Fara TV inainte de 3 ani
As vrea sa stiu daca mai sunt mamici care impartasesc acest principiu sau sunt singura demodata al carei copil nu se va uita la tv (la noi acasa) inainte de 3 ani, asa cum este si recomandat de altfel, ma rog, 2, dar 1 an in plus fara tv nu strica :))
Uitati cateva articole in engleza pe aceasta tema www.sovereignty.org.uk/features/eco/tvdanger.html" target="_blank">aici
si aici
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Raspunsuri
Helenutza23 spune:
nu cred ca esti demodata. pt simplu motiv ca problema copiilor care se uita prea mult la teveu e de data mai recenta.
noi evitam sa stam in camera unde e televizorul. oricum pana acum nu a manifestat un mare interes, ba chiar se plictiseste chiar daca are jucarii, vine la noi si ne calareste si maraie, asa ca suntem nevoiti sa plecam la el in camera sau sa il oprim.
Elena + Horia Constantin (18feb2007) =
ALAPTATUL HELPLINE
cresc
blackpanterro spune:
Eu il las pe Aidan sa se uite la tv la filmele preferate de desene animate....Cars,Jungle Book 1 si 2,Pisicile Aristocrate,101 Dalmations, Toy Story 1 si 2, Monsters Inc, Lion King 1 si 2, Finding Nemo(astea pe dvd) plus show-uri Mickey Mouse club house, The Doodlebops, Highlytown Heroes,Little Einstein si Thomas la greu(toate aste pe Disney channel).
Nu stiu ce zic altii despre copiii care se uita la tv ca pe mine ma intereseaza numai ce vad la copilul meu si pana acum Aidan a invatat sa numere in engleza, culorile si formele in engleza si vorbeste foarte inteligibil in engleza, toate astea datorita tv-ului...din pacate sotul nu poate petrece mult timp cu el pt ca merge la scoala full time pe langa servici si asa in felul asta poate sa invete limba engleze.Eu ii vb numai in romana, foarte putin in engleza.
Altfel de emisiuni nu vede decat cele mai sus mentionate....si pe mine ma dispera ca ma uit la aceleasi filme LOL
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Sabina spune:
Sofia nu s-a uitat pana la 2 ani jumate, acuma sper sa desfiintam desenele pana face asta micu 2 ani.....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
buli spune:
Matei tot pe la 2 ani jumate a inceput.
acum are 4, dar nu se uita la programele tv decit atunci cind e la bunici care n-au dvd player. la ei vede doar minimax, cu portia - o ora pe zi.
acasa, de asemenea are portie: unul lung (adica un film disney clasic - alba ca zapada, bambi, dumbo, nemo, cars, jungle book, winnie etc) sau 10 mici (adica 10 filmulete cu tom si jerry, chip si dale, donald etc).
si calculator 1 portie sau 2 de cite 10 min pe zi. dar nu cere in fiecare zi.
daca vrea portia intreaga de desene si calculator intr-o zi mie mi se pare mult. dar il las, pt. se intimpla rar (mai ales cind e bolnav si sta mai mult in casa) si cuvintul e cuvint
mi se pare total aiurea sa lasi copil de 1-2 ani la tv, fara sa supraveghezi ce urmareste. nu mai vb de virste mai mici ...
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Sheannamp spune:
Sunt perfect de acord ca nu e bine sa lasi copilul de 2-3 ani sa se uite la televizor!
propun insa urmatoarea problema:
Ora 19 seara, toata familia s-a intors de la servici, s-a servit masa, vasele sunt/nu sunt spalate, copii se joaca frumos in mijlocul sufrageriei (in cazul meu, singura camera pe care o am).
Ce facem de aici incolo:
pai exista 3 posibilitati.
Nr. 1 - Ideala dar putin probabila: camera respectiva nu poseda televizor, nici calculator, si, in fiecare zi, intre ora 19 si ora 21-22, parintii se relaxeaza interactionand cu copiii.
Nr. 2 - Posibila, dar putin recomandabila: nefiind singura camera din casa sau existand si o alta camera dotata cu teveu, copii/copilul este lasat SINGUR sa se joace in camera lui/sufragerie, in timp ce parintii se uita la teveu (iar acest interval poate varia, de regula, un adult la ora actuala nu cred ca sta mai putin de 2-3 ore la teveu pe zi).
Nr. 3: Posibila, putin recomandabila de catre AAP (asoc. ped. americani) dar un compromis cat de cat realizabil in ziua de azi: copii si parintii stau toti claie peste gramada in sufragerie, televizorul merge pe diverse programe(100% alese de parinti, 90% neinteresante pt copii/copil) iar parintii se joaca cu copii sau le vorbesc sau ii iau in brate si, din cand in cand mai arunca un ochi si la mult blamatul teveu.
Copii, pentru ca e mult mai interesant sa calareasca tatal pe care nu l-au vazut toata ziua sau sa se gadile cu mama pe care. la fel, au vazut-o foarte putin, sau sa le arate ce jucarii au mai descoperit ei in ziua respectiva, nu au timp sa se uite la Esca, Turcescu, documentarul de pe Discovery, serialul SF de pe AXN.
Solutia nu este perfecta, raman reclamele, dar si aici exista telecomanda.
Recunosc sincer ca ai mei baieti se uita la Baby Einstein, 45 de minute pe zi, impreuna cu mine, cat maninca masa de pranz.
Evident, ca eu sunt acolo comentand si explicand imaginile.
Stiu ca nu este bine (ba chiar contraindicat) dar si baietii mei sunt fericiti sa vada calutul si vaca roz iar eu sunt linistita ca reusesc sa le dau de mancare.
Apropos de asta, in articolele care discuta despre studiile efectuate se specifica clar ca Nu s-a cercetat ce efect au asupra copiilor continutul programelor pe care ei le urmaresc la TV si, mai ales, daca acest lucru se face sau nu impreuna cu mama/tatal.
Lucruri absolut esentiale dupa parerea mea.
Una e sa lasi copilul in fata teveului in timp ce tu iti vezi e ale tale si peste 2-3 ore iti aduci aminte ca desenele de pe un canal s-au terminat si trebuie sa te duci sa muti pe altul....
Si alta e sa fii acolo tot timpul alaturi de copil iar teveu sa fie doar o alternativa la o carte cu poze.....
Parerea mea!
sinzi_ana spune:
David nu a fost niciodata un fan al tv-ului sau comp...
Si acum la 5 ani se uita maxim 15 min pe zi si petrece in medie 30 de min pe sapt la comp!!!!
Pe noi ne salveaza sportul...are cate un sport in fiecare zi si program de iesit in parc sau vizite ale prietenilor!!!
In plus ii plac foarte mult jocurile...sus-jos, nu te supara frate, scrable, invatam sah, si alte jocuri de strategie...
Ah...si mergem alternativ la teatru si cinema!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Sabina spune:
nu conteaza ce vad la YV, efectul e acelasi...
s-a mai discutat aici, despre efectele televiuiunii asupra psighicului unman, o carte ijn 3 volume aparata in Ro, dar cred ca redactorii de la revista mami au cityi cartea, ca in ultimu nr e un articol exact pe problema asta si explica ce nasol e tv-ul, cum induce un fel; de hipnoza pt simplul motiv ca cele 25 de imagini pe secunda sunt PREA mult pt creierul nostru...samd samd.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
clarrice spune:
Chiar vroiam si eu sa deschid un astfel de subiect intr-o vreme. Eram atat de intrigata de programele mizerabile de la TV si speriata la gandul ca intr-o zi copilul va manevra cu discernamant telecomanda, incat m-am gandit foarte serios la varianta renuntarii la televizor.
Sunt suparata chiar si pe mine, pentru acele cateva zeci de minute pe care le petrec uneori la TV dupa ce adorm copilul. Imi dau seama ca prea rar se intampla sa vad ceva de calitate.
Insa nu stiu daca voi lua aceasta decizie radicala. Nu vreau nici ca micuta mea sa fie considerata vreo ciudata cu parinti ciudati, care n-au televizor in casa. Pana la urma trebuie sa ne adaptam societatii in care traim si sa acceptam ca majoritatea copiilor se uita la TV. Asta nu inseamna ca trebui uitati cu orele in fata TV-ului. Asa cum a zis si Sheannamp, unul din parinti trebuie sa fie in permanenta langa copil atunci cand acesta se uita la TV, sau cand televizorul merge pur si simplu.Am iesit un pic in afara tipicului, si m-am referita mai mult la copii mai mari de 2-3ani.
Cat despre copii mici, daca se poate fara TV cu atat mai bine. Fetita mea abia dupa varsta de un an a avut voie la televizor. Oricum nu se uita la ceva anume, ci se mai nimereste prin preajma cand sunt stiri sau vreo emisiune pe care o urmarim vreunul dintre noi.
Fomalhauti spune:
EU! EU!
Eu nu am televizor! Noi am dat televizorul acum mai bine de 10 ani. Nu avem televizor in casa. Jur! Pe verificate.
Avem calculator. Unul singur. E cam bataie pe el.
Copiii se mai uita la televizor in week-end, la bunica lor. Si eu ma mai uit, tot atunci. Imi place la nebunie serialul cu sirene de pe Jetix.
amoga spune:
quote:
Originally posted by Sabina
[...] si explica ce nasol e tv-ul, cum induce un fel; de hipnoza pt simplul motiv ca cele 25 de imagini pe secunda sunt PREA mult pt creierul nostru...samd samd.
Hmm, eu unu' mi-s cam sceptic cu explicatiile astea hipnotizante; in schimb, as suspecta ca buna si vechea comoditate la care e predispusa rasa umana e cauza care duce la abuzul de tembeliziune.
In ce priveste copiii & televizorul, eu unul nu prea agreez impunerea de limite (de catre parinti; ca daca copiii aleg vreo regula, n-au decit...). Ma gindesc ca e mult mai potrivit sa cistigi atentia copilului oferindu-i o alternativa tentanta (jocuri, carti, spectacole, vizite, plimbari, etc.), decit impunind o regula. Si-n ce ne priveste n-am avut probleme pina acum (drept e ca nici nu avem "cable tv", doar dvd-uri si casete video -- filme artistice si desene animate).
Idem si pentru calculator.
A.M.
ps/ Pentru cei cu alergie la televiziune (si eu am, da' nu foarte severa) recomand: "Kill Your Television (Set Yourself Free)", de Rob Williams. (www.robwilliamsmedia.com/lyrics.php" target="_blank">Versuri -- jos, ultimele de pe pagina.)