Fara TV inainte de 3 ani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La noi a fost asa: am pregatit camera copilului, am instalat un tv mai mic si gata. Asa ne am nascut, cu tv Dar, Giulia, ink, la varsta asta (3,5 ani) nu sta 10 minute sa se uite la tv pt k nu i se pare ceva deosebit 9are alte preocupari artistice:-). Avem zile in sir in care nu l deschidem. Si ink prefera sa asculte ce merge pe "Mezzo" (alegerea ei personala).
Deci depinde doar si numai de copil !
PC ul il foloseste la fel, la cerere, insa ... nefiind un lucru interzis sau cu portia ... nu se da in vant.

Respect insa modul diferit de educatiei al celorlalti parinti

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

imi pare rau ca n-ai deschis acest subiect in urma cu 4 ani.acum ma gandesc, mai bine mai tarziu decat niciodata...sebas s-a uitat la baby einstein de pe la 3 luni, ma gandeam atunci ca-l stimuleaza N-am exagerat insa, am privit impreuna desenele..
Acum se uita doar ocazional la televizor si sunt multumita. Daca-ar fi dupa mine, nici n-as mai tine televizorul in casa (sotul e mare
amator de filme, asa ca n-am nici o sansa)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Ma bag si eu in seama, desi sunt de acord ca TV-ul nu e prea bun pt fiica-mea, de ex.
Voi vorbiti de situatii ideale, copiii avand camera lor. Noi stam in aceeasi camera cu TV si PC. Ziua nu deschid tv-ul, dar seara sotul mai urmareste un buletin de stiri, un film documentar pe Discovery... Fetita mea mai intoarce capul, mai prinde cate ceva, oricat as incerca sa o tin cu spatele, sa ii captez atentia cu jucarii, cu maimutareli...
Si pana la urma care sunt efectele secundare? Le-oi putea recunoaste? Ca situatia noastra nu cred ca se va schimba curand. Eu tot ma tem sa nu ma trezesc ca fii-mea va purta ochelari la o varsta la care ar trebui sa arate ca o papusa. Si tare ma mai tem sa nu-i incetineasca evolutia intelectuala, am eu un fix ca fii-mea inca nu "vorbeste" sau nu face altele pe care le fac alti copii.
Eu din ce-am mai citit nu am gasit raspuns clar la intrebarea mea. Ar fi fost bine sa fi raspuns aici si o mamica a unui copil mai mare (5-6 ani) care sa spuna: s-a uitat la tv de mic si s-a intamplat asta sau nu s-a intamplat nimic... Poate sunt eu mai naiva, dar deh, grija de mama...
A, si aceeasi problema si cu PC-ul: e sau nu e daunator cu radioactivitatea aia a lui? De fapt, ce spun eu? Cand vorbim de radioactivitate deja e clar ca nu e de bine.

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am raspuns :) Eu am unul de 5 si unul de 2,5 (de copii era vorba). Cand sunt bb-i nu pot sa spun ca s-au uitat. Erau si ei pe acolo cand ma uitam eu. Unica perioada in care ma uitam la seriale pe Axn era cand am alaptat. Pe la 1 an a aparut pasiunea cu reclamele iar dupa 1,5-2 ani cu desenele.

Daca ar fi dupa mintea celui mare ar sta toata ziua la desenele care-i plac, doar ca am eu grija sa nu aiba timp. Pana la 17.00 e la gradi, dupa in parc si pe la 20 cand se aduna pe-acasa dam pe desene. La 22.00 se icoloneaza spre baie. In cele 2 ore de desene nu stau intepeniti in fata televizorului. Se joaca, alearga, mananca...ce pot face 2 baieti cucuieti. Televizorul si calculatorul sunt in sufragerie, dar seara calculatorul e ocupat de tati, asa ca rareori ajung picii la el. Le ramane tv-ul (mami nu se pune).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by lorinaoo1

Ma bag si eu in seama, desi sunt de acord ca TV-ul nu e prea bun pt fiica-mea, de ex.
Voi vorbiti de situatii ideale, copiii avand camera lor. Noi stam in aceeasi camera cu TV si PC. Ziua nu deschid tv-ul, dar seara sotul mai urmareste un buletin de stiri, un film documentar pe Discovery... Fetita mea mai intoarce capul, mai prinde cate ceva, oricat as incerca sa o tin cu spatele, sa ii captez atentia cu jucarii, cu maimutareli...
Si pana la urma care sunt efectele secundare? Le-oi putea recunoaste? Ca situatia noastra nu cred ca se va schimba curand. Eu tot ma tem sa nu ma trezesc ca fii-mea va purta ochelari la o varsta la care ar trebui sa arate ca o papusa. Si tare ma mai tem sa nu-i incetineasca evolutia intelectuala, am eu un fix ca fii-mea inca nu "vorbeste" sau nu face altele pe care le fac alti copii.
Eu din ce-am mai citit nu am gasit raspuns clar la intrebarea mea. Ar fi fost bine sa fi raspuns aici si o mamica a unui copil mai mare (5-6 ani) care sa spuna: s-a uitat la tv de mic si s-a intamplat asta sau nu s-a intamplat nimic... Poate sunt eu mai naiva, dar deh, grija de mama...
A, si aceeasi problema si cu PC-ul: e sau nu e daunator cu radioactivitatea aia a lui? De fapt, ce spun eu? Cand vorbim de radioactivitate deja e clar ca nu e de bine.

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)

LA noi "efectele secundare" este ca a invatat o tona...pai el cand construiste un turn il numeste turnul din Pisa! Apoi face diferenta intre instrumente, stie cum face si cum arata o vioara, trompeta, trombonul si alte instrumente datorita show-ului LITTLE EINSTEINS. Eu nu stiu ce showuri sunt in Ro dar cele la care se uita Aidan sunt extrem de educative si toate in engleza, ce ne trebe noua.(pot vorbi 5 ore despre tot ce a invatat de la showuri)
Eu nu m-am uitat la o emisiune pt adulti de 3 ani de zile, numai el se uita la ce ii place si ce consider eu educativ, am enumerat deja la ce ne uitam.

Calculator avem 2 ai 2 laptop-uri dar nici vorba sa il las pe el la ele, nu mi se pare normal sa las instrumente de mii de $$ pe mana unui prunc de 2 ani.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Toate astea le poate invata din carti! ajuta mai mult intelectul, parerea mea.

Si ptr cei mici sunt asa niste carti adorabile.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

Bohh, nu stiu ce sa zic...noi avem 2 camere,2 televizoare, care merg de dimineata pana seara !!! Eu nu pot sa traiesc fara tv !!! Fetita mea are acum 3 ani...pana acum nu a interesat-o! Doar de vreo cateva luni,de cand merge la gradi(acolo se pare ca ii lasa uneori la tv)a inceput sa-i placa desenele...acum in fiecare zi cand vine acasa cere Shreck sau Ratatouille..de-abia de acum a prins gustul!
Iar la computer...ar vrea ea dar nu o las !!! Noi avem Tv lcd,care stiu ca nu strica vederea !! Eu nu voi fii niciodata atat de stricta..daca ii va place sa se uite la tv, ptr mine va fii ok !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by luxe
Iar la computer...ar vrea ea dar nu o las !!! [...] Eu nu voi fii niciodata atat de stricta..

Da, asa e...

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

quote:
Originally posted by amoga

quote:
Iar la computer...ar vrea ea dar nu o las !!! [...] Eu nu voi fii niciodata atat de stricta..

Da, asa e...

A.M.

"Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt

pai daca le pui asa...normal ca se bat cap in cap ....offf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
pai daca le pui asa...normal ca se bat cap in cap ....offf!!!

Pai le-as spune si al'fel, da' nu reusesc sa-nteleg de ce teveu' e acceptabil, iar computeru' nu.

Eu unu', dac-ar fi sa aleg intre cele doua, as prefera computeru' -- ca e interactiv, adica participi si tu, ca utilizator, la ceva; in timp ce teveu' e pasivitate la rang de cinste.

A.M.

Mergi la inceput