sarcina si bolile autoimune
am tiroidita autoimuna-hashimoto.ar putea ca ea sa fie responsabila pt cele doua pierderi de sarcina pe care le-am suferit.endocrinologul a spus ca nu e demonstrat stiintific nici ca provoaca avort, nici ca nu provoaca.mamici care suferiti de boli autoimune, cum ati reusit sa duceti sarcina cu bine la sfarsit?
linkuri:1.http://reclama/imunologice_3.htm
2. http://gineco.pulsmedia.ro/article--x-Etiopatogenie-Patologia_imunologica_a_implantarii_oului--611.html]
recomadari:1.(de la miki-miki): produs naturist imunomodulator-Acid Alpha Lipoic cu biotina.Uitati ce scrie in prospect :
"imunomodulator: se administreaza in boli autoimune (alergii, miastenia gravis, hepatita autoimuna, poliartrita reumatoida, diabet, lupus, tiroidita, vitiligo, sclerodermie, ciroza biliara primara) dar si in stari cu deficit de imunitate "
Cred ca e f bine sa-l luati cu cel putin 3 luni inainte de a ramane insarcinate ( asa se recomanda de ob tratam naturiste).
Raspunsuri
liana.berbec spune:
Danny,
Cum ai depistat ca ai tiroida autoimuna? Ce analize ai facut si nu au iesit bine? Te intreb pentru ca azi TSH-ul mi-a iesit 0.68 (limita inferioara fiind 0.27), am facut si eco - aspect normal. Dr. care mi-a facut eco a zis ca poate fi autoimuna. Intentionez sa fac un copil curand.
Sarcinile pierdute sunt singurele sau mai ai copii? Ma gandesc ca un medic ginecolog ar trebui sa stie ce e de facut ca sa poata fi duse la capat.
iepumic spune:
Fetelor, si eu am tiroidita autoimuna Hashimoto. Nu am reusit sa raman insarcinata niciodata pana acum iar boala asta, pe care am descoperit-o abia anul trecut, o tin sub control cu Euthyrox deocamdata. Este ciudata ca v-a iesit TSH-ul mic, de obicei iese mare la boala asta. Anticorpii vi i-ati facut?
Dr. endocrinolog mi-a zis ca nu e nici o problema in a duce o sarcina la bun sfarsit daca se face un tratament corespunzator. De asemenea obtinerea unei sarcini poate fi mai dificla dar de asemenea este perfect posibila daca se tin sub control prolactina si progesteronul (de obicei persoanele cu aceasta boala au prolactina marita si progesteronul prea mic). Eu de ex am endometrul cam subtire si iau Utrogestan in zilele 14-25.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
luck spune:
iepumic
anticorpii antitiroidieni ti i-ai facut ?
Eu da si mi-au iesit pozitivi , nu foarte mare valoarea dar totusi pozitivi.Oare s-ar putea sa mai am si alti anticorpi daca ii am pe cei de mai sus?
In legatura cu progesteronul ai dreptate , la mine aloarea lui este foarte mica iar prolactina , ce sa zic este destul de mare dar totusi in interval.
mara72 spune:
danny faci tratament cu eutirox? Care sunt valorile TSH si FT4? Eu am aceasta afectiune de ani buni insa cu o dozare corespunzatoare a tratamentului si cu analize periodice o poti tine sub control iar mie mi-a spus endocrinologul ca nu reprezinta o problema in sarcina atita timp cit ai grija si faci tratament. Eu nu am ramas insarcinata pina acum dar la mine nu asta e cauza principala , mama a avut toata viata aceata boala si a facut 4 copii. Deci se poate. Am vazut ca esti din cluj, la ce endocrinolog mergi?
liana eu am facut TSH, FT4 si anticorpii tiroidieni si mi s-a facut si o ecografie, asa a depistat ca am t.Hashimoto
mara72 spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=102203&whichpage=2
Aici am mai gasit discutii despre T. Hashimoto, mai fac sapaturi sa vad ce mai gasesc
maddutz spune:
salutare!
