Impresii din timpul ... si de dupa SUPERDIETA *11*

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda spune:

april, io le-am testat pe toate, crede-ma...de cinci ani le tot testez...si ca si asta de la naturavit (tre sa fie ala varsat, neaparat, nu plicuri)nu e nicicare. acuma probabil ca depinde de fiecare organism...

hai ca muncesc la retete. nu m-ati lamurit... ii voie soia au ba?




Anda, mami de Ed

Viata
Pasiunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

april, io le-am testat pe toate, crede-ma...de cinci ani le tot testez...si ca si asta de la naturavit (tre sa fie ala varsat, neaparat, nu plicuri)nu e nicicare. acuma probabil ca depinde de fiecare organism...

hai ca muncesc la retete. nu m-ati lamurit... ii voie soia au ba?




Anda, mami de Ed

Viata
Pasiunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Anda, apropos de soia , am google-it ceva si iata ce gasii:

Soia este o planta leguminoasa, originara din Asia, care poate atinge pana la un metru inaltime. Boabele de soia seamana, ca forma, cu cele de fasole si sunt, in general, galben aurii, dar exista si varietati de culoare negra, verde sau rosie.

Include soia in meniul tau saptamanal si, in scurt timp, vei avea numeroase beneficii. Preparatele din soia, gatite cu mult usturoi, ajuta la scaderea rapida a colesterolului de pe peretii vaselor de sange. Usor digerabila, soia este energizanta, are efect regenerator pentru celule si regleaza tranzitul intestinal. Deoarece contine mai putine calorii decat carnea, este foarte indicata in caz de obezitate, hipertensiune arteriala sau boli cardiace.

Atentie:
Soia nu trebuie consumata zilnic, deoarece este un aliment cu o mare valoare nutritiva, iar consumul in exces al acesteia poate avea efecte contrare celor dorite.


Cu avertismentul de rigoare-adica sa nu consumam zilnic, as zice sa mergem cu soia pe lista de permise.



APRIL
www.flickr.com/photos/mikipreda/" target="_blank">WALKING ON SUNSHINE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristabv spune:

Buna dimineata fetelor....Sunt tare dezamagita.Raportez 900 grame(minus)adik 63,4kg...Cum sa nu slabesc nici makr un kg intreg,knd nu am facut nimic gresit?Mai fac si impachetari..beau si apa si ceai mult..nush ce sa cred dar sunt suparata azi..asa k sapt asta incerc sa trag si mai tare.De luni trec la per a 3-a,da cred k ar trebui sa mai stau la per2 a ceva vreme poate scade mai repede kntarul..nush ce sa zic. va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Bun, puteti sa mi adaugati si mie un porc, in loc sa ma tin de dieta am dato in bara ca lumea. Ideea e ca nu stiu ce se intrampla cu organismul meu sunt tot timpul cu rowacholu dupa mine si cu anghirolu.Dupa vreo 4 zile de cura ca la carte mi au inceput din nou dureruile de stomac cred asa ca... probabil voi reincepe din nou dieta ca asa nu merge.
Concluzie in loc sa slabesc m am ingrasat 1 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

Gustare pe baza de brinzeturi
200 gr. brinza dulce, 200 gr. brinza telemea de vaca, un pahar mic de iaurt sau sana, 1 lingura smintina dietetica, chimen, piper rosu sau alb, citeva masline nesarate taiate cubulete, ceapa uscata sau verde taiata marunt.
Mod de preparare: Se amesteca aceste ingrediente si se prepara o pasta foarte apetisanta. Optional poti sa adaugi ardei rosu taiat marunt si una sau mai multe din mirodeniile tale preferate: cimbru, rosmarin, oregano, menta, cilly.
Se serveste pe felii de piine de secara, graham sau piine prajita. (eu o servesc pe felii de ardei)

Rosii si busuioc
1-2 rosii decojite taiate cubulete mici se amesteca cu putin busuioc si usturoi pisat(sau ceapa taiata marunt).
Se serveste pe felii de piine prajita. (eu o servesc pe carne la gratar sau pe salate)

Friptura delicioasa din piept de pui
piept de pui, mirodenii, sos de soia, ulei de masline, vin, usturoi.
Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat(bait) 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel: 2 linguri vin, 1 lingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte mirodenii care iti plac. Se prepara la gratar sau pe tigaia de teflon timp de citeva minute. Se topeste in gura, este o friptura delicioasa si foarte dietetica.
Se serveste cu garnituri pe baza de legume , ciuperci, salata.
Poti sa prepari in acelasi fel si pulpe de pui, muschi de vaca sau fileuri de peste.

