Fara TV inainte de 3 ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Eu mai deschid televizorul doar cand imi aduc aminte ......adica foarte rar si atunci ma uit la 9595, Mircea Badea si eventual Dansez pentru tine daca e sezon. Si aici imaginati-va scenariul nr. 3 descris de Sheannamp "Nr. 3: Posibila, putin recomandabila de catre AAP (asoc. ped. americani) dar un compromis cat de cat realizabil in ziua de azi: copii si parintii stau toti claie peste gramada in sufragerie, televizorul merge pe diverse programe(100% alese de parinti, 90% neinteresante pt copii/copil) iar parintii se joaca cu copii sau le vorbesc sau ii iau in brate si, din cand in cand mai arunca un ochi si la mult blamatul teveu"......cu precizarea ca noi (ambii parinti) stam la calculatoare, iar copiii se joaca in aceeasi camera cu noi in timp ce TV-ul merge pe emisiunile enumerate mai sus.

Altfel, habar n-am pe ce programe sunt memorate canalele cu desene animate, ca atare gargaritele noastre nu au vazut in viata lor desene animate. Nu cred ca e vreo pierdere pentru ele in momentul asta.

Amethyst, nu cred ca esti demodata daca nu vrei sa-ti lasi copilul sa priveasca la televizor inainte de 3 ani...ba din contra .

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Dimineata baiatul cel mare e la gradi iar cel mic are program de plimbare/masa/somn..Seara, cand ne adunam in sufragerie merge televizorul si in 90% din cazuri e pe desene animate (de preferat dvd-uri). Celelalte 10% libere de desene sunt zilele in care dintr-un motiv sau altul sunt pedepsiti "fara desene". Ei nu se joaca niciodata in camera lor ci doar in sufragerie. Merge si calculatorul, dar in cele mai dese cazuri e ocupat de tati asa ca baiatul cel mare (5 ani) nu prea are loc. Daca totusi reuseste sa ajunga la calculator, baiatul cel mic (2 ani) e fascinat de ce face fratele lui si il urmareste cu atentie.

Atata timp cat nu e creata o dependenta (am fost plecati 2 sapt in concediu si n-au suferit fara televizor/calculator) si continutul emisiunilor e controlat de parinti - tv-ul nu mi se pare o problema. Mai nou ne uitam si la emisiunile cu animale si pe AXN-SF.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Da, si noi.

Matei pana acu vreo 2 ani (pana la 4 ani) nu se uita aproape deloc la tv, respectiv doar accidental sau in vizita . Acum are program seara la desene animate cam 15-20 minute, desene de pe caseta/dvd. La programele tv pt copii nu se uita decat rar, daca sunt anumite desene animate. Mai des se uita cand e bolnavior si tre sa stea in casa. Ah, si se mai uita miercuri seara pe tv cultural la opera , cam 1 ora, sau in w-e pe animal planet, dar in medie nu mai mult de 30 min/zi.

La calculator nu are inca acces; decat ne mai uitam la cantecele si dansuri.. dar mereu impreuna cu mine. Sa zicem o medie de 5 minute/zi.

La Grigore inca nu e cazul; ce mai prinde cand e televizorul deschis.. da pe cat posbili evitam.

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Va multumesc pentru opinii (desi cred ca un moderator mi-a schimbat titlul subiectului- eu special l-am pus in engleza pentru ca e un slogan, cu rima, in fine...) si ma bucur ca mai sunt parinti care impartasesc ideea de a face cat mai multe activitati cu copilul astfel incat sa nu se plictiseasca si sa ceara mereu desene si noi sa-l lasam ca e mai comod.

amoga sigur ca in lipsa altor variante placute de joaca, copilul va prefera tv-ul dar atat timp cat noi facem atractive alte lucruri si ne jucam impreuna cred ca nu va trebui sa fortam nota si sa impunem. Nu stiu daca sunt copii care prefera sa se uite la tv decat sa se joace cu alti copii sau cu parinti, sa aiba tot felul de activitati interesante impreuna. Apoi ar fi culmea ca noi sa stam cu orele in fata tv-ului si sa avem pretentia ca ei, copiii sa nu se uite. Daca nu e deschis, nu ne uitam, ne jucam si ei nu vor simti lipsa acestui 'prieten'.