despre tiroidita autoimuna am citit mai multe articole medicale, in care se afirma ca, administrarea de selenium 200 mcg/zi scade pana la normalizare anticorpii antitiroida (prezenti in Hashimoto). puteti citi articole in engleza aici si www.ajcn.org/cgi/content/abstract/40/1/26" target="_blank">aici, si www.buzzle.com/articles/selenium-thyroid-problems.html" target="_blank">aici, si aici, iar aici in timpul sarcinii si postpartum(dupa nastere)
puteti da si voi autare pe google dupa selenium si thyroid.
maddutz spune:
danny imi pare rau, dar am o parere contrara endocrinologului tau cam e demonstrata legatura dintre hashimoto si avortul spontan. ce endocrinolog ai?
cauta pe google "hashimoto abortion" si vei gasi o multime de articole pe tema asta sau "hashimoto avort"
poti citi si www.eva.ro/sanatate/sarcina/cauzele-avortului-spontan-sindromul-antifosfolipidic-articol-3861.html" target="_blank">aici un articol interesant
iepumic spune:
[]bluck, da, mi i-am facut, mi-au iesit imensi: anti-TPO = 800 si anti-TG=157. Raspunsul la a doua intrebare este DA, este posibil ca odata cu Hashimoto sa dezvolti si alte boli autoimune...posibil dar nu obligatoriu, depinde foarte mult si de organismul tau + stilul de viata (mai precis de imunitatea si predispozitia ta de a face anumite boli sau nu).
Cat despre progesteron si prolactina....iarasi nu este obligatoriu sa fie mic, respectiv mare...dar in majoritatea cazurilor asa este la pacientele cu Hashimoto. Eu, de exemplu, le am pe amandoua in limite normale si chiar la mijlocul intervalelor...dar totusi endometrul este subtire si pana acum nu am ramas insarcinata niciodata.
mara, eu nu inteleg cum ti-a depistat Hashimoto fara sa iti testeze anticorpii. Este o boala eminamente autoimuna. TSH, (F)T3 si (F)T4 pot fi modificati si in alte suferinte ale tiroidei fara a fi legate de Hashimoto.
liana[/b], mai bine nu te baza doar pe un ginecolog sa iti urmareasca o sarcina daca ai Hashimoto...trebuie neaparat sa ai si un endocrinolog care sa te aiba sub observatie permanent pe durata sarcinii. Mie mi-a zis clar dr. mea endocr. ca ma va tine sub observatie si pt a putea ramane gravi si pt a duce sarcina la bun sfarsit si dupa sarcina ca sa ma repun intr-un echilibru. Endocrinologia nu este chiar o stiinta exacta, lucrurile sunt delicate si fiecare organism reactioneaza diferit la anumite tratamente, de aceea trebuie sa fii mereu sub observatie si de preferinta la acelasi medic.
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
luck spune:
iepumic
eu nu am avut niciodata probleme cu endometrul , intotdeauna a fost super frumos de se minuna dr de el , dar si eu ca si tine nu am ramas niciodata insarcinata , nu stiu daca din cauza asta (si nu cred) sau nu.
Astazi mi-am facut anticorpii antifosfolipidici si cardiolipinici iar rezultatul il primesc abia saptamana viitoare.Sunt curioasa !!!Tu ai mai facut alti anticorpi?
Sunt de acord cu tine ca pe perioada sarcinii trebuie tinuta sub observatie tiroida.
Ai incercat FIV ?
mara72 spune:
iepumic si mie mi-au iesit mari anticorpii , daca bine tin minte anti TPO undeva pe la 600, si asa mi s-a pus diagnosticul de T. Hashimoto.Tsh si Ft4 intr-adevar sunt variabili,eu mi le refac cam de 2-3 ori pe an si in functie de asta imi ajusteaza doza de eutirox. Anticorpii nu i-am mai refacut pentru ca doctorita mi-a zis ca oricum vor iesi intotdeauna mari.
maddutz mie imi tot spun doctorii, si ginecologul si endocrinologul ca daca fac tratament si dozari periodice nu e nici o problema. Eu insa banuiesc ca e o problema si trebuie sa aprofundez problema asta . Tin minte ca in urma cu ceva vreme tu ai mai postat informatii legate de administrarea de selenium,parca ziceai ca ai o prietena care are problema asta. A incercat sa ia selenium, au scazut anticorpii dupa aia?
luck tu ai facut fiv?