amigdalita cu puroi/diaree/varsaturi/febra - 3 ani

amigdalita cu puroi/diaree/varsaturi/febra - 3 ani | Autor: lizzy

Link direct la acest mesaj

imi cer scuze, nu am timp sa caut in index.
are 3 ani. acu 4 zile avea doar usor rosu in gat. dat calpol.

alaltaieri la amiaza a facut febra, scaun diareic, se plangea de dureri de burtica, a varsat pranzul la 2 ore dupa ce papase, tragea niste vanturi puturoase de parca era razboi in burta lui... alaltaieri seara am reusit sa-i dau un pic de gris, a baut lapte si iar a varsat totul. noapte agitata, febra si dat ceai.
ieri parca scazuse febra, a papat f. putin, mancare pasata... 1 lingurita/ora sa nu verse, bine ca nu a mai varsat, marait toata ziua. 2 scaune, moi, nelegate... am reusit sa intram la madam dr aseara, mi-a aratat amigdalele lui, sunt rosii ca focul, umflate si pictate cu pungutze de puroi multe si mari. oribil. cica amigdalita foliculara. sa-i dau zinnat. ajungem aseara acasa la 21.00, dau zinnat, prima reactie - si-a facut scarba si-a varsat instantaneu... l-am gustat si io, oribil...
la 21.30 a zis ca-i e foame, dat ceai de menta indulcit, o felie de paine prajita si un pic de pilaf de orez (facut ca pt noi). noaptea relativ ok. inca doarme.

: ce antibiotic ar mai merge, in sensul sa am sanse sa nu-l verse? ianis este extrem de sensibil la gusturi, isi face scarba de la orice senzatie naspa, asa a fost mereu... de pacalit nu merge, e mare deja.

avand in vedere scaunele, dr mi-a zis sa-i dau smecta. ciu-ciu, nu-l bea. ce alternative bune ar mai fi? ceaiul de menta il accepta.

ce regim alimentar pt scaune moi si care miros urat? si trebuie neaparat sa fie moale de tot, nu poate inghiti mai nimic din cauza gatului... sunt in pana de idei...

ati mai avut amigdalita cu puroi? ati folosit ceva spray pt gat sa nu-l mai doara cand inghite?

si toate astea acum... saptamana asta aveam party cu copilasii pt ziua lui... offf...

ps: din experienta am constatat ca sfaturile mamicilor pretuiesc uneori mai mult decat cele ale dr. mi-a spus doar sa-i dau zinnat sau augmentin si smecta pt scaunul moale si sa ne vedem peste 2-3 zile. nika altceva.

Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis

www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia / www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Pentru Darius, acum!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Of, Diana, saracutul de el. Sa stii ca exista o legatura intre puroiul in gat si durerile de burtica, respectiv deranjametul stomacal. Noua ne-a zis doctorul ca la infectiile mai urate in sfera ORL se inflameaza si niste ganglioni inghinali care dau dureri de burtica, voma, etc.

Ce trucuri au mers la noi ca sa accepte antibioticul scarbos: tinuta de nas in timp ce il ia, apoi multa apa sau ceai (in prealabil ii explici ca trebuie sa il ia ca sa ii treaca buba din gat), sau imediat dupa antibiotic ii dai ceva care ii place (suc, ceai dulce, ceva piure de fructe, miere, sa taie gustul antibioticului). Si mie mi-a varsat initial toate tipurile de antibiotic. Zinnat-ul nici macar nu e cel mai rau, sa vezi ce oribil e Fromilid-ul. Pana la urma, cu explicatii ca trebuie sa-l ia ca sa ii treaca, a incetat sa-si mai faca scarba si l-a luat. Din pacate, la puroi in gat nu merge decat cu antibiotic, asa ca trebuie sa-l ia intr-ul fel sau altul pana la urma.

Pentru diaree la noi a mers f. bine Loperamid (e Imodium pt copii), dar si asta e cam amar la gust, trebuie amestecat cu ceva, ca altfel il varsa. Intreba doctorul daca poti sa ii dai, nu stiu daca merge la copil de trei ani, noi suntem mai marisori. Ca regim: piure de morcovi, branzica de vaci scursa bine, ceai slab de menta, orez, eventual pasat, ca sa il inghita mai bine.

Spray-uri de gat exista cat lumea, dar daca si al tau este ca a mea, sansele sa vomite imediat dupa el sunt f. mari. Denisa mea a reusit sa accepte pana la urma antibioticul, dar spray-urile de gat niciodata. Exista Tantum verde, un spray cu propolis care am uitat cum se cheama, Bioparox,toate sunt bune dar trebuie sa ti le si accepte. Daca accepta partilute de supt, la noi singurele pe care le-a acceptat (in sensul ca nu a vomat de la ele) au fost unele nementolate, fara arome puternice, etc., numite Orofar (contin lidocaina si atenueaza mult durerea de gat), dar astea merg numai peste 4 ani, deci nu cred ca sunt bune pentru Ianis.

Bine macar ca nu mai face febra mare, Denisa mea la amigdalita pultacee in iulie mi-a facut 3 zile peste 40, pe urma inca 3 zile in jur de 39, am crezut ca mor, ca nu scadea cu nimic, numai cu impachetari o tineam saraca.

Sanatate multa lui Ianis si La multi ani, lasa ca ii trece lui si faceti si party-ul cu prietenii.

