inceput