Diagnosticarea sindromului antifosfolipidic

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Page spune:

many_bani,
cariotipul banuiesc ca il poti face la Genetic Lab. Intra pe pagina lor de web (www.geneticlab.ro), iar acolo vei gasi tipurile de analize pe care le fac, precum si preturile. S-ar putea sa nu fie toate datele actualizate, dar macar iti poti face o idee.
Pe langa anticorpi, ar trebui sa mai faci coagulograma completa, Proteina C, proteina S, antitrombina III, factorul V. Le poti face fie la Fundeni, fie la Coltea. La Fundeni nu stiu daca fac si factorul V. Se mai fac analize genetice pentru factorul V si factorul II (la Genetic Lab), doar daca e cazul.
Cu tiroida cum stai, fiindca si aceasta poate genera probleme in cazul unei sarcini, daca nu functioneaza cum trebuie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Page, multumesc foarte mult ptr. raspunsuri, dupa ce reusim sa facem cariotipul o sa merg cu rezultatul analizelor recomandate la dr.ginecolog si vedem ce ne mai recomanda.
Cu tiroida, nu stau extraordinar insa dupa cum s-a pronuntat endocrinologul " nimic alarmant" in sensul ca o cam luasem cam razna cu kg. acum am reusit sa-mi reglez si greutatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Buna fetelor!
M-am gandit si eu sa fac aceste analize, chiar daca am doar o sarcina oprita in evolutie la 5 s si cateva zile.
Majoritatea medicilor recomanda aceste analize abia dupa 3 sarcini oprite in evolutie, dar cine are puterea sa astepte sa se intample acest lucru? Si de ce sa nu ne investigam noi inainte pentru a nu se repeta nefericitul eveniment?? Asa ca m-am decis sa le fac si eu.
Voiam sa va intreb, aceste analize nu se pot face si la Bios Diagnostics?? Chiar se fac numai in spitalele mai sus mentionate??
Spitalul Fundeni e cel de pe soseaua Fundeni, cum vii din Colentina pe dreapata?? Si pot sa ma duc pur si simplu sa le fac acolo, sau i-mi trebuie o trimitere ceva?? Voi cum a-ti procedat?

cu drag Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

http://reclama/imunologice.htm
sper sa nu ma cenzureze .. si daca ma cenzureaza ..site-ul este
infertilitate.ro(puneti voi www), si va duceti pe cauze (stanga)si alegeti imunologice....si jos de tot sunt explicate pe rand cateva cauze , printre care si cel din topic ...

am trecut si io printr-o sumedenie de analize de genul asta de nici nu le mai tin minte , proteina c reactiva , anticorpi antifosfo ,fibrinogen , anticorpi anti nucleari , facor reumatoid , etc , etc (pt ca am o boala autoimuna , sclerodermie , care de fel da aceste minunatii de opriri ale sarcinii )... numai ca io nici macar nu am ramas vreodata ...

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Buna,
Ioanatugs ai dreptate ca aceste investigatii se recomanda dupa 3 sarcini pierdute, asa a zis si dr. mea, insa tot dansa ne-a recomandat sa le facem ptr. a nu mai trece prin drama prin care am trecut. In afara de cariotip am facut toate la Institutul Cantacuzino, nu trebuie programare, insa trebuie mers dimineata devreme ptr. ca este aglomerat si se dau bonuri de ordine. Am avut teama de a merge zicand ca este jupuit, bla, bla, bal.Insa trecand peste astea, am dar de o doctorita draguta care m-a incurajat foarte mult, ca trebuie sa merg mai departe, sa nu fiu neincrezatoare ca pana la urma o sa fie mine.
Am ridicat rezultatele si peste tot scrie negativ. Astept sa vorbesc cu profesorul cand vine in tara
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Page spune:

Ioanatugs, la Bios se pot face anticorpii anticardiolipinici. Nu am vazut pe lista lor de analize anticoagulantul lupic sau anticorpii anti beta 2 glicoproteina. Eu am facut analizele pentru anticorpi la Institutul Cantacuzino. Acolo nu iti trebuie trimitere, pentru ca genul acesta de analize nu se deconteaza.
Pentru Fundeni iti trebuie trimitere, de la medicul de familie, ginecolog, etc., analizele nu te costa nimic, la Coltea trebuie doar programare, iar analizele se fac contra cost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara20 spune:

buna,
mie mi-a dat noul meu dr ca l-am schimbat pe cel la care mergeam de 4 ani ,sa fac analizele astea desi nu am ramas insarcinata niciodata si am inteles ca e bine sa le faci si daca exista diagnostic de infertilitate inexplicabila !maine voi avea rezultatele si sper sa fie ok........
voi ce stiti e grav daca nu ies in limitele normale????adica pot avea copii?
va pup si sa ne indeplinim visul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara20 spune:

buna,
am primit astazi analizele:anticorpi anti-speramtici limite f normale,auto-anticorpi anti-cardiolipina IgG si IgM in limite f normale,anticorpi microzomiali tiroidieni la fel,,tsh f ,in schimb anticoagulant lupic prezent -activitate medie a anticoagulantului lupic!
va rog frumos daca aveti informatii despre aceasta analiza,ce inseamna sa-mi spuneti si mie si in cazul in care raman insarcinata cat de mult poate afecta sarcina!
multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

Anticorpii antifosfolipidici (anticardiolipinici #351;i anticoagulantul lupic) (53)

Exist#259; nenumara#355;i anticorpi antifosfolipidici. Cei mai frecvent detecta#355;i sunt anti-cardiolipinici #351;i anticoagulantul lupic. Ace#351;ti anticorpi reac#355;ioneaz#259; cu fosfolipidele din membrana celular#259;. Anticorpii anticardiolipinici #351;i anticoagulantul lupic sunt strāns inrudi#355;i. Aceasta īnseamn#259; c#259; īntr-un ser poate s#259; fie prezent unul #351;i s#259; nu fie cel#259;lalt. Īn diferite studii, 8-65% dintre pacien#355;ii cu LES prezint#259; anticoagulant lupic #351;i 25-61% au anticorpi anticardiolipinici. 2% dintre femeile tinere au anticorpi anticardiolipinici. Ace#351;ti anticorpi au fost descri#351;i prima dat#259; la persoanele care au lupus, dar nu este necesar s#259; prezinte lupus ca s#259; aib#259; ace#351;ti anticorpi. Numeroase studii au ar#259;tat c#259; >50% dintre persoanele cu anticorpi antifosfolipidici prezen#355;i nu sunt cu LES.

Anticorpii anticardiolipinici. Īn unele boli reumatice, īn special īn LES, #351;i īn unele infec#355;ii cronice ca sifilis, pacien#355;ii dezvolt#259; anticorpi fa#355;#259; de fosfolipidul mu#351;chiului cardiac, cardiolipina. Studii recente arat#259; c#259; niveluri crescute ale anticorpilor anticardiolipinici se g#259;sesc la aprox. 60% dintre pacien#355;ii cu LES. Exist#259; o asociere īntre anticorpii anticardiolipinici #351;i avorturile spontane multiple #351;i īntre anticorpi #351;i sindroamele lupus-like īn care testul ANA este fie pozitiv, fie negativ. Anticorpii anticardiolipinici se pot semnala, de asemenea, la pacien#355;ii cu tromboz#259; venoas#259;, embolism pulmonar #351;i trombocitopenie.

Anticoagulantul lupic. Anticoagulantul lupic este un anticorp circulant īmpotriva complexului fosfolipid activator al coagul#259;rii. Testul pentru anticorpii anticardiolipinici este folositor pentru determinarea anticoagulantului lupic (lupus inhibitor), care este prezent la 5-10% dintre pacien#355;ii cu LES. Pacien#355;ii cu lupus inhibitor adesea prezint#259; timpul de tromboplastin#259; par#355;ial#259; prelungit (PTT) #351;i cāteodat#259; timpul de protrombina (PT). Anticoagulantul lupic poate fi asociat cu tromboza. Sub tratamentul cu corticosteroizi, nivelurile serice ale lupusului inhibitor tind s#259; scad#259;. Anticoagulantul lupic trebuie efectuat īn maximum 4 ore de la recoltarea sāngelui.

sursa stetoscot.ro(puneti voi wwww)

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu nu am SALF,dar am sindromul de hipercoagulabilitate pt ca PC si PS n-au iesit bine,interactioneaza cumva..si nush ce se intampla pe acolo.Ideea este ca abia dupa 3 sarcini pierdute s-a gandit cineva(dr.Tutunaru) care sa-mi recomande exact analizele care trebuia.Si asa am aflat.Acum iau un aspenter pe zi,de fapt,il iau de cand am aflat,ce-i drept cu intreruperi..Acum insa il iau zilnic si o sa tot iau pana la 28 de sapt sigur.Luni merg si la hematolog,caci in sarcina,cele cu probleme de genu' trebuiesc urmarite atat de dr de fam si ginecolog,cat si de un hematolog.Daca aflati ca aveti,o sa va spuna dr.hematolog ce restrictii aveti asa in viata..si ce stil de viata va trebui sa adoptati.
Va doresc multa sanatate.
Edit:ce am uitat sa va spun..Important este sa gasiti cauza avorturilor spontane caci se rezolva cu tratament si un dr bun si credinta in D-zeu.Mai demult era un sub.cu fete gravidute diagnosticate cu SALF..stiu ca ele faceau heparina la greu in sarcina.
Eu analizele le-am facut la Coltea(la dna dr.Avram) si altele la Cantacuzino...

POZE
Minunica mea
16+

Mergi la inceput