Salata naturista gustoasa si consistenta.
Aceasta salata poate reprezenta o garnitura ideala pentru o friptura sau chiar un fel de mincare daca esti in timpul dietei de slabire.
Ingrediente : O jumatate de varza mica(sau 1 salata verde), 1 sfecla mica, 1 ceapa(sau 3 -4 fire ceapa verde) 1 morcov, 1 telina mica, 1 gulie mica, 1 mar, citeva masline nesarate, citeva ridichi, 2-3 nuci taiate bucatele, citeva stafide, boabe de porumb, cimbru, chimen, sare, piper, oregano, rosmarin, menta.
Mod de preparare: Legumele se rad pe razatoarea mare sau se taie marunt. Se stropeste salata cu 1 lingurita ulei de masline virgin si zeama de la o jumatate de lamiie(sau putin otet) numai inainte de servire.


Sosuri pentru salata
Salatele sunt mai gustoase daca se servesc cu sosuri pentru salata : sos de iaurt cu menta, sos de iaurt cu usturoi, sos picant de rosii cu masline sau “maioneza dietetica”. Poti sa inventezi si tu diverse sosuri dar avind grija sa folosesti numai ingrediente hipocalorice si cit mai naturale.
Maioneza dietetica: Un galbenus crud, 1 lingurita de mustar, 2 linguri ulei de masline virgin, zeama de la o jumatate de lamiie, 250 ml. sana sau iaurt, 1 lingura smintina dietetica, putina apa minerala.
Se prepara ca o maioneza obisnuita. Este foarte gustoasa si vei reduce cantitatatea de ulei cu aprox. 80 %.
Sos de iaurt cu menta: Un pahar de sana sau iaurt se amesteca cu citeva frunze de menta taiate marunt, zeama de lamiie, sare, piper. Optional poti adauga si alte mirodenii care iti plac. Pentru cei care nu sunt in timpul dietei de slabire se adauga 1-2 lingurite smintina.
Sos de iaurt cu usturoi: Un pahar de sana sau iaurt se amesteca cu mujdei de usturoi, sare, piper, putina lamiie, patrunjel verde.
Sos picant de rosii cu masline: Se prepara cu suc de rosii amestecat cu masline taiate marunt, cimbru, oregano, cilly, piper negru sau rosu.

Reteta speciala pentru sarmale
Ingrediente : carne cit mai slaba de vita sau pui, orez (eu pun soia), ciuperci, mirodenii, 1 ou, 1 morcov, 1 ardei, boabe piper, foi de dafin, varza murata desarata sau frunze de stevie.
Mod de preparare: Pentru savoare si fragezime se adauga in carnea tocata pentru sarmale : 1 lingura smintina dietetica, 1 ou, 1 morcov ras , 1ardei taiat marunt, citeva ciuperci taiate marunt, 3 linguri orez , cimbru, busuioc, piper. Se presara printre sarmale, cimbru, foi de dafin, boabe de piper, boia dulce, 1 lingura ulei. Cind sarmalele sunt aproape fierte se adauga un paharel de vin si putin suc de rosii. Incearca aceasta reteta si vei fi entuziasmata. Primavara sunt de preferat sarmalele in frunze de stevie oparite in prealabil cu bors.

Legume mexicane
Timp de preparare: 20 minute
Aceasta reteta se bazeaza pe efectul mirodeniilor picante.
Ingrediente : mazare fina, 1 morcov, 1 ardei rosu, 1 ceapa, boabe de porumb, 1 rosie decojita , citeva ciuperci taiate felii.
Mod de preparare: Legumele se taie cubulete si se inabuse timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt aproape gata se adauga putin sos de soia. Mirodeniile care dau un gust deosebit legumelor mexicane sunt: busuioc, oregano, cimbru, curry, cilly, coreandru, ghimbir, piper rosu sau negru.

Ciuperci umplute
Ingrediente: ciuperci champinion de marime medie, 1 piept de pui, 1 morcov mic, 1 ardei, 1 ceapa mica, 1 rosie mica.
Mod de preparare: Se spala ciupercile si se taie coditele. Se prepara un amestec din urmatoarele ingrediente: coditele de la ciuperci taiate marunt, ceapa taiata marunt, putin morcov ras, ardei taiat marunt, piept de pui taiat bucatele mici, o rosie decojita taiata cubulete mici si mirodenii(cimbru, piper, oregano). Se inabuse 2-3 minute aceste ingrediente pe tigaia de teflon.
Ciupercile se umplu cu acest amestec si se introduc in cuptor maxim 10 minute. Daca nu esti in timpul unei diete de slabire poti sa presari pe ciuperci cascaval ras.
Se servesc calde. Este o mincare fantastica ! Satioasa, nutritiva si cu adevarat delicioasa.





Anda, mami de Ed

Viata
Pasiunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

Salata de andive cu sos de iaurt
Andivele sunt delicioase ca aperitiv dar pot reprezenta o garnitura grozava pentru orice friptura.
Andivele se spala, se taie bucati potrivite si se amesteca cu un sos de iaurt care se prepara astfel: un pahar de sana sau iaurt se amesteca cu 1 lingurita ulei de masline virgin, o lingurita mustar, zeama de la o jumatate de lamiie, sare, putin piper. Sosul de iaurt se adauga numai in momentul servirii. Andivele se pot prepara si cu maioneza dietetica sau alte sosuri pentru salate. Incearca diverse combinatii si alege reteta care iti place cel mai mult.

Mincare in stil oriental cu piept de pui si mango (ananas)
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente: 1 piept de pui, 1 mango sau citeva bucatele de ananas, 6-7 ciuperci, 1 morcov mic, 1 ardei rosu, 1 ceapa, 1 lingura sos de soia, usturoi, mirodenii, 1 lingurita ulei de masline virgin, 1 lingura vin alb.
Mod de preparare: Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la macerat pentru 1-2 ore intr-o marinata preparata cu putin vin, sos de soia, usturoi, foi de dafin, cimbru, boabe de piper.
Se inabusa toate ingredientele citeva minute pe tigaia de teflon adaugindu-le pe rind in urmatoarea ordine: ceapa taiata solzi, morcovul ras, pieptul de pui, ardeiul taiat fisii lungi, ciupercile taiate felii, cubuletele de mango(ananas) cu citeva picaturi de ulei de masline virgin.
Se condimenteaza cu mirodenii: busuioc, ghimbir, oregano, piper negru sau rosu. Cind sunt aproape gata se adauga putin sos de soia si 1 lingura vin alb. Daca iti plac mincarurile mai picante adauga: cilly, boia iute, piper verde.


OMLETA DE ALBUS CU ROSII
timp de preparare 15 min, calorii 132

2 albusuri, 50 ml de lapte degresat, 100 g rosii, 10 g de faina integrala, 5ml de ulei de masline, sare

Albusurile se bat cu furculitza pana se fac spuma, se adauga laptele, faina si sarea
Se unge cu ulei un vas termirezistent( atentie din cei 5ml de ulei scrisi) se toarna albusul batut si se da la cuptor 10-15 min( cuptorul preancalzit)
Rosiile se curata de coaja si de semintze si se taie cubuletze, se pune in tigaie din uleiul ramas cateva picaturi( recomand o tigaie antiaderenta) se adauga cateva linguri de apa si se pun rosiile taiate si se lasa pana scade totul ( acum depinde de fiecare cat de scazut vrea sosul)
Omleta se serveste stropita cu sosul de rosii preparat....

Acum eu recomand si folosirea mararurlui sau a altor condimente gen busuioc, oregano...fiecare dupa preferintze....


SALATA DE CRUDITATI
timp de preparare 30 min, calorii 162

50 g radacina de telina, 75 g de cartofi, 50g mere cretesti, 50 ml de iaurt dietetic, 10 ml de zeama de lamaie, un galbenus fiert ,sare

Se spala bine cartoful si se pune la fiert in apa cu sare pana se patrunde usor cu furculitza.Se lasa la scurs si racit
Intre timp se curata telina si se rade pe razatarea aia mica, marul se curata si el si se rade cat mai marunt,
Galbenusul se faramiteaza( eu il trec prin strecuratoare, iese ca o zapada galbena) si se freaca cu iaurtul, sarea si zeama de lamaie
Cartoful racit se taie in cubuletze
Se amesteca toate legumele cu sosul de iaurt
Daca nu vreti ou....folositi mustarul.

(eu scot cartoful si inlocuiesc cu alta leguma, de ex. conopida)


SALATA DE TELINA CU MERE
timp de preparare 15 min, calorii47

50g de radacina de telina , 50 g de mere cretesti, 25 g de iaurt dietetic, 5 ml de zeama de lamaie, sare

Se rad telina si merele si se amesteca cu sosul facut din iaurt, lamaie si sare
Se serveste imediat cu patrunjel tcat ( verde, cat mai muuuult )


SALATA DE SPARANGHEL
timp de preparare 30 min, calorii 30
100g sparanghel, 5 ml de ulei de masline, 5 ml de otet de mere, 5 g mustar, sare

Sparanghelul se curata de fibrele atoase, cica se indoaie asta micu si acolo unde se rupe singur se pastreaza partea dinspre varf , ca aia e frageda, , daca varful asta e mai mare, se taie in bucati de 3-4 cm , si se fierbe in apa cu sare cam 20 de minute.
Se amesteca restul de ingrediente si se face un sos,
Sparanghelul se scoate din farfurie si se acopera cu sos.
Sugestia este sa se lasa sa se imprieteneasca sosul cu sparanghelul cam 15-20 minute, ca sa se amestece aromele.

SALATA DE SPARANGHEL CU CARNE DE PUI
timp de preparare 40 min, calorii 112

100 g de sparanghel, 50 g de piept de pui ( fara pielitza) 50 ml de iaurt dietetic, 1 lingurita de mustar, lamaie, sare

Ca si mai sus sparanghelul se curata si se spala si se pune la fiert in apa cu sare( bucati de 3-4 cm)
Carnea de pui se spala, se taie fasii si se pune la fiert, prima apa dupa ce da in clocot se arunca si se adauga apa calda apoi
Carnea se fierbe cam 25 de min
Se scurge sparanghelul, si carnea de pui, se aseaza gratios pe un platou, si se lasa sa se racoreasca 5-10 minute
Se acopera cu sosul format....si se lasa la imprietenit 20 de minute .


SALATA DE SFECLA, CU TELINA SI MAR
timp de preparare 45 min, calorii 126
50g de sfecla rosie, 25 g cartofi, 50g morcovi, 25 g de telina, 50g de mar acrisor, 10 ml de zeama de lamaie, 5ml de ulei de masline, sare

Sfecla se spala si se coace la cuptor 45 de minute.
Intre timp se curata cartoful si se fiere in apa cu sare 20 minunte
Morcovul, telina si marul se curata, se spala si se rad pe razatoarea mica, si se amesteca cu zeama de lamaie sa nu se inegreasca marul si telina( sa se oxideze)
Sfecla si cartoful, dupa timpul alocat coacerii respectiv fierberii...se taie felii subtiri, sau cuburi..cum preferati, si se amesteca cu cele razuite inainte....
Se amesteca uleiul cu zema de lamaie si se toarna peste legume...
Mai delicioasa daca se adauga si iaurt dietetic la sos.


SALATA CALDA DE LINTE( 4PORTII)
timp de preparare 45 min, calorii 79/Pe portie

200 G linte rosie, 50g ceapa, 50 ml supa de pui degresata, ( asta stiti cum se face, dar dupa ce o racitit adunati grasimea ridicata la suprafatza punand in vas usor un servetel de hartie care se va imbiba cu grasimea de la pui)3 linguri otet de mere, 3 linguri de ceapa verde tocata marunt, 1 catel de usturoi, 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt, 1 lingura de marar verde tocat, 2 rosii medii,sare, pipei

Se pun la fiert in 500 de ml de apa ceapa intreaga si lintea circa 30 min, pana sunt fierte.Se scruge apa si se inlatura ceapa.Supa de pui se combina cu otetul, sarea, piperul , si usturoiu pisat, s se adauga lintea si se amesteca bine
Rosiile se taie felii si se aseaza pe farfurii, lintea se imparte in patru si se pune peste rosii, sau sub..cum preferati voi sa ornati.
Supa de pui se poate inlocui cu supa de legume sau chiar cu iart dietetic.

SALATA DE VARZA CU MORCOVI
timp de preparare 20 min,( PLUS TIMPUL DE RACIRE) calorii 79
600 G varza alba, 200g morcovi, 200 ml iaurt dietetic, 1 lingura de hrean , 1 lingurita de mustar, o lingurita de praf de usturoi, 2 linguri de zeama de lamaie, sare, piper
Varza alba se spala si se curata si se taie fidelutza, morcovii se curata, spala si se rad pe razatoarea mica, Se amesteca in blender iaurtul cu celelalte ingrediente,( daca nu aveti blender nu-i nimic, un tel de batut aveti nu?) Se amesteca tanti varza cu nenea morcov cu acest sos si se dau la frigider 2 ore....sa se racoreasca.


SALATA MIXTA DE VEGETALE ( 4 portii)
timp de preparare 20 min, pLUS RACIREA calorii 96
300 g varza alba, 300 g varza rosie, 100g ardei gras, 100 g de morcov, 50 g de ceapa, 100ml de supa rece vegetala, 2 linguri otet de mere, 1 lingura de ulei de masline, 2 g boia de ardei iute, 200 g de rosii, sare

Varza se taie fidelutza( nu va mai spun ca se spala si se curata )
Ardeiul se taie cubuletze,morcovul se rade pe razatoarea mica, ceapa se taie marunt , Se omogenizeaza ingredientele ramase, fara rosii
Se amesteca intr-un bol mare sosul cu varza, ardeiul, ceapa si morcovul
Se da la rece
Dupa 2 ore se taie rosiile felii subtiri si se serveste salata ornata cu rosii


Salata de avocado cu somon - 330 cal / portie

2 portocale
2 linguri otet de mere cu miere
sare, piper, zahar
4 linguri ulei masline
2 fir marar
2 avocado
200 g file somon
1 salata creata
1 legatura de papadie

Dati pe razatoare coaja de la jumatate din portocala. Stoarceti un fruct, celalalt curatati-l de pielite. Puneti pulpa de portocala deoparte. Amestecati sucul de portocala cu otet, sare, piper si zahar. Adaugati putin cate putin uleiul, apoi pulpa de portocala si coaja. Tocati mararul marunt si adaugati-l la sos.
Taiati somonul cubulete. Fierbeti-l 5 min in apa cu sare. Curatati salata si papadia si rupeti-le in bucati mici. Taiati avocado in felii, adaugati-l la marinata. Amestecati toate ingredientele,adaugati dressingul.


Ratatoullie

Ingrediente necesare
2 gogosari mari,
1 vanata,
3 rosii,
3 linguri de ulei,
2 catei de usturoi,
1 ceapa rosie,
sare, piper macinat,
1 legatura de patrunjel verde.


Mod de preparare reteta

Se prajeste ceapa tocata marunt in ulei, se adauga gogosarii curatati de seminte si taiati in cuburi mari, vinetele descojite, curatate de seminte si taiate cubulete, rosiile taiate in patru, usturoiul zdrobit si condimentele.
Se caleste totul in sucul propriu.
Nu este doar o simpla garnitura; servita cu crenvursti prajiti sau fierti, este o mancare consistenta.


Broccoli cu piept de pui

Ingrediente necesare
Pentru 4 portii
3 broccoli
15 masline
1 piept de pui fiert
200 g telina
1 cutie mica compot de anans
2-3 linguri ulei
2 mere
3-4 linguri nuci macinate

Mod de preparare reteta

Se fierb cele 3 bucati de broccoli in apa cu sare, se scurg, se desfac in buchetele mici si se pun intr-un castron.
Se scot bucatile de ananas din compot, se scurg bine si se calesc usor in ulei, apoi se pun la racit.
Peste broccoli se adauga, pieptul de pui taiat in bucatele, telina cruda data pe razatoarea mica, bucatile de ananas calit, merele taiate cubulete si maslinele taiate feliute.
Pe deasupra se presara nuca macinata. Se serveste imediat.
Salata de rosii, dovlecei si vinete

Ghiveci
Pentru 4 portii : 1 kg rosii, 4 dovlecei, 4 vinete, 2 cepe, 10 fire de arpagic, 1 catel de usturoi, 150 ml ulei masline patrunjel verde, sare, piper (in loc de ulei pun sos rosii si nu le frig ci le coc in microunde)

Se curata cu intermitenta coaja dovleceilor si a vinetelelor si se taie in felii de 4-5 cm grosime.
Se incalzeste ulei intr-o tigaie si se prajesc pe ambele parti feliile de vinete si de dovlecei.
Se scot pe hartie absorbanta si se condimenteaza cu sare si piper. Se freaca un platou termorezistent cu usturoi si se unge cu ulei.
Pe fundul platoului se pune ceapa si usturoi, tocate marunt, apoi se asaza legumele alternand feliile* de vinete cu cele de dovlecei si cu rosii.
Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper, se stropesc cu ulei de masline si se introduce platoul la cuptor pentru 45 de minute.
In momentu servirii, se presara deasupra patrunjel verde si arpagic tocat.
Conopida cu sos de spanac


Conopida cu spanac
Ingrediente necesare
Pentru 4 portii
1 conopida potrivita
600 g frunze de
spanac
1 catel de usturoi
3 linguri maioneza (eu pun sos iaurt)
nucsoara
sare, piper

Se desface conopida in buchetele si se fierbe in apa cu sare, dupa care se scurge de apa si se pastreaza calda.
Se spala frunzele de spanac sub jet de apa rece, se oparesc in apa cu sare, apoi se dau prin sita transfor-mandu-se in piure. Piureul de spanac se amesteca cu usturoiul zdrobit, se asezoneaza cu nucsoara, sare si piper, dupa gust.
Se adauga 100 ml apa si se caleste 5 minute, la foc mic.
Se da deoparte de pe foc, si dupa ce se raceste complet, se adauga maioneza, se a-mesteca bine pana cand piureul de spanac devine cremos. Se serveste alaturi de conopida.





Anda, mami de Ed

Viata
Pasiunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

nah ca am reusit sa vi le copiez....asa ca spor si inspiratie. unde vedeti nepermise in retete, lasati imaginatia sa zburde si inlocuiti cu ce vi se pare potrivit ...io asa fac.




Anda, mami de Ed

Viata
Pasiunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

nah opriti-ma daca puteti

una din retele pe care o fac des ca-i rapida este un ghiveci cu rosii, ceapa verde, ardei, conopida, morcov, orice altceva va trece prin cap, vegeta, le fierb cu putina apa ca oricum ele lasa zeama si aproape de sfarsit trantesc un pumn mic de soia dinaia marunta care absoarbe zeama aia si e ff buna. si o minc si 3 zile la rand cu gratar...de ce-o fi. sau goala cu putin iaurt 0%.




Anda, mami de Ed

Viata
Pasiunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Anda, sa-ti dea Dumnezeu sanatate!

Esti o comoara la casa omului. Am bagat deja link pe prima pagina, ca nu cumva sa ratacim retetele printre foi!



APRIL
www.flickr.com/photos/mikipreda/" target="_blank">WALKING ON SUNSHINE

Mergi la inceput