viitorii bobocei din clasa intai?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

ruxij, nu esti in India ?
Din ce am citit au trecut cu bine, primele zile de cl. I, pentru Bogdan.
Aici, nu se cere copiilor sa stie sa citeasca in cl. I, dar majoritatea stiu sa o faca.
Invatatoarea cum ti se pare ?
Din ce am citit, Nicole, tot cu invatatoarea are emotii.
Cristina, precum am mai povestit, va avea invatatoarea Medeei(verisoara ei mai mare) de care sunt foarte multumita. Este exact cum ii trebuie Cristinei, nu foarte tanara, cu experienta(avand si ea o fetita care a terminat anul acesta cl. I), blanda, sufletista, dar si exigenta.
Eu am emotii la cum se va integra Cristina intre copii.
Despre uniforme, si eu cred ca trebuie 2 sacouri, sa fie de schimb.
Imi amintesc ca asa avea si fratele meu, inainte de '89.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:

tricou alb cu guler
Citat:

Evricaaaaaa! Merci de idee. O sa inlocuiesc camasile cu tricou alb cu guler - ma tot framantam cum sa inlocuiesc camasile in zilele mai nepretentioase. In loc de sacou am si o jacheta tricotata din bumbac cu fermoar la culoare. Sper sa nu-mi ferce ridichea la scoala.

Am fost sa-i ia masurile si i-am comandat doua costume complete. Daca detest ceva pe lumea asta este sa calc pantaloni de stofa. Si pe-astia nu cred ca am voie sa-i inlocuiesc...

alice

Mergi la inceput

Eu am emotii la cum se va integra Cristina intre copii.

Este si marea mea spaima. In clasa I-a nu-mi pasa de nimic altceva decat de tranzitia cat mai "soft" a copilului la viata de scolar, la noul colectiv, la noua invatatoare, la o anumita disciplina pe care, in functie de cum reusim sa i-o imprimam acum, o va duce cu el in toate actiunile viitoare. In rest... sa faca ce si cum simte.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

si noi la scolarei!

Noi incepem in 16 septembrie si Marie nu prea mai are rabdare desi mai avem intii concediul in Croatia.

Pina una alta,si eu astept sa cunosc invatatoarea,am primit scrisorica de la scoala cu numele ei dar de cunoscut,doar in prima zi...

Si eu am emotii mari,sper sa fie o persoana blinda,sufletista si copilul sa aiba un start excelent in scoala.
La noi invatatoarea este pt clasele 1-2,la clasele 3-4 va fi alta.

Nici noi nu avem uniforma nici nu am auzit pe-aici la clasele 1-4 de uniforma.

Vorbiti de citit:si noua ne-a zis la sedinta ca e un avantaj sa stie dar nu e obligatoriu.Marie se descurca totusi binisor,in ambele limbi.Noi exersam mereu si in romana si in germana.Ne-au zis ca majoritatea copiilor vor citii perfect pina in Craciun...

Ce costumatie ati pregatit pt sport?Eu nu stiu ce pantofi sa iau...gen adidas,gen tenis,habar nu am!

O zi faina va doresc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da, din India scriu, ma plictisesc la conferinta.:)
Pt sport noi folosim adidasi.
Invatatoarea cica e f. buna, eu nu mi-am facut inca o parere personala.

Mergi la inceput

Apoi, nu-i rau, ruxij, daca mai poti naviga si pe net, in timpul conferintei.
Sunt faine primele zile, din ce ai scris, acolo !
Alina, aici se cer tenisi, tricou alb si trening la ora de sport. Dar mai tarziu, majoritatea ajung sa faca sport in adidasi.
Asta din ce am inteles la nepotelele mele.
Cristina va merge la Colegiul national Octavian Goga(e mai aproape de casa), poate de aceea se impune si uniforma, pentru toate clasele(I-XII).
Alice, Cristina e o fire mai retrasa, mai timida si de aici ingrijorarea mea cu integrarea ei in grupul clasei. Plus ca, de la gradinita de unde vine, doar 1 fetita si 1 baietel ii vor fi colegi, la toamna.
Sunt tare curioasa cum se va comporta, ca va trece o vara pana la toamna si mereu ne surprinde cu ceva nou, in evolutia ei.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Citat:

Alina, aici se cer tenisi, tricou alb si trening la ora de sport. Dar mai tarziu, majoritatea ajung sa faca sport in adidasi.
Asta din ce am inteles la nepotelele mele.
Citat:

Mie mi se par tenesii mai usor de carat in sacul de sport decat adidsasii. Parca as inclina sa iau tenesi. Dar daca gasesc niste adidasi model mai compact poate iau adidasi.

alice

Mergi la inceput

Alice, scrie si aici, ca tot s-a cerut mai la inceputul subiectului, ce ar trebui sa stie un bobocel de cl. I, cand incepe scoala. Am vazut ca ai scris la alt subiect.

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

noi trecem cl a 2-a,nu mai suntem boboci!
eu am considerat ca nu e bine sa stie prea multe cand intra in cl 1-a...posibil ca si o invatatoare va va spune la fel(n-am citit tot asa ca...)...
pt ele e mai usor sa-i formeze,dar pe de alta parte copilului ii va fi mai greu(dar nu imposibil) sa se tina de cei care deja stiu a scrie si a citi!
pt ca sunt copii care se aopropie de 8 ani si e normal ca ei sa evolueze mult mai rapid fata de cei care au 6 ani si...
in plus unora le face placere sa scrie si sa citeasca(sper)...si asta tine tot de varsta...

concluzia mea,dupa ce am trecut cl 1-a..(si am trecut-o cu FB, dar cu multa munca....f multa munca-mai ales mami) este ca nu ar fi rau sa stie sa faca bastionase,liniute,sa coloreze fara sa depaseasca conturul,sa socoteasca pana la 10,sa stie literele....

un exercitiu care se va face la inceput(chiar cateva luni) si pe care-l puteti incepe cu copii in joaca este despartitul in silabe si identificarea unui sunet...de ex. camera=ca-me-ra..unde se aude sunetul(litera) r..copilul tb sa poata sa identifice litera r si sa spuna ...cavantul are 3 silabe si r-ul se aude la inceputul silabei 3...

altfel,sunt sigura ca se vor descurca...doar e generatia copiilor super-inteligenti,
bafta multa va doresc,

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Armina, copilul tau e la scoala particulara? La noi nu sunt uniforme

Nu e bre la privat ,de unde sa am io atitia bani.Aici toti copii de la scolile publice din oras incepind cu kinder pina la cls a 8 a sunt obligati sa poarte uniforma.Stii tu cum e in America ,cite bordeie atita obiceie.Ce fel de uniforma poarta,asta hotaraste fiecare scoala.Dar cum spusei ,e destul de lejer adica daca respecti culorile impuse ,poti purta orice.Al meu n-ar purta pantaloni de stofa nici sa-l impusti.
Am citit postarea ta cu inceputul scolii lui Bogdan.M-am cam speriat cind ai zis ca majoritatea stiu sa citeasca ,eu aici am emotii .Am vazut ca in ultimul timp citeste destul de bine scrisul la tv la desene ,inscriptii prin oras ,dar de carti tot nu s-ar atinge ,cica sunt boooring...

Mergi la inceput