Diagnosticarea sindromului antifosfolipidic

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Page spune:

iubita_tiana, cine ti-a recomandat analiza respectiva, doctorul ginecolog sau hematologul? E posibil sa-ti fi dat doar acea analiza (nu inteleg exact care) pentru ca a considerat ca nu e cazul sa faci alta. Ai facut coagulograma completa si a iesit bine?
Ai facut analize pentru eliminarea altor cauze de piedere a sarcinii (infectioase, hormonale, etc.)?
Tu la cate saptamani ai pierdut cele doua sarcini?

Mergi la inceput

Se pare ca tot dr. Uscatescu e solutia pentru cele care au sindrom antifosfolipidic in observatie.
Am cerut si parerea dr. Coriu (hematolog), care mi-a spus ca, desi nu mi se poate pune diagnosticul de sindrom antifosfolipidic, faptul ca am tiroidita cronica autoimuna si anticorpi anticardiolipinici prezenti la doua determinari nu trebuie trecut cu vederea. Altfel spus, e posibil sa nu se manifeste acei anticorpi, dar nimeni nu imi poate garanta acest lucru. Asa ca atitudinea corecta ar fi sa iau Aspenter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Posibil sindrom SAFL? Stie cineva?
mihaela_let
Trimis la - 07/05/2008 : 11:43:10
--------------------------------------------------------------------------------

Ma numesc Mihaela, sunt noua pe acest forum. Sunt insarcinata in ~5 saptamani si am la activ 2 sarcini pierdute: 1 pierduta in evolutie la 8-9 sapt si 1 avort spontan. Acum am facut, la indemnul medicului meu(abia acum am aflat si de dansul), la fundeni, investigatii sindrom antifosfolipidic de care nici nu auzisem pana acum.
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns pana voi merge sapt viit la medicul meu. Rezultatele analizelor arata cam asa:
PT 11,4 sec
PT%TS.MC 99,80%
PT.INR.TS 1,0
aPTT.PSL 31,1 sec
FIB 14,4 sec 511,3mg/dl
LA1 49,1 sec
PC 74%
PS 62%
ATIII 94%
PCAT sau PLAT(nu inteleg ce scrie) 0.72 cut 0A=0.8

Va rog, dati-mi un raspuns in acest sens, mi-e foarte frica.
Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

roxanaz, doamna dr. Uscatescu ti-ar fi spus daca era ceva in neregula.
Vezi ca in paranteza, in dreptul fiecarei analize, este trecut intervalul in care trebuie sa se incadreze rezultatul.
O sa caut si eu analizele mele sa vad care sunt valorile normale.
Eu cred ca nu plecai fara tratament de acolo, daca nu ar fi fost bune analizele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Multumesc de raspuns Page. Am fost la dna Uscatescu si mi-a dat sa iau Aspenter 75mg 1 la 2 zile, vitamina C 1g efervescenta si sa iau Acid folic de 5mg in loc de 1mg cat luasem pana acum. Si mi-a mai zis ca dupa 7 zile sa merg din nou la recoltare. Sper din tot sufletul sa fie bine, mai ales dupa cele 2 esecuri; macar de al doilea nici nu am stiut, l-am eliminat la menstruatie. Am fost si la eco transvaginala, la Municipal pe 06.05.2008(la 5 sapt si 3 zile de la UM, eu avand ciclu regulat) si mi-au spus ca embrionul are 2 mm, dar nu se puteau vede inca bataile inimii, sper sa fie bine......; se vedea vezicula vitelina, ovarul drept cu corp galben de sarcina si altele.
Doamne ajuta sa fie totul OK.
Pana sambata parca e o vesnicie.

Mergi la inceput

Mihaela, am apucat sa ma uit si eu pe analizele mele. Intervalul de referinta presupun ca e acelasi. La tine PC (proteina C) si PS (proteina S) sunt putin sub limita inferioara, iar fibrinogenul este mai mare decat normal. Stiu ca deficitul de proteina C sau S poate genera probleme. Important e ca ai ajuns in timp util la Fundeni si ca ai primit tratament.
Iti tin pumnii si te astept cu vesti din burtica.
Tu la ce ginecolog mergi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Acum merg la dl doctor Visan de la Spitalul Caritas, la recomandarea unei prietene.
Pana acum (inca dinainte de primele 2 sarcini) mergeam la un cabinet particular din cartierul unde locuiesc, dna doctor mi se parea OK, dansa mi-a facut si primul curetaj si s-a purtat f frumos cu mine, mie fiindu-mi frica sa-l fac la Municipal, unde mi s-a pus diagnosticul de sarcina oprita in evolutie. Insa vazand ca am pierdut si a II a sarcina, in cond in care analizele indicate de dna doctor ieseau bune, m-am gandit sa incerc si un alt doctor si asa am ajuns la dl Visan care m-a trimis la Fundeni la investigatii.....
Multumesc de raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adix27 spune:

Daca ma puteti ajuta cu doua informatii:1 Unde o gasesc pe DR. Uscatescu(etaj, cabinet etc.)
2. La spitalul Coltea unde se fac analizele de hematologie(etaj ,pavilon etc.)Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Buna,
Si eu am trecut prin ce au trecut multe fete de aici, adica un FIV in aprilie cu reusita, si o sarcina oprita la 8-9 sapt., in cond in care la eco de 8 sapt. totul a fost in parametrii. Vrem sa incercam iar (cand o sa-mi revin cu capul) dar ptr. a nu mai trece prin drama prin care am trecut,dr. ginecolog a recomandat sa facem Anticorpi anticardiolipinici, Lupus anticoagulant, Factor reumatoid pe care deja le-am facut la Institutul Cantacuzino si au iesit ok (adica negative) insa mai avem de facut Cariotipul ambii parteneri. Intrebare se poate face analiza de cariotip si la Fundeni? Stie cineva si pretul? Am mai repetat si analizele de toxo, clamidia, listeria, ureaplasma/mycoplasma, CMV care au iesit OK.
Oare cariotipul poate indica o eraoare genetica la noi transmisa embrionului? Sau poate pur si simplu asa a fost sa fie.
Va pup

Mergi la inceput

adix, nu am mai fost de mult la Fundeni, dar parca la etajul 2 o gasesti pe Dr. Uscatescu, in cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare. Cand iesi din casa scarii o iei in dreapta, pe coridor. Laboratorul unde se recolteaza e pe partea dreapta, prima usa parca. Oricum, usa e tot timpul deschisa, asa ca iti vei da seama repede. Indicat ar fi sa ajungi acolo cat mai devreme, pe la 7,00-7,30.
La Coltea, eu am fost la dr. Simona Avram.
Cladirea in care o gasesti este cea care se vede de la intrarea in curtea spitalului (dinspre B-dul Bratianu). Dupa ce ai intrat in cladire, o iei la stanga, mergi pana la capatul coridorului, apoi iar la stanga pana ajungi intr-un fel de hol, acolo cauti scara si urci la etajul 1. Acolo intrebi unde poate fi gasita dr. Simona Avram si vei fi indrumata.
La Coltea trebuie sa-ti faci programare, iar la Fundeni nu.

Mergi la inceput