Spalatul pe cap - o mare problema!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emushi spune:

quote:
Originally posted by mamagiuliei

La noi nu iese scandal, ca o anunt din timp ca o spal pe cap si are de ales varianta simpla, sa-si lase capsorul in mana mea sa o spal de sampon cu dusul, sau varianta complicata in care ii pun dusul in cap si o spal "vrac" cu zbieraturi.

la noi pur si simplu n-a mers varianta asta...am incercat de doua ori, dupa care n-a mai vrut sa se spele nici pe picioare, nu mai vroia baie deloc...nici cu spuma, nici cu ratuste...apoi a trebuit sa-i promit ca "nu spalam capusoru'" si sa ma tin de cuvant o saptamana-doua

http://www.pagina-mirunei.piczo.com
Am implinit 2 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Si eu am probleme cu fii'mea... in ultima vreme mai mici... dar am avut urlete si zbierete... cred ca stiau toti vecinii cand o spal pe cap...
Am rarit baia pe cap, nici n-are f. mult par... Intai la 3-4 zile, apoi o data pe sapt.
Si i-am explicat de fiecare data ca o sa am grija sa nu-i dau in ochi... o pun sa lase capul f. mult pe spate si ii pun dusu in par, iar cu o mana ii protejez fruntea sa nu pice vreo picatura... si daca a vazut ca ma tin de cuvant
incet incet n-a mai urlat... dar de fiecare data inainte de baie, cand ii spun ca facem si pe cap... aceiasi poveste, ca nu vrea, sa nu-i dau in ochi etc. etc.

Cu baietii sper sa tina figura si sa nu urle pt ca ii ud de la bun inceput cu dusul, si le intra apa si-n nas, si-n gura, si-n ochi... fara numar

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Noi ne punem la spalatul pe cap un cozoroc special ptr spalatul pe cap s anu ii intre apa in ochi si in urechi si chiar il amuza ca ploua si nu ii intra apa in ochi. Si normal si eu ma misc f repede la spalatul pe cap si toata lume ae fericita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Exista niste cozoroace speciale pentru baie pentru copilasi care protejeaza fata copiilor in timpul dusului. Se gasesc pe diverse site-uri cu produse pentru bebelusi la produsele pentru baie. Eu cred ca ii deranjeaza ca le intra apa in ochi si chiar in nas.
Incercati si cu astfel de cozoroace. Poate merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Multumesc mult fetelor pentru sfaturi!
Alra, exact asa face si fi-mea, cu rugaminti si lacrimi in ochi: "Mami, te rogggg, nu pe caaaaap, te roggggggg!"
Emushi, ai descris fff. bine, mi-ai luat cuvintele din gura. E buna chestia cu transformarea in Nemo, o voi proba negresit. Nici la noi n-a mers cu vorba buna, cu pregatiri din timp, pur si simplu mi-a refuzat total baia...apoi i-am promis ca facem baita fara s-o spal la cap si m-am tinut de cuvant o perioada... grea treaba, ufff. Noroc ca fi-mea are parul scurt, ce ma faceam eu cu niste plete bogate???
Observ ca suntem multe cu problema asta, sper sa fie doar o perioada!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Poti sa incerci cu o stropitoare de jucarie, stiu 3 copii care in felul asta au acceptat spalatul pe cap. Eventual sa-i spui ca e o floare care creste daca o uzi...
La piscina nu ai cum s-o duci? Eu merg cu baietelul cel mic, de pe la vreun an, si acolo se uda pe cap cu cea mai mare placere. Il tin in brate tot timpul si ne jucam vreo ora, cu timpul s-a imprietenit bine cu apa.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by elyanne

Si eu am probleme cu fii'mea... in ultima vreme mai mici... dar am avut urlete si zbierete... cred ca stiau toti vecinii cand o spal pe cap...
Am rarit baia pe cap, nici n-are f. mult par... Intai la 3-4 zile, apoi o data pe sapt.
Si i-am explicat de fiecare data ca o sa am grija sa nu-i dau in ochi... o pun sa lase capul f. mult pe spate si ii pun dusu in par, iar cu o mana ii protejez fruntea sa nu pice vreo picatura... si daca a vazut ca ma tin de cuvant
incet incet n-a mai urlat... dar de fiecare data inainte de baie, cand ii spun ca facem si pe cap... aceiasi poveste, ca nu vrea, sa nu-i dau in ochi etc. etc.

Cu baietii sper sa tina figura si sa nu urle pt ca ii ud de la bun inceput cu dusul, si le intra apa si-n nas, si-n gura, si-n ochi... fara numar

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Exact asa am trecut si noi cu bine de la perioada de urlat si refuz la periaoda de acceptare a spalatului pe cap. dar marturisesc ca singurul lui argument era ca ii intra apa-n ochi, deci asta era cauza pt care nu-i placea. Cu vorba dulce, explicatul si prosopelul pus pe frunte si ochi a functionat din plin. Imediat cum a vazut ca nu-i mai intra apa-n ochi, a sta cuminte la spalat pe cap. Acum nu mai e nevoei ca stie foarte bine sa lase capul pe spate, iar eu am griaj mereu sa nu-i dau apa-n ochi. Iar cel mic a inceput sa-i copieze poztia si imi da si el mititelul caputzul pe spate cand il pun dusu-n cap.
Desi de cand l-am adus acasa de la maternitate l-am spalat zilnic si pe cap si i-am dat apa peste tot fara retineri ca sa incec sa evit ceea ce vedeam la alti parinti tot n-a functionat. A venit o perioada, cam pe la 1 an si 9-10 luni cand a inceput sa faca nazuri la spalat pe cap. N-am gasit o metoda sa-l readuc la obiceiurile lui bune si singura cale care mi-a ramas a fost sa raresc spaltul pe cap si cand i lspalam, o faceam cu forta, impotriva vointei lui, caci daca era dupa el ramanea nespalat pana acum. Pana cand mi-a trecut prin cap chestia cu prosopul si aia a fost salvarea noastra.
Cred ca majoritatea copiilor trec prin faza asta si indiferent de eforturile mamei, cam tot aici ajung.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Try, la noi nu merge cu prosopelul, am incercat. A fost un pic mai bine o data, de 2 ori si dup-aia, pas.
Donia, nici stropitoarea nu merge, ba chiar e mai rau daca o vede prin preajma. De altfel se joaca cu ea. In schimb urmeaza sa incerc faza cu inotul, si eu m-am gandit la chestia asta. Pentru ca la piscina, fara sa vrei si incet incet, se uda un pic parutul...asa, ca din greseala...

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor, in emisiune lui Super Nany era un caz asemanator, si pana la urma a reusit sa fie spalatul pe cap o placere.Parca baietelu isi spala jucaria preferata si mamica baietelu, am vazut asta vara emisiunea parcaCred ca in carte ei explica cazul.Mamei nu ii venea sa creada cum a reusit in cateva zile sa il convinga pe copil sa se spele pe cap.
multa bafta sa aveti, alex inca nu are prblema asta la 5 luni sa speram ca nu o va avea, chiar ii palce sa il spal pe cap.

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Si noi am avut aceeasi problema pana acu vreo trei bai, intre timp am invatat sa ne "plimbam" parul prin apa, mai exact sa-l facem sa pluteasca... mai are tendinta sa ridice capul din cand in cand si ii amintesc cat de frumos a stat data trecuta cand m-a ascultat si n-a ajuns nici o picatura de apa pe fata. Eu drept sa spun inteleg ce simte pentru ca am aceeasi problema, nu suport sa-mi curga apa pe fata, cum ajunge pe fata simt ca ma sufoc si intind mana dupa prosop sa-mi sterg ochii pana e clatit parul e si prosopul ud.

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput