retete arabesti/ramadan (6)
Raspunsuri - Pagina 9
monica-elizabet spune:
multumim de reteta
si eu am intrat in boala muraturilor
am tot timpul in casa gogonele, castraveti(exact taiati in 4 cum zici tu) conopida, morcov...
aaa...si acum vreau sa pun varza rosie data pe razatoare pe care s-o pun la murat sa mai schimb si sa pun la shaworma
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
hannen spune:
imi faceti pohte tot vorbind de shaworma si muraturi!
Ia ziceti cum sa fagezesc niste carne de vita care fierbe cam in 3-4 ore la foc redus?
As face si eu o shaworma dar nush cu ce,mi-e sa nu o pun la cuptor si s-o scot guma de mestecat.
cind o sa cumpar castraveti micuti o sa ma holbez la retele voaste.
Norocuta,da,maninca al meu de toate daca`s facute de mine,toate`i plac.
Acum serios,e obisnuit cu mincarea japoneza si multe din care nu le putem cumpara de la magazin le fac eu in casa,de la 0 .
cind spun ca nu le putem cumpara,ma refer la faptul ca mai toate au porc,untura ...plus ca noi nu mincam decit halal,deci nu luam nici o carne de la magazinele obisnuite,exceptie cind gasim halal.
De nevoie am invatat sa le fac si culmea e ca-mi ies si bune.
Ce se mai minuneaza vecinele,prietenele ,mamicile de la gradi cind mergem in plimbari si fac lunch box cu "triunghiuri" de orez si alte "nipoane"
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
monu spune:
Fie-va mila de un biet suflet poftictios!
Ola fetele, harnicute harnicute!
Gand la gand cu shaorma! vreau si eu sa stiu cam asa daca se poate pt shaorma.
- care e procedeul pentru a prepara carnea pt shaorma. de vita sau pui sau miel? din ce se poate? ce condimente trebuie puse cum ar trebui prajit? aici e adevarata arta si diferenta intre shaorme.
- sosul de usturoi cum se face?
- ketchup? din sticla?
De o perioada sunt client fidel la shaorma cumparata. dar aici e o problema. cand e pe tura o tanti cumpar ca mi-e foame. cand e un nene pe tura cumpar ca mi-e pofta. nu stiu daca ma fac inteleasa. nenea face o shaorma ffff buna. carnea e mai frageda, mai condimentata, aromata, sosul de usturoi e altfel. cum nenea e cam rar pe tura si mereu nimeresc la tanti m-am gandit sa o pregatesc eu.
monu spune:
hannen, la carne de vita eu stius a o fac in 2 feluri si sa iasa si moale.
- sa o tai fff subtire sa ii dau bataie si sa o pun la gatit.
- sa o fac friptura in ulei (reteta de la adriana nicoleta) si iese f frageda.
dar daca friptura ta este deja la fiert .... nu stiu ce sa zic :(
dodo spune:
[quote]Originally posted by hannen
Ia ziceti cum sa fagezesc niste carne de vita care fierbe cam in 3-4 ore la foc redus?
O pui la oala de presiune si e gata in 20 min! Eu nu stiu ce te chinuiesti, cuscra, cu carnea asa, eu pun totul, si pui, si vita, si porumb pt. fiert la oala de presiune si-n 15-20 min de fiert e gata!
Ce-ai facut cu carnea? Ai dat de aia de ti-au trimis-o? Ti-au schimbat-o? Si nu te mai contra, ca tot geaba, poti sa pacalesti lumea cu una, alta dar pe DD nu! EL stie mai bine!
hannen spune:
monu,am citeva kile bune de carne asa ca orice sfat e binevenit.
cuscra,am avut atitea pe cap ca am uitat sa-i sun
Cu oala aia,hmm,am avut inainte sa-mi impachetez muraturile (bey,nu te uit cu vorba asta cit o-i trai) si sa plec in tarile calde.
Am lasat-o acolo,dar stii care-i faza?Ca nu o foloseam mai deloc,pur si simplu nu pricep cum se foloseste si gata.
Al meu mai facea una alta in ea,noroc cu el,altfel eu eram in stare s-o pun la naftalina.
Cit despre contrari,da,ma maninca limba,parca n-am destule pe cap.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
monu spune:
nu ma impac prea bine cu carnea de vita daca tre sa stau sa o pazesc prea multe ore si apoi sa o pap tot tare. asa ca prefer 2 retete, pana acum:
- snitel natur - tai carnea de vita in felii fff subtiri, le bat usor, le sarez si piperez, le dau prin faina si le pun la prajit. se pune si un pic de apa si morcov ras cu ceapa ca sa iasa sos.
- friptura in ulei - la 1.2 kg carne frecata cu sare care se pune intr-o oala cu find gros se adauga aproximativ 300 ml ulei si sucul unei lamai. se pune capacul si ceva hartie intre vas si capa sa nu iasa aburul si se lasa cam 2 ore 40. iese f buna si frageda. este reteta adrianei nicoleta de pe culinar.
monica-elizabet spune:
hannen eu pregatesc carnea de vita astfel...de cand am descoperit "baitz-ul" asta numai asa fac pentru vita si iese atat de moale incat nu-mi aduc aminte sa fi mancat vreodata mai moale si mai gustoasa carne de vita
cam la 1 kg de carne o tai felii subtiri apoi sarez carnea, o condimentez(eu ii pun putin piper apoi pun boia iute sau dulce depinde pentru cine fac) presar cimbru, apoi curat o ceapa o tai solzisori si iau fiecare bucata de carne si o "frec" cu ceapa.apoi adaug 1/2 ceasca de ulei, 1/2 ceasca de vin alb(daca e dulce pun putin otet) si cativa catei de usturoi zdrobit si putin sos de soia(1-2 linguri) apoi amestec carnea f bine incat sa patrunda bine toate "mirodeniile" in ea si o las 30 de min la frigider si apoi fie o frig pe gratar(cu capac pe aragaz) fie pe gratar cu carbuni...aici iese cel mai bun si in ultima faza pe gratar de teflon...dar pe oricare o fac iese f buna.
monu astfel pregatesc eu carnea pentru shaworma(asa cum am scris mai sus) pentru shaworma cu carne de vita si abia dupa o tai...daca o tai dinainte mie mi se pare ca se usuca prea tare.
daca fac shaworma cu pui folosesc marinata Lunei(din listuta de pe prima pagina) si tai carnea fashiute dinainte de a o "praji"
sau cu miel pe care-l pregatesc la fel ca pe carnea de vita
ketchup folosesc din sticla de la helmans sau heinz(sper ca asa se scrie)
sosul de usturoi eu il pregatesc asa: curat o capatzana de usturoi il zdrobesc, pun putin sare 1 iaurt de 180-200 gr si 1-2 linguri de maioneza.(iese o contitate maricica dar noi facem shaworma aproape in fiecare zi) si il pastrez in borcanel 1-2 zile.
dodo, mie mi-a rasuflat odata oala sub presiune si nu mai fac in ea astept una mai buna de firma si klumea de nu stiu cand sa ajunga si sta in port la rio si nu mai ajunge
va pe toate si va doresc spor la trebushca
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
monica-elizabet spune:
si ca sa va distrati putin apropo de hannen ca are multa carne de vitam-am adus aminte
...se duce sotul la cumparaturi si-i fac o listuta 2 kg vita, 10 bucati pipet de pui si 5-6 muschiuleti de porc...el a lasat lista la raionul de carne si s-a dus sa preia carnea dupa un timp...a platit si a adus-o acasa...cand ma uit...erau 2 kg vita, 10 bucati piept de pui si 5-6 muschi file mignon de vita( in loc de muschiuleti porc) adica inca vreo 6 kg cel putin de vita da' nu-i nimik ca este muuult mai sanatoasa...asa ca tot raul spre bine
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post