retete arabesti/ramadan? ( 2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

o sa va dau reteta de inghetata,dar cum am spus deja,este nevoie de

cateva ingrediente care nu se gasesc decat in orient.este o inghetata cremoasa si "chewy"cu aroma orientala.

Booza alhaleeb(inghetata cu lapte)

-3 pahare lapte
-1 1/2 pahar frisca lichida
-1 1/2 pahar zahar
-3 linguri sahlab(pudra obtinuta din tuberculi de orchid) sau amidon(nu-i acelasi lucru,dar asta e)
-1/2 lingurita gum arabic(mastica)
-1-2 lingurite apa de trandafiri
optional:migdale,alune,fistic,stafide,bucati de caramel,ciocolata,dulceata de trandafiri etc.

se pune laptele pe foc.amidonul sau sahlabul se dizolva in putina apa rece si se pune peste lapte.se fierbe pana se ingroasa putin.se adauga zaharul,mastica(pisata f. fin cu putin zahar pudra),apa de trandafiri.separat se bate frisca si se incorporeaza in compozitia racita.se congeleaza,amestecand din cand in cand pt. a evita formarea aschiilor de gheata.

booza,booza,booza!!!


monica,bravo!ai facut treaba buna.


I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

moama...Ortansa ce mi-ai facut
arata super bine booza...abia astept sa vad daca gasesc si eu ingredientele

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

moama, despre ce bunatati discutati voi aici!
merci Ortansa de inghetata, cred ca o sa-mi faca sotul statuie...e mort dupa ea si mereu ma tareste la nu stiu ce cofetarie din mina de cate ori suntem in Liban...numa' ca nu stiu ce-i sahlab...se vinde cumva la cutiute si se face un fel de pudding crema din ea?


anca
5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Ala e, Ache, l-am vazut si eu la supermarket cind am fost in Emirate, insa intrebarea mea e daca gasesc guma arabica??? O sa-ntreb la magazinul libanezului, daca n-are el, o sa salivez si eu uitindu-ma la poza, uite, d-aia ziceam eu sa nu bage okiu fro' gravidutza p'aici, acu' ne-ai prins, ce sa facem, nu ne ramine decit sa-ti uram sarcina usoara inshallah si sa faci si tu din bunatatile de pe-aici, dar la dulciuri sa-nchizi okii, OK? te faci ca nu le vezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Multam fetele de ajutor

Moni bine c-ai zic ca pot sa folosesc si de foietaj ca m-am uitat si azi printr-un (alt) supermarked si tot n-am vazut foi de placinta asa ca incerc cu ce gasesc

Mai revin eu

Spor la gatit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Acum ca am dat sa raspund vad ca e si o lista cu retetele, multumesc mult , ca ma ofticau rau de tot cartoaiele de bucate din magazine, evident numai in araba...si deocamdara ma pot lauda specialista mai mult la mancat decat la gatit arabeste
Dodo, merci mult de urari...si nici o shansa sa scap la dulciuri ca m-au descoperit astia acum 2 luni c-am dat in hipotiroidism ca ma stresez degeaba ( de obicei) si uite asa am interdictie la tot ce-i dulce si nu numai, in afara de miere si curmale...si de atunci culmea ca-mi vine sa fac intr-una, pt. sot, evident

anca
5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ache, bine ai venit la subiect...sarcina usoara si bb sanatos, nu te mai stresa ca nu face bine la bb si ai grija de tine

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

mastica(guma arabica) arata www.spiceworld.uk.com/images/gum%20arabic%20sw.jpg" target="_blank">asa .pe aici se vinde in pungute mici de cateva grame si de obicei sunt puse undeva la indemana vanzatorului sau,in supermarketuri, langa cassa.deci e mai bine sa intrebati direct vanzatorul daca are asa ceva.in araba se spune meske.

sahlab se gaseste intr-adevar in cutii -gata indulcit si aromat cu apa de trandafiri si mastica.se prepara din el un fel de budinca mai lichida, care se soarbe www.discoverlebanon.com/en/recipes/salep_sahlab.jpg" target="_blank">presarata cu scortisoara si cateva batoane de kaak alaturi.

cat despre reteta de rulada data de Hannen,din ce am inteles din
descrierea ei,este vorba de Asabiat elAroos(Degetele miresei)-un fel de baclavele.

reteta mai exacta este asta(Hannen,sper ca nu te superi):

Asabiet ElAroos(degetele miresei)

-foi de placinta
-unt sau ghee(unt clarificat)
-sirop de zahar(ater)-1 pahar zahar+1/2 pahar apa se fierb pana se
leaga siropul ca la dulceata.se adauga 1 lingura apa de trandafiri si 1/2 lingurita zeama de lamaie

umplutura
-1 pahar nuci,alune,migdale etc. macinate
-1 pahar zahar(eu pun mai putin ca sa nu iasa f. dulce),apa de
trandafiri/flori de portocale.

se amesteca nucile cu zaharul si 1 lingurita apa de trandafiri sau de flori de portocale.


Se ia cate o foaie de placinta si se taie dreptunghiuri de
aprox.10cm/20 cm.
pe latime se pune o lingurita de umplutura si se
preseaza umplutura usor cu mainile,formand o sarmaluta,apoi marginile(lungimile) se impaturesc spre interior peste umplutura(dar sa n-o acopere in intregime) si apoi,se ruleaza incepand de la capatul unde am pus umplutura.ies un fel de sarmalute(rulouri),care se aseaza ingramadite intr-o tava unsa bine cu unt sau ghee.se ung si pe deasupra cu unt si se dau la cuptor.se rumenesc frumos,se racesc si se toarna peste ele 1 pahar(sau cat e nevoie) de sirop de zahar.deasupra se poate presara putin fistic macinat.reteta asta n-am incercat-o inca,dar sper sa o fac si eu saptamana asta.

Hannen,spune-mi te rog daca asta e rulada de care spuneai tu.


Monica-ca de obicei,uitai sa-ti spun ca mujadra ta e perfecta.asa trebuie sa arate.ma bucur ca v-a placut.pt. decor,poti sa pui deasupra niste ceapa taiata juliene calite bine,daca va place.







I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

louisea-reteta pt foi de placinta(filo pastry)am gasit www.elook.org/recipes/european/28684.html" target="_blank">aici.sa ne spui daca te incumeti sa faci.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Ortansa, multumesc mult pentru aprecieri ceapa am pus eu dar am amestecat-o in mujdara...dupa aceea m-am gandit si eu ca trebuia sa pastrez putina si pentru deasupra...dar...deh
multam si de lamuririle pentru ingredientele de la inghetzata...sincer nu le-am vazut pe-aici...am sa caut sa vad daca gasesc vreun magazin cu specific arabesc...daca nu...mai astept si am sa rog pe cineva sa mi le cumpere direct de la sursa

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput