sarcina si bolile autoimune

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

fetelor, pupici.of, ce bine ca am cu cine sa discut.....chiar daca val hormonilor tiroidieni se inscriu in val normale,(cazul meu),val TPO sunt de 15 ori mai mari.si mai sunt niste anticorpi anti-tiroidieni, dar nu am trimiterea la mine acum sa va zic cum se cheama.promit sa revin.sa nu credeti medicii care soun c anu are legatura avortul cu anticorpii.eu sunt dovada ca este.asa imi zicea si gine si endo, ca nu exista, dar uite ca am patit-o.si decat sa traiti o asemenea experienta, mai bine va paziti.dr.Tutunaru zice si el acest lucru.am fost la endo la Medstar-dr David si la dr pro conf Carmen Georgescu.dar nu sunt pe deplin multumita.la ce medici mergeti, fetelor din cliuj?cine a reusit sa aiba copii cu aceasta boala, este cu adevarat binecuvantata.eu am o fetita de 5 ani, dar atunci nu eram bolnava.atacul anticorpilor asupra sarcinii a fost groaznic:azi(sa zicem asa)i-am vazut inimioara batand, i-am vazut capsorul, maine il distrugeau putin-cate-putin.experienta e mult mai cumplita, dar nu vreau sa va terorizez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

imi pare rau, iepumic, si eu am luat tot timpul novothiral, dar se pare ca nu e destul.exista un tratament, imunosupresor, se cheama, care ii mai domoleste.contine, parca, aceeasi substant aactiva care se da in cazul alergiilor.sa stiti ca e adevarat ceea ce se spune despre anticorpi si progesteron-prolactina.himmmmmmm, ce bine ca ne-ai spus.se pare ca ai un medic bine informat.ca ai mei....vax-albina.nici endo, nici gine nu au zis.exact asa sunt:progesteron la limita inf, prolactina, la limita sup.s-ar putea ca din cauze anticorpilor sa se obtin ao sarcin amai greu.eu am ramas intotdeauna din prima incercare.O DATA nu m-am protejat si gata-bebe.dar ultima oara au trecut 4 luni(ceea ce mi se pare enorm, prin comparatie).stiind ca raman asa usor, am ales si zodia fetitei-asta va spun ca sa va dati seama de diferente, intre cum eram si cum am ajuns.vb de maimulte sarcini, pt ca inainte afatitei am mai avut una, rau amplasat in uter la care a trebuit sa renunt si apoi am ramas cu sterilet, dar nestiind, ca doar era sterilet bine pus, controale la azi,am facut raze si mi s-a spus categoric ca nu pot pastra copilul.ei?mi se pare mie sau sunt cam schimbate lucrurile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

mara, sub tratament, nu, in principiu nu trebuie sa fie o problema in privinta aparitiei sarcinii. dar in absenta tratamentului poate apare infertilitatea. practic, deseori asa se si depisteaza boala (sau in urma unor avorturi spontane). am tot auzit de cazuri: "nu ramanea insarcinata. facut anticorpii, diagnosticat hashimoto, inceput tratament, aparut sarcina!"
deci sub tratament sarcina poate apare, dar in momentul instalarii sarcinii se indica supravegherea endocrinologica, doarece se pot produce schimbari hormonale si surveni avortul spontan. cel putin, eu asa stiu.
da, am o prietena buna, medic pneumolog, cu hashimoto. ea a descoperit, cautand pe net, mai multe articole despre asocierea de selenium la tratamentul tiroiditei hashimoto. si apoi a aprofundat problema si pe propria piele. si de atunci tot ia selenium. in toamna si-a refacut anticorpii si ii scazusera de 3 ori. era supernervoasa ca le-a spus celor de la bucuresti de la endo de articolele cu seleniu si aia nici nu au vrut sa auda. i-au spus sec ca ar face bine sa se impace cu ideea ca anticorpii, incet si sigur, ii vor distruge tiroida! nici macar nu au fost curiosi sa vada articolele si sa le citeasca!
danny1 de david nu am auzit, iar de profa georgescu stiu ca e buna.
dar...se poate fetelor! am o alta prietena, si ea cu hashimoto (ea e ultima, nu mai am alta prietena cu hashimoto ), sub tratament in prezent, cu debut dupa nasterea primului copil, la inceputul lui decembrie m-a anuntat ca e insarcinata. maine se duce la eco sa vada ce sex are copilul! a ramas relativ usor, prin a 3-a luna de incercari.

Mergi la inceput

danny1 eu mai stiu de profa duncea ca e buna, si de dr. adam iar am auzit numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara72 spune:

maddutz ma tenteaza si pe mine sa incep sa iau selenium desi ma gindesc ca doctorita la care merg eu nu va fi de acord. Dar daca prietena ta care e doctorita a incercat as putea incerca si eu, si sa imi fac anticorpii sa vad cum evolueaza.Eu merg la ana valea, mie mi-a placut ca in cazul meu mi-a nimerit bine doza de medicatie dar ce ma enerveaza e ca tot timpul e superaglomerat la ea . Si ea merge strict pe medicatia clasica adica eutirox si nimic mai mult. De exemplu am vazut ca au aparut in magazinele naturiste niste pastile care se numesc tiroidin, indicate in hipotiroidism Acuma stiu ca nu m-ar ajuta in hashimoto dar daca tot sunt indicate in hipotiroidism m-am gindit ca as putea sa iau si eventual sa iau o doza mai mica de eutirox. Raspunsul doctoritei a fost insa categoric ca nu pentru ca as da peste cap doza de eutirox. Deci implicit accepta ca se poate si cu naturiste dar daca tot exista pastile in farmacii e mai sigur asa. Raspunsul tau m-a mai linistit, desi atit endocrinologul cit si ginecologul imi spuneau ca e ok ca nu e cazul sa imi fac probleme daca fac tratament continuu tot imi faceam tot felul de probleme.Si am constatat-o pe propria-mi piele, cind tiroida o luase razna si celelalte analize hormonale erau aiurea. Cum am reglat-o cum s-au normalizat toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Salutare! Am ramas in urma cu raspunsurile.
luck, eu nu am mai facut alti anticorpi, mi s-a recomandat sa fac anticorpii anti-spermatici dar nu am apucat inca. Mi-am acordat 1 luna fara medici si analize fiindca daca mai continuam in ritmul respectiv ma dereglam la cap incercand sa ma reglez pe alte parti .Ideea este, repet,ca Hashimoto asta are foarte multe cauze si vine de multe ori insotita de alte boli autoimune care sunt la fel de parsive ca si ea, adica sunt greu de diagnosticat. Eu stiu ce a declansat aceasta boala in cazul meu si stiu si dpdv genetic ce boli autoimune asociate as putea dezvolta, eu avand oricum un sistem imunitar foarte slabit.
Nu am considerat FIV deocamdata pentru ca nu am eliminat inca toate posibilele cauze pentru care nu am ramas gravi...mai am de verificat trompele. In rest: FSH, LH, prolactina, progesteron, estradiol super ok, doar endometrul putin subtire dar iau Utrogestan, ovulatia exista si se produce aproape "ceas".
mara,asa e, anticorpii sunt putine sanse sa scada. Dar am citit si eu de chestia cu seleniu de care spune maddutz, am incercat si pe pielea mea o luna dar nu am observat nici o imbunatatire. Poate ne spune prietena ta, Maddutz, cat timp a luat seleniu pana i-au scazut anticorpii de 3 ori si daca a facut si tratamentul cu euthyrox in paralel in aceeasi perioada??
danny, absolut ca pot exista avorturi cauzate de Hashimoto. Dar totusi mai tine si de fiecare organism in parte...Uite, de ex, majoritatea pacientelor au prolactina si progesteronul dereglate....eu nu, le am super in parametri. Si mai e o chestie..ca de-aia spuneam ca medicina nu e o stiinta exacta si mai ales endocrinologia nu este....poti sa te tratezi de Hashimoto ...dar nu cu doza corecta..adica o doza prea mare sau prea mica. Daca e prea mare, dai in hipertiroidie si aceasta iar e legata de infertilitate, daca e prea mica dai in hipo si..idem. Dar strict teoretic hipo e mai usor de controlat decat hiper. Apoi..eu din cate stiu (dar nu e exclus sa ma insel)anticorpi antiTPO si antiTG nu ataca decat glanda tiroida si nu altceva. E posibil ca anticorpii aceia care spuneai tu ca ataca sarcina sa fi fost produsi de altceva...ori incompatibilitate RH sau cine stie ce boala autoimuna asociata cu Hashimoto. Poate nu ar strica sa ne facem niste analize complete de imunologie. Mie dr endocrinolog mi-a recomandat sa fac asta dar fiind scumpe am tot amanat....poate totusi o sa imi iau inima in dinti, ca si-asa sufar de o alergie in fiecare primavara care nu stiu exact la ce este.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

mara si eu sunt de acord cu ana valea vis a vis de tiroidin. cu hormonii, si mai ales cu tiroida, nu prea e de glumit. cat despre medicamentele naturiste...nu prea stii ce contin si in ce cantitate (in ciuda etichetei)!
cat despre selenium...ai putea sa-i zici. ma indoiesc ca a auzit totusi. i-ai putea sugera, delicat, ca ai vazut articole si studii medicale despre influenta seleniumului asupra anticorpilor antitiroida din b. hashimoto, sa caute , sa citeasca si sa-si dea cu parerea. dar, ma indoiesc ca va fi receptiva
seleniul este un antioxidant. deci rau nu are ce sa-ti faca. dar deocamdata...prioritatea ta sa fie ziua de vineri si de marti-miercuri (sper sa ai parte de cel putin 2 blastociti dodoloti)!

ps: dupa ziua de marti-miercuri poti cauta pe google "pregnancy selenium"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

mara72
da , am facut fiv dar eu am o problema cu numarul si calitatea ovocitelor in sensul ca nu obtin ceea ce ar trebui si nu stiu daca sa pun asta pe seama problemei cu tiroida sau nu.
iepumic
anti TPO banuiesc ca inseamna anticorpi antitiroidieni dar antiTG ce inseamna ?
Fetelor in legatura cu seleniul eu zic ca acesta creste testosteronul din organism ceea ce duce la infertilitate , fetele cu PCOS au testosteronul foarte mare.

Mergi la inceput

iepumic prietena mea a facut si tratament cu euthirox de 100 in paralel. tratamentul cu seleniul, pana sa-si masoare iar anticorpii, l-a facut fie dupa 3 luni, fie dupa 6 luni. nu mai stiu. o voi suna maine (sper sa nu uit) sa o intreb (am ajuns la varsta la care retin incet si uit repede )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

luck, antiTPO inseamna anti-tiroidperoxidaza si antiTG inseamna anti-tireoglobulina. Poti citi si aici.
www.emcb.ro/article.php?story=20040503144311947&mode=print" target="_blank">http://www.emcb.ro/article.php?story=20040503144311947&mode=print
maddutz, multumesc, chiar sunt curioasa. Am luat si eu seleniu 1 luna dar cand eram in pauza de Euthyrox si nu am observat nici o imbunatatire.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput