Fructe si legume exotice(pentru Romania) 2
Sheannamp in CAPITOLUL 1 incepea asa :
Am vazut ca pietele si hipermarketurile sunt pline de tot felul de fructe si, cred, legume exotice. Mango, papaya, avocado, rodii, cartof dulce, kiki, ghimbir, si astea sunt doar cele mai cunoscute (de mine) dar lista e foaaaarte lunga.
De ce am deschis acest subiect?
Pentru a cere sfaturi si informatii de la forumistele noastre mai familiarizate cu aceste legume si fructe exotice (Principe, te rog sa te simti direct avizata).
Cum se maninca, ce fel de retete putem face din ele, sunt fructe sau legume, la ce putem sa le asortam, dar, mai ales, cum sa stim sa alegem pe cele mai coapte si mai gustoase.
De exemplu, eu de pe forum am aflat ca avocado trebuie sa fie rotund, verde, fara prea zone maronii si este copt atunci cand consistenta lui este mai moale. Daca e tare trebuie pus la intuneric si lasat cateva zile sa se inmoaie.
Voi ce spuneti?
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Raspunsuri
dalailana spune:
Salutare!
Poate s-a mai discutat dar intreb si eu: aveti idee cum se poate consuma cartoful dulce? Fiert, prajit? la cuptor?
Multumesc
monica-elizabet spune:
in toate 3 felurile enumerate de tine se poate
parerea mea dupa ce am experimentat este :
prajit iese cam uleios
fiert simplu...cam "fad"
cel mai mult mi-a placut copt in coaja la cuptor si invelit in folie de aluminiu, apoi taiat in doua, uns cu unt, sau putin scobit si pus smantana, un, usturoi(ca un sos asa)
am mai citit insa ca se poate prepara in combinatie cu mere sau alte fructe si atunci pus in prajitura
mie mi se pare ciudat fiindca dupa gustul meu nu este suficient de dulce...dar gusturile nu se discuta
fetelor, pe unde sunteti, ce-ati mai experimentat?
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
monica-elizabet spune:
Buna fetelor,
principe, astazi am facut aluatul frantuzesc(dat de tine)
abia astept sa iasa din cuptor sa vad cum este...ai dreptate...iese multicel, am bagat 2 rulade mari cu mango si jumatate l-am pus impachett cu foie in congelator.
nu stiu daca nu cumva am cam facut exces de amidon, cred ca am pus 1/2 de cutie daca nu mai bine vad eu cand iese
uite-l cum arata inainte de coacere
Aici aluat frantuzesc
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
monica-elizabet spune:
principe, promit in fatza natiunii sa nu mai cumpar niciodata aluat a iesit fff bun, iti multumesc
Rulada cu mango
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
b.nica spune:
Relelor,ne-ati deturnat spre exotice de nu mai stim de mere,pere,etc.
Acum am si eu o intrebare de teoria conspiratiei:fructele acestea sunt crescute cu ingrasaminte chimice?
Ca daca provin din tari amarate si nu sunt "stimulate" ma tin de voi si ma "exotizez".
monica-elizabet spune:
la fel ca si merele si perele sunt crescute si cu si fara
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
principe spune:
monica,
nu,nu ai folosit mult amidon,cam atat intra,aluatul trebuie imprafosat bine,altfel nu se desface.
am uitat sa-ti zic ca inainte de a baga rulada la cuptor este bine sa faci sectiunea pe unde ai sa tai portia de rulada...adancitura taieturii trebuie sa fie piana la jumatatea ruladei.cand se coace foia, unde afost taiata se desface frumos in fasii.
poti face rulada asta cu cartof pure si multa ceapa prajita,cu carne,cu branza si fructe.poti chiar sa le congelezi umplute iar cand ai nevoie de ceva bun,le bagi congelate la cuptorsi doar le coci..ies la fel de bune.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
multumesc mult de sfaturi si idei
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
mikimi spune:
Monicutza cred ca nu ma incadrez la subiect dar nu stiam unde sa ma bag ca sa te intreb ceva...am facut dupa reteta ta crema de ciuperci si mi-a iesit tare negruta, desi ciupercile erau albe si frumoase.Si in plus am respectat cu sfintenie cantitatile si mi-a iesit mai degraba la gust o supa de legume pasate decat crema de ciuperci.Vreau sa zic ca nu avea gustul acela puternic de ciupercute..oare ce-am facut gresit?
si in plus am facut si pate de ficat..mmm super bun ala.
Si chiar asa as vrea si eu retete cu exoticisme din astea, eu nu stiu decat sa mananc avocado cu lamaie.
Vacanta toamna.
Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis cu pozici proaspete. (28.08.07)
monica-elizabet spune:
miki, si a mea se inegreste putin cand fierb ciupercute proaspete dar cand blenduresc cartofii si pun smantana se albeste si se face frumushica...daca nu-ti place asa poti pune ciuperci din conserva alea sigur nu o inegresc si ca sa iasa cu gust de ciuperci ai blendurit si ciupercile? eu opresc doar cateva palarioare restul le pun in blender si le mixez impreuna cu cartofii sa se faca pasta...oricum gustul fff concentrat ca supa aceea de se gaseste la plic...n-are cum sa iasa fiindca acolo sunt clar arome artificiale...insa eu la praga cand mancam exact asa avea gustul...cum stiu ca esti mare amatoare de excursii iti zic restaurantul din praga sa te duci sa o papi in original parca ai si fost daca-mi aduc mainte, nu?
pupici si iertare fetelor
ma bucur ca ti-a placut pate-ul ai mei aproape l-au terminat
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post