-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Eu am asa, o vaga impresie, ca tu scrii si pe alte forumuri, sub un alt nick... Aluzia la ortodoxism m-a facut sa cred asta...

Diagnostic: scenarita.

Citat:

Fara telefon (fix/mobil, nici un 112 sa nu poti forma, in caz de, sa zicem, febra 40 cu convulsii a copilului, fara cablu, ca TV-ul e "ala negru", eventual si fara curent, nu?

Nimeni nu zice NU. Dar de la DA pana la sute de lei pe luna este cale lunga. Calea de la "limita decentei" la lux.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Pai "sute de lei" includ:

- factura telefon - fix sau mobil
- factura Internet
- factura cablu TV

Posibil ca astea 3: telefon fix, Internet si cablu TV sa constituie o singura factura, stii tu, pachetele alea 3-in-1 sau 2-in-1.

- factura intretinere - aia afisata in casa scarii
- factura curent
- factura gaz, daca locuiesti undeva unde este tras gaz, daca nu, esti pe butelie
- factura apa, daca stai la casa sau chiar la bloc, dar apa este calculata separat, nu apare pe tabel

Am epuizat facturile?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Citat:
Pai "sute de lei" includ:

- factura telefon - fix sau mobil
- factura Internet
- factura cablu TV

Sa-mi fie cu iertare, dar noi (familie 2+2) platim in jur de 100 RON (+/- 20 RON) curent (cu tot cu taxa radiotv) + cablu + internet + telefon. In buricul targului. (Celelalte mobile nu le pun pentru ca se incadreaza in categoria lux).
Asadar unde-s sutele de lei. Careva pomenea de 200-300 lei pentru cele insirate de tine si de mine.

Mergi la inceput

Apoi nush ce e la voi, acolo, pentru ca 4 chestii in 100 de lei, e ciudat rau... Poate aveti cel mai mic abonament posibil, Internetul cel mai mic, cablul, televiziune analoga, programele standard, telefonul fix, iar, abonament simplu, fara nicio optiune. Iar curentul... Nu stati cu lumina aprinsa seara, nu lasati lumina aprinsa in camera copilului cand acesta nu este acolo - eu o las pentru ca acolo i-s jucariile si se teme sa se duca dupa ele pe intuneric sau e un apartament de o camera. Sau nush. Prindeti wireless de prin vecini...

Restul leilor sunt la mine si la celelalte fete. Io platesc facturi de vreo 300 de lei. Si n-am telefon fix.

Edit: n-ai zis daca stai la bloc sau la casa. Gazu' cat e, la voi? Intretinerea? Apa?

Mai folositi lapte praf? Pampersi? Servetele umede?

Mergi la inceput

Citat:
Apoi nush ce e la voi, acolo, pentru ca 4 chestii in 100 de lei, e ciudat rau...

Ce anume e ciudat? In curentul de pana-n 50 lei intra frigider, congelator, tv, audio, calculator, masina de spalat care merge aproape zilnic, lumina berechet. Internetu-i la pachet cu telefonul in multe retele sub 30 lei. Cine vorbeste peste minutele gratuite, treaba lui, noi vorbim aici de trai minimal rezonabil. La fel si cablul. Cine doreste canale peste baza intra-n categoria lux.

Iti spun eu, cu 2000 lei se poate trai decent. Si nu cu nus'ce invarteli.

Problema este alta. Foarte multa lume confunda decenta cu standardul clasei de mijloc. Cine doreste sa acceada in clasa de mijloc trebuie sa munceasca sa-i sara capacele. Asa a crescut si clasa de mijloc in US, Ca, J, UK, F, D, samd. Cu strangere de curea, multa munca si sudoare. Romania a intrat brusc intr-o lume selecta, UE, dar a uitat in cei 50 de ani sa munceasca PE CONT PROPRIU. Standardul de viata din UE nu se importa. Se construieste prin munca (si mai ales prin initiativa) fiecaruia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Capcaunule, cum Dumnezeu 50 de lei curentu'?
Noi sub 130/luna n-am platit - si n-am nici 10 camere, nici nu sudez prin casa. Este drept ca eu lucrez mult noaptea si am si un bec mare (si neeconomic) in tavan, si o mica lampa de masa - dar altceva in plus fata de ce zici tu, n-am. Nici macar nu spal zilnic, n-am congelator - ci un frigider de clasa A cu congelator deasupra, microunde nu mai folosesc demult, nu ne incalzim/gatim electric.
La fel si la parintii mei - niciodata sub 100/luna factura.
Deci, ne-o fura cineva la contor?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Capcaunule, cum Dumnezeu 50 de lei curentu'?
Noi sub 130/luna n-am platit - si n-am nici 10 camere, nici nu sudez prin casa. Este drept ca eu lucrez mult noaptea si am si un bec mare (si neeconomic) in tavan, si o mica lampa de masa - dar altceva in plus fata de ce zici tu, n-am. Nici macar nu spal zilnic, n-am congelator - ci un frigider de clasa A cu congelator deasupra, microunde nu mai folosesc demult, nu ne incalzim/gatim electric.
La fel si la parintii mei - niciodata sub 100/luna factura.
Deci, ne-o fura cineva la contor?

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Nici mie nu-mi vine sa cred. Eu n-am congelator, doar un frigider de-ala vechi, mic, si nici masina de spalat n-am.

Repet, e foarte ciudat.

Zic si io ca Mediajust, e ceva cu contoru'...

NU se poate trai decent cu 2.000 de lei. Pentru o familie cu 2 copii, inseamna 500 de lei pe luna/membru.

Auzi, tu cum platesti curentul? Vine factura acasa sau te duci tu la ei sa platesti? Ai si regularizare o data la 3 luni? Daca da, cat mai platesti atunci, daca platesti?

Mergi la inceput

Cu 1000 Euro pe luna o familie 2+2 poate trai foarte bine. Cu educatie privata pentru ambii copii. Cu mancare foarte buna. Cu intretinere confortabila. Cu tot cu medicatie privata. Jucarii, imbracaminte, carti, toate de la calitate medie in sus. Vacanta 3-4 stele in Ro sau prin imprejurimi. Minivacante la munte sau prin tara.

Daca taiem educatia privata (care-i cea mai scumpa cheltuiala), minivacantele, stelele de la mare, inchidem ochii la calitatea jucariilor si imbracamintii, mai rarim mancarea selecta, va spun eu ca 2000 lei asigura un trai rezonabil.

Nu stiu de ce v-am suparat cu realitatea faptelor. Realitatea voastra nu este neaparat realitatea generala. Realitatea generala este cea statistica. Ori, statisticile INS sunt de partea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Deci lasa prostiile cu educatia, ca nu foloseste la nimic - zi cum faci cu curentu'!!

(Mie imi vine factura la doua luni, ca medie a ultimelor doua facturi, iar de doua ori pe an se regularizeaza. N-am avut niciodata diferente insemnate).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Cu 1000 Euro pe luna o familie 2+2 poate trai foarte bine. Cu educatie privata pentru ambii copii. Cu mancare foarte buna. Cu intretinere confortabila. Cu tot cu medicatie privata. Jucarii, imbracaminte, carti, toate de la calitate medie in sus. Vacanta 3-4 stele in Ro sau prin imprejurimi. Minivacante la munte sau prin tara.

Daca taiem educatia privata (care-i cea mai scumpa cheltuiala), minivacantele, stelele de la mare, inchidem ochii la calitatea jucariilor si imbracamintii, mai rarim mancarea selecta, va spun eu ca 2000 lei asigura un trai rezonabil.

Nu stiu de ce v-am suparat cu realitatea faptelor. Realitatea voastra nu este neaparat realitatea generala. Realitatea generala este cea statistica. Ori, statisticile INS sunt de partea mea.

Bai, realitatea TA este realitatea TA. La mine, la ana, la alina, NU merge!!! Pricepe!!! NU MERGE! Suntem 3 contra 1.

Statistica sucks, ca nu statistica imi pune mie pe masa blidu' cu mancare si nu statistica imi plateste facturile.

Statistica asta e ca aia cu "s-a demonstrat ca, pentru a sterge praful intr-o camera si a da cu aspiratorul, este nevoie de cel mult 15 minute". Ahamz, vezi sa nu...

Mergi la inceput