Londra, iarna
Ne-am gandit sa facem o excursie la Londra dupa Craciun, sa prindem si anul nou acolo. Inca nu ne-am hotarat exact cum sa mergem, avem de ales intre masina-drumul ar fi 2 zile dus si alte 2 intors sau avion, caz in care am iesi cu o zi dus, una intors. E clar ca cu masina am iesi mai ieftin, nu stim insa cum sunt drumurile in acea perioada pana acolo:Suedia-Danemarca-Olanda-Franta si apoi Marea Britanie. Si apoi cum se circula in Londra cu masina...ne e cam groaza de aglomeratie, ne-am dezobisnuit . E mai usor de circulat cu metroul, in ideea ca mergem cu avionul?
Ca obiective stim ce vrem in principiu, dar niciodata nu strica parerile celor care au fost acolo...ce au vazut, ce merita, ce ar vrea sa vada?
Noi vom merge cu copiii-cea mare de 12 ani si cea mica de 5-si am vrea si ceva distractie pentru ei...ceva muzee intresante, locuri de joaca deosebite, etc.
In plus m-ar interesa cum e vremea in acea perioada in Londra?
Multumesc!
vorbe de copil...
Hobby
Raspunsuri
cristina1974 spune:
As putea sa-ti dau eu niste sugestii,daca vrei. In primul rand, eu as veni cu avionul.De ce? Pentru ca e mult mai comod, timpul e mult mai scurt, oboseala mult redusa, avand in vedere faptul ca veniti si cu copiii. Ca turisti, imi inchipui ca sunteti interesati de Central London,zona care e pur si simplu, cosmar in ceea ce priveste traficul. Eu, ca sofer, ma lovesc mereu de aceeasi problema in Central London,si anume locurile de parcare. Pe langa faptul ca e destul de scumpa parcarea, trebuie sa te socoti norocos daca gasesti un spatiu sa-ti lasi masina. In general, e disciplina in trafic, insa oricand se poate gasi cate unul care pur si simplu nu stie ce face in spatele volanului. Sunt multi ignoranti,foarte multi.
In materie de obiective,eu v-as recomanda tot centrul Londrei: St. Paul's , London Eye, Madamme Tussaud, British Museum, London Zoo.....
Ar fi bine sa iesiti un pic din Londra si sa vedeti si castelul Windsor,care e frumos.....
Pentru copii, in aceeasi zona, Windsor, e Legoland-ul, un parc mare de distractii care e pe gustul celor mici, dar si al celor mari. Singura problema ar fi ca este destul de aglomerat, si trebuie sa stai la cozi lungi de tot.
Ar mai fi Hyde Park,ca si loc de relaxare, palatul Buckingham,cu schimbarea garzilor...... si nu mai stiu ce altceva,nu mai imi vin in minte alte idei.
Ca vreme, categoric e mai cald decat in Suedia,insa e umezeala mare,iar uneori vantul bate destul de tare. Ca temperaturi, undeva in jur de cateva grade peste zero,asa as descrie vremea de aici.
Sper ca am putut sa-ti fiu de folos. Daca mai imi vin idei, iti mai spun si altele.
Vezi tu, ca turist e una, insa cand traiesti zi de zi in Londra, nu ti se mai pare cine stie ce.....
A, sa nu uit de Oxford Street, celebra zona de shopping, din centrul Londrei. Si Harrods, din Chelsea, ca tot veni vorba de magazine.... Si White City,daca l-or fi terminat de construit , ca nu am mai fost de mult timp pe acolo......
Oricum, va urez vacanta placuta si sa dea Domnul sa aveti parte de zile frumoase cat timp o sa fiti aici.
mara03 spune:
mihaela, daca ramaneti pana pe 4 ianuarie poate mergeti la www.cirquedusoleil.com/CirqueDuSoleil/en/showstickets/quidam/Tickets/london.htm?sa_campaign=internal_ads/dropdown/London/quidam" target="_blank">cirque du soleil
mihaela_s spune:
cristina multumesc mult . Foarte utile indrumarile tale, le-am notat. Nu stiam de Legoland, e un punct unde cu siguranta vom ajunge.
Acuma noi ne-am gandit la masina doar pentru drumul pana acolo s inapoi desigur...in Londra nu vrem sa circulam cu masina, avem experienta oraselor mari si stim cat e de greu sa circuli, sa gasesti loc de parcare si nu in ultimul rand taxa de parcare. Noi avem asa un fix cu masina, ne place sa vedem si locurile pe unde mergem, e drept ca in conditiile de iarna nu prea e mult de vazut, ziua e scurta...dar suntem asa legati de masina... . Stiu ca poate parea ciudat, dar asa ne-am obisnuit. Primul gand cand planificam o excursie, e masina... Oricum inca nu am hotarat nimic in legatura cu drumul, suntem in cautari de bilete de avion, daca gasim o companie mai ieftina...mai vedem.
As mai avea nevoie de informatii legate de mancare...unde se poate manca mai ieftin? Hai ca o masa la McDonalds si o masa la IKEA dar vrem sa stam 4 zile si vom avea 2 mese de mancat in oras in fiecare zi(pranz si cina). (am glumit, doar daca nu gasim altceva...)
Mara, multumesc de idee, de multa vreme imi doresc sa ajung sa-i vad, dar din pacate in 2 ian. trebuie sa plecam inapoi .
Multumesc mult!
PS. In partea din Suedia unde locuiesc eu nu e frig iarna, e o insula in sud-est si clima e influentata mult de mare. Cu vantul si ploile suntem obisnuiti deci ne vom simti ca acasa .
vorbe de copil...
Hobby
Letitia1 spune:
Vezi ca pe prima pagina la Romanii din Marea Britanie ai tot ce vrei si ce nu vrei despre calatoria in Londra postate de Motanik.
danat spune:
Mihaela te urmaresc; e un subiect care ne intereseaza si pe noi, insa il mai aminam. Oricum sunt cu ochii pe tine !
Am sa raspund la email cand revenim din Ro, maine plecam si sunt in mare fuga
Pupa fetele!
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
mihaela_s spune:
Letitia, foarte bune informatiile, am citit tot. O sa le si printez pentru ca sa la avem cu noi.
Insa nu m-am lamurit cu restaurantele...daca aveti idei, tips-uri...
danat, pup fetele, pupa si tu baietii .
drum bun maine!
vorbe de copil...
Hobby
ocebine spune:
Mihaela, eu am fost cu baietii mei acum vreo 3 ani de Thanksgiving (sfirsit de noiembrie). Nu ni s-a parut extraordinar de frig...de plouat, doar o data (si aia sclifosita...mai mult o ceata deasa).
Noi am mincat si la restaurante indiene (yum-yum) dar si la pub ...atita ca n-aveau copii voie sa stea la tejgheaua barului. Mincarea in sine nu mi s-a parut foarte scumpa...dar cafeaua fu JALEEE...ma costat cam $7-$8 o cafea care o cumpar la mine cu $3
De circulat am circulat cu metroul...o placere si cu autobuzul de turisti...nu m-as baga la condus in Londra (parca au si o taxa de trafic) pentru ca as fii o catastrofa cu mersul pe partea opusa (na, englezoicelor)
Uite pozele noastre de atunci:
http://travel.webshots.com/album/513480465WEJZmZ
Vacanta placuta!
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
mihaela_s spune:
Anamaria v-am admirat in poze . Am vazut ca ati si aniversat atunci, v-ati distrat frumos.
Pozele facute de sus de undeva, erau din London Eye? Iar cele de la muzeul acela plin de arme unde erau? Am vazut si pub-ul banuiesc, mersi de tips. Ati facut si un trip cu vaporasul pe Tamisa? N-a fost prea rece afara pentru asa ceva?
Ai dreptate cu condusul pe partea dreapta, e clar ca in oras ne vom "invarti" cu metroul sau autobusul.
vorbe de copil...
Hobby
Letitia1 spune:
Anamaria, n-as sfatui pe nimeni sa circule cu masina prin Londra. Mai ales ca metroul circula super bine plus autobuze.
Vreamea nu e nici mai rea nici mai buna de cum este acuma. Iarna trecuta temperaturile nu au scuzut sub 5-7 grade Celsius, cred ca in medie au fost cam 10 grade toata iarna. Nu e rau deloc, iar in comparatie cu Suedia cred ca e ciocolata.
lau10 spune:
Mihaela, daca nu vreti sa cheltuiti multi bani pe mancare, atnci o sa gasiti o sumedenie de cafenele (Costa Coffee, Starbucks, Nero) care servesc sandwich-uri si cafele foarte bune (cineva spunea de 7-8$ o cafea, aici cea mai scumpa la starbucks costa £2, deci nu e chiar asa de speriat), preferata mea e Costa unde si sandwich-urile sunt foarte bune.
Apoi ai sa vezi toate marile lanturi de fast-food, McD, KFC, Burger King etc
Iti spun sincer ca nu o sa ai nici o problema cu mancarea, se gasesc fast-food-uri pe toate drumurile si e ieftin.
Trebuie sa incerci si un lunch la un pub, e traditional. Unele servesc mancare buna altele nu, depinde de noroc, dar in general mancarea e ok si destul de ieftina, neaparat sa bei un Guiness (desi e irlandeza berea dar e super bunaaaa)
Laura