sanzi_ana intr-adevar, cred ca sportul face minuni. Cand copiii sunt ocupati cu activitati placute nu mai au 'ochi' pentru tv.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Nici eu nu sunt de acord cu teveu...pana la un si ceva nici macar nu lasam sa functioneze televizorul cand in camera era copilul...apoi treptat, dupa un an jumatate a mai stat in camera cu televizorul aprins, dar nu arata interes decat pentru reclame, ca toti copii...
Abia acum la 2 ani, cam de o luna de fapt, am inceput sa o las la desene animate...fie minimax, fie pe dvd (desi nu are rabdare sa urmareasca cap coada un film intreg)...dar cu portie...are cateva seriale preferate, dar mai mult de maxim-maxim jumate de ora dimineata si inca una dupa-amiaza n-are voie...
Nu are voie la telecomanda, nu ca n-ar sti ce sa faca cu ea, la calculator nici atat (si nici nu va avea voie muuuuulta vreme de acum incolo)...ma gandesc ca atata timp cat e sub controlul unui adult, care ii si explica imaginile e un moment tot de interactiune care poate fi transformat in ceva educativ ...si atata timp cat se respecta o limita e ok...
Chiar daca ea incearca sa forteze mana si limitele cerand sa fie televizorul pe canalul de desene animate, chiar daca nu se uita, ii explic ce si cum, ii spun ca nu se mai poate sau ca toate personajele s-au dus la culcare si il sting si o implic in alta activitate...

Din pacate, pentru ca ii functioneaza fff bine mintisoara, de ceva vreme s-a invatat ca seara sa vrea sa adoarma intre noi...initital am crezut ca e vorba de dorinta de a adormi intre noi....de fapt vroia sa adoarma la televizor (alta modalitatea de a forta mana cumva) pentru ca vedea ca noi ne uitam seara stand in pat (televizorul e in camera sufragerio-dormitor a noastra)...asa ca am trecut la "repercursiuni"...cand vine momentul de culcare, ne culcam toti: stingem luminile, televizorul si toata lumea face nani...dupa ceo mutam la ea in pat, ne dam liber sa ne uitam la televizor...a protestat, inca mai protesteaza si plange sa aprindem televizorul...dar asta nu se intampla si nici nu se va intampla...si sper ca dupa ce va vedea ca asta se repeta sistematic si ca nu mai e nimic interesant va reincepe sa adoarma la ea in camera....

Pana la urma depinde in cea mai mare masura de noi cum evolueaza lucrurile cu copii nostri (din pacate nu pot controla fff bine ce se intampla cat sta cu mamaie acasa)...

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci si samburelu - mititelu
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iula78 spune:

Stefan (10 luni) se apropie de televizor doar cand vrea sa mai probeze cum ii fac manutele plici-plici pe ecran, atunci cand aparatul este in functiune. Nu se uita la tv, cum nu ma uit nici eu. F rar ii dau drumul, pt ca ma enerveaza majoritatea programelor, cel putin romanesti. In schimb, fatza-fatza prin casa, ne jucam in toate modurile posibile si zilnic p-afara. Nici n-as avea cum sa-l ignor si sa ma uit la tv, ca si-ar exprima el nemultumirea intr-un mod f clar. Intentionez ca, pe mai tarziu, sa-i prezint tv-ul doar ca pe una dintre potentialele surse de distractie/relaxare/informare si nu un mod de a-si omori timpul.
Abia astept sa se incalzeasca afara, ca-mi mut resedinta la tara, unde sunt dealuri, aer curat si multa libertate. (pt amandoi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baicualina spune:

nici eu nu sunt de parere ca trebuie sa stea la tv insa daca nu e prea mult eu zic ca e ok!
la noi TV-ul e in sufragerie si merge majoritatea timpului cat santem noi acolo....seara dupa ce vine de la gradila 6 si pana terminam cu masa si spalatul vaselor cam 9, 9.30 depinde de tati
apoi mergem in camera ei...
insa in astea 3 ore practic "cu ochii-n TV" nu sta mai mult de 30 de min cat mancam, in rest se joaca...nu e atenta deloc la TV, poate doar cateodata la reclame, dar doar daca sant cele care-i plac ei!a inceput sa le sorteze...pe ce criteriu...ea stie!probabil muzica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

al meu se uita doar la muzica si fffff rar la desene, dar ffff rar, prefera videoclipurile
stiu ca nu ar trebui sa-l las deloc, dar de la teorie si pana la practica e cale lunga

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe, site-ul lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by Amethyst
(desi cred ca un moderator mi-a schimbat titlul subiectului- eu special l-am pus in engleza pentru ca e un slogan, cu rima, in fine...)

Cum ziceau cei de la Academia Catavencu? Parca: cititorii nostri sunt la fel de inteligenti ca si noi. In mod evident, nu e genul de motto care sa se asorteze cu moderatorii pusi pe alde cele povestite de tine...

quote:
amoga sigur ca in lipsa altor variante placute de joaca, copilul va prefera tv-ul dar atat timp cat noi facem atractive alte lucruri si ne jucam impreuna cred ca nu va trebui sa fortam nota si sa impunem. Nu stiu daca sunt copii care prefera sa se uite la tv decat sa se joace cu alti copii sau cu parinti, sa aiba tot felul de activitati interesante impreuna.

Cel mai probabil ca sunt si astfel de copii, la fel cum probabil e ca vor prefera televizorul in locul a orice altceva doar pentru o perioada.

Pe de o parte, sunt cei care nu au voie sa se uite, sau au tot felul de reguli (de timp, emisiuni, etc.). Acestia e foarte probabil sa treaca printr-o perioada de "coach potato" in momentul in care prind ocazia -- si nu pentru ca ar simti cine stie ce nevoie de televizor, ci pur si simplu pentru ca nu stiu cind au sa mai prinda ocazia de a sta cit vor in fata televizorului, asa ca exploateaza momentul la maxim.

Pe de alta parte, sunt cei care trec prin perioade cind pur si simplu ii captiveaza emisiunile teve. E "o faza". La fel cum sunt fazele in care sunt captivati de studiu' furnicilor, sau de Al. Dumas, sau de frasu' mai stie ce. Dupa un timp le trece si vor avea alta pasiune de moment. Si lucrurile vor merge-nainte fara sa se prabuseasca ceru' sau alte catastrofe d-astea ce pot fi cauzate de urmaritu' non-stop al emisiunilor teve ;-)...

quote:
Apoi ar fi culmea ca noi sa stam cu orele in fata tv-ului si sa avem pretentia ca ei, copiii sa nu se uite.

Hehehe, ian uita-te la ce spune codrutza, si la cit de convinsa e ca televizoru' e atit de bun pentru mami si tati, da' atit rau pentru pentru copii, incit merita efortul de a-si pacali copilu' si de a recurge la tot felu' de tertipuri pentru a stabili o data pentru totdeauna ca exista doua feluri de oameni: cei care au voie, si cei care trebuie sa-i asculte pe cei dintii.

quote:
Daca nu e deschis, nu ne uitam, ne jucam si ei nu vor simti lipsa acestui 'prieten'.

Ar trebui sa fie optiunea lor (a copiilor). Noi chiar am mutat cd/dvd-player-ul, video si telefonul pe suportul de linga televizor (adica la o inaltime potrivita) tocmai in ideea de a da acces si copilului la acestea -- poa' sa le foloseasca cind si cum vrea, atita timp cit nu deranjeaza pe ceilalti din casa (si din casele invecinate -- caci reglajul de volum e unul din primele descoperite :-)).

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

De acord cu tine Amoga, dai niste raspunsuri foarte pertinente si sincere.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput