Spalatul pe cap - o mare problema!

Spalatul pe cap - o mare problema! | Autor: miflore

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am probleme cu fetita mea de 2 ani si 7 luni atunci cand trebuie s-o spal pe cap. E jale mare!!! Baita mi-o accepta cu drag, vrea sa stea sa se joace cu ratuste, cu paharele, nici o problema. Totul pana cand ii ating parul cu apa... Incepe sa planga ingrozitor, vrea sa fuga, nu-i mai pot face baie singura pentru ca acum este mare si-o tuleste din baie! E un chin, nu stiu ce sa ma mai fac. Incerc sa rezolv problema cat mai rapid, in cateva minute, dar plange atat de rau incat mi-e frica; se ineaca, se invineteste, se inroseste, da din picioare, mi-e frica de sindromul hohotului de plans.
Am incercat cateva chestii dar nu merge nimic: jucarii noi, imaginatie la greu sa-i atrag atentia spre altceva (a mers chestia asta o perioada), m-am spalat pe cap odata cu ea, i-am dat o papusica s-o spele ea pe cap, un prosopel pus pe frunte sa nu-i curga apa, tot felul, nici nu mai stiu. Nici un rezultat, n-o mai intereseaza nimic in momentele alea. Stau si ma gandesc ca are o sensibilitate la par pt. ca nu ma lasa nici s-o pieptan decat f. greu. Adica la ea nu conteaza f. mult treaba cu samponul in ochi, pur si simplu nu vrea sa-i ating parul. Ce sa fac???

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

si noi aceeasi problema si mai e si transpiracioasa si as vrea sa o spal mai des pe cap. am incercat si eu diverse tertipuri insa nu a mers nici unul, asa ca o spal pe cap cat mai repede cu putinta, de fapt limpezitul e problema.

oricum eu nu cred in nici un fel de sensibilitate, cred ca pur si simplu ii e frica de apa pe fata si in ochi. cel putin in cazul nostru...

si a mea protesteaza la pieptanat insa avem grija sa o tragem cat mai putin de par. ceva ce functioneaza la noi e sa facem si noi acelasi lucru: pieptanam pe laura, pieptanam si pe mami, spalam pe dinti pe laura, la fel si pe mami, punem picaturi in nas lui laura, punem si lui ... tati

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebita06 spune:

Incercati cu dusul pus sus. La inceput fara sa o speli pe cap, ca o joaca asa. O pui in cada si dai drumul la dus sus cu jet mic si o lasi sa vezi ce face, poate incepe sa ii placa si asa poti dupa aceea sa o si speli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

si fiica-mea (1 an si 8 luni), la fel face.
si ei ii e un drag de nu mai poate de baie in general, ba chiar ia apa in manute si isi da pe fata, in ochi, nas...n-o deranjeaza...ii place sa se spele pe fatza...nu protesteaza cand ii umezesc parul cu mana, nici cand o samponez...dar la clatit...jaleeeee! am incercat cu dushul, cu o cana mai mare/mai mica, cu o ratusca, cu o sticluta...nimic.zbiara si se zbate...pana la urma o tine taica-su pe spate in brate si eu ii torn fara sa ii dau in ochi sau altundeva, dar iesim amandoi din baie mai uzi ca ea...
urla in timpul operatinunii (cateva secunde) de zici ca moare, dupa aia isi reia activitatile bucuroasa de parca nimic nu s-ar fi intamplat...

cred ca singura solutie e sa mai asteptam sa creasca sa ne putem intelege omeneste cu ei...

raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cunoastem problema. Patrick face asa cam de 6-7 luni (are 3.9 ani). urla de vomita de nervi. acum accepta sa ii dau samponuil jos din cap doar cu o cana cu tom si jerry. cu lectia de baza cu lasat capul pe spate, inchis ochii, pus mana la ochi.... si tot se strmba de zici ca il omor. o sa treaca...
n-are nici o sensibilitate, stai linistita. e doar senzatia ca le intra apa in gura si in nas si se ineaca.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri!
Ralukutza, la mine urla de cum ii pun apa pe par asa ca avem 3 faze de urlat, udatul, samponatul si clatitul... ce-i drept dupa ce termin operatiunea intr-o secunda nu mai plange si-si reia activitatile.
Am uitat sa spun, nu-mi suporta nici dusul... a avut o perioada cand n-avea probleme dar dupa un timp nu l-a mai suportat. Nu stiu de ce, eu zic ca n-a fost traumatizata in nici un fel....
Are perioade mai proaste sau mai bune, nu stiu in functie de ce.
Roxanaz, deci se poate si mai rau. Ma refer la vomitat... Multumesc pentru sfaturi!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

si noi am avut o perioada din asta exasperanta...saptamani in sir... ne stiau vecinii cand trebuia sa facem baita ... pana la urma s-a rezolvat cu un prosopel pus pe ochi, pe care el trebuia sa-l tina bine... capul pe spate... si eu repede, repede cu dusul
Si parul cat mai scurt, ca sa nu dureze mult

Ingrid si Cristi 5 ani si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emushi spune:

miflore, vad ca fetele noastre sunt cam de-o seama
la noi nu mai e problema cu udatul (dar a fost si asta), se "clabuceste" si singura numai sa n-o clatesc...mai precis sa nu-i vina apa pe fata...de vreo 2-3 luni; am trecut si noi prin aceleasi faze...
cand o stropesc pe fata incepe plansul: "prosopeuuuuu'", chiar daca n-o spal pe cap; tot imi fac griji ca din cauza asta n-o clatesc cum trebuie...asa ca incep intai s-o spal pe fata, ii mai distrag atentia...da' nu prea merge
in ultima vreme incepe sa functioneze alta smecherie: in cada cu apa, o pun sa "inoate ca Nemo", sa se intinda pe burta, pe spate...asa s-a mai acomodat cu apa in par (poate merge si la voi?!) si atunci mai apuc sa clatesc ceva...pana-si da seama, evident

http://www.pagina-mirunei.piczo.com
Am implinit 2 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La noi nu iese scandal, ca o anunt din timp ca o spal pe cap si are de ales varianta simpla, sa-si lase capsorul in mana mea sa o spal de sampon cu dusul, sau varianta complicata in care ii pun dusul in cap si o spal "vrac" cu zbieraturi.

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
in cada cu apa, o pun sa "inoate ca Nemo",

super idee, sa incerc si eu

faza cu dusul fara presiune o facem si noi, il las mai intai sa se joace cu el si ii place, da cand e sa i-l pun in cap urlete nene! data trecuta smechera il tot ruga pe taica-su sa o scape, cu lacrimi in ochi, te topeste ...

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_fer spune:

am avut si noi o perioada, f scurta, de vreo 2 luni, dar acum este k ptr el. Nu stiu cum a trecut, nici de la ce a inceput...sigur va trece, este doar o perioada

Mergi la inceput