Daniela si domnisoara Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

imi pare rau ca sunteti bolnaviori!
fii-mea mi-a facut in decembrie anul trecut asa o chestie: febra 39.7 intr-o ora, scazut greu de tot, vomitat tot, diaree, tot tacimul. ce am facut? mers la dr, dat zinat, vomitat dintr-un foc, toata noaptea vomitat/diaree/vomitat/diaree. ceai de menta indulcit dar NU cu zahar ci glucoza.metoclopramid picaturi, ceai cu lingurita la 5 minute. degeaba, s-a deshidratat, glicemia i-a ajuns la 40, mers cu ea la urgenta dimineata, perfuzii de urgenta pt. rehidratare, cefort antibiotic pe branula, plus cinci zile de la iesire, smecta, biotics sau enterol 3/zi, in ceai de menta cu glucoza. daca nu poate sa manince, nu-i nimik, musai trebuie sa bea cit de mult. cind deja nu mai vomita, cite un pic de mincare pasata: morcovi, banana, orez, mar copt, apoi peste citeva zile carne de pui fiarta, cind deja are scaune normale trei zile, iaurt activia (sau altul cu fermenti lactici gen bifidus...).
pt. dureri de git eu ii dadeam strepsils cu miere si lamiie, am avut hexoral spray dar n-a ajutat cine stie ce.
alta data cind mi-a mai facut puroi in git (de vreo 4-5 ori pina acum dar nu asa grav), pediatra mi-a dat azitrox (azitromicina) 500mg 1/3 pastila pe zi, timp de 5 zile. a mers tot timpul pina acum.dupa a doua zi copilul era ca nou.

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

va multumesc pt sfaturi!
azi de dimineata am incercat cu augmentin si l-a acceptat. si asra seara l-a luat. azi nu a mai varsat si a mancat rezonabil pt starea lui, a baut ceai de menta indulcit cu zahar (nu stiam ca trebuie cu glucoza, maine schimb zaharul si cumpar glucoza). am cumparat azi si spray pt gat, tantum verde, si l-a acceptat si pe ala, cu conditia sa ne dam si noi cu fas-fas (si eu si tati... ok nu-i chiar oribil la gust).
kk e tot moale dar nu mai e apa, desi nu accepta nici smecta nici hidrasec, simte diferenta de la o posta! febra nu mai avem, sper sa fim pe drumul cel bun.

multumesc inca o data!

Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis

www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia / www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Pentru Darius, acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

La noi a functionat f bine Debridat-ul. In 2 zile n-a mai avut nimic si il accepta usor ca-i dulce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Dianarus, Smecta poti sa i-o dizolvi in ceaiul de menta daca spui ca il accepta.
A avut si Maria amigdalita purulenta si i-a trecut cu Augmentin.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Diana prietena mea farmacista m-a sfatuit sa-i pun smecta in pireul de legume Adei. Sa stii ca a functionat. Am amestecat-o cu o scobitoare si nu a fost rea deloc.Am gustat si eu. Succes si sanatate maxima lui Ianis.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

tot de augmentin voiam sa-ti zic si eu.are un gust bun si darius il accepta cu usurinta...
multa sanatate si refacere cat mai rapida

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

concediu 2007
Darius - luna a 8-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Off, multa sanatate lui Ianis. Imi pare asa rau pt voi.

Ai incercat sa-i prepari piuree din lapte Humana HN? Daca pui praful intr-o concentratie mai mare iese ca un piuree de cereale. De obicei e acceptat cu placere de copii.
Iar Enterol pt burtica; pe noi ne-a pus pe picioare.
La restul intrebarilor nu stiu sa raspund.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Diana, aici la amigdalite se recomanda inghetata, are rol antiinflamator si mai calmeaza durerile de gat iar copilul poate sa inghita mai usor lichidele si hrana. In plus e facuta din lapte si zahar, deci are ceva aport energetic intr-o perioada in care copiii de obicei refuza sa manance si sa bea, dar au totusi nevoie de energie ca sa lupte cu boala.
Poti sa ii dai si lichidele de rehidratatre inghetate si apoi poti sa sfarami gheata, sa ii dai bucatele mici sa le suga. Roxana nu accepta sa le bea, insa pe post de inghetata le accepta.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

offf, diana ce imi e dat sa citesc. mie amigdalita imi trece NUMAI cu eritromicina (eu faceam febra 40). in mod normal daca e amigdalita ar trebui sa faca si febra. e infectie si ar trebui sa dea febra. stii tu, otet, frectie, infasurat in ceva rece. leacuri babesti: albastru de metil dat cu un betigas pe amigdalite sau gaz. nu cred ca va accepta nici una din cele doua variante. stiu si eu ca nu e indicat sa bea fierbinte (microbii se inmultesc), poate nu inghetata (desi stiupe cineva care asa se trateaza de amigdalite), dar totul la temperatura camerei. pt diaree paine prajita, orez, branza de vaci, telemea, cascaval. A! incearca sa ii pui felii de cartof crud pe gat si il legi apoi feliile alea cu o carpa, sa stea asa macar 1h. daca reusesti. in rest nu mai stiu.
te imbratisez cu drag, pupici lui Ianis sa ii treaca, sa se faca bine pana la petrecere si pupici tie sa ai putere.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput