sosuri pentru paste,retete va rog!

sosuri pentru paste,retete va rog! | Autor: nushulica

Link direct la acest mesaj

ne plac pastele f mult,mancam destul de des dar eu nu stiu sa fac decat 2 feluri de sos si anume unul "rosu"cu rosii ciuperci ardei usturoi oregano...si unul "alb"cu piept de pui smantana ceapa

ce fel de sosuri mai faceti voi pt paste?as vrea retete cat mai simple si mai usor de facut,multumesc

de 2 printi iubiti DAVID si STEFAN



HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Noi nu ne omoram cu pastele dar mai mancam din cand in cand. In sosul rosu poti pune carne de pui tocata, mai fac unele doar cu ulei de masline, usturoi si ardei iute( nu prea merge la copii :(). Sau cu fructe de mare,calite cu ulei de masline si usturoi. Mai nou la fiica-mea ii plac pastele cu pesto de rosii de la DM.

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

Ragł:
-1 ceapa mica,1 morcov,300 gr carne tocata,1 sticla sos de rosii,1 catel usturoi,sare,piper.
-se taie ceapa si morcovul marunt si se calesc impreuna cu usturoiul intreg
-se adauga carnea si se caleste 5 min.,dupa care se adauga sosul
-se fierbe sosul cam 30-40 min.(daca scade rau se mai adauga putina apa)
-spre sfarsit se potriveste de sare si piper

Eu fac in cantitate mai mare(1-2 kg carne) si il congelez portionat.La cantitati mai mari eu il fierb cam 2-3 ore.

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

Putin usturoi pus in ulei de masline, apoi pun 2-3 conserve de ton (iau de obicei conserve de ton in apa, sau in suc propriu si le scurg), ceva oregano, sos de rosii... si iese ceva usor si bun.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Mie imi plac pastele cu ton, bucati de masline si cascaval ras deasupra.
Atunci cand fac sos il fac cu ceapa calita, suc de rosii si-in functie de preferinte sau de ce am prin casa-carne tocata sau carnati cabanos + sare si piper dupa gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

tai marunt un catel de usturoi si o ceapa (ideal sa fie ceapa rosie).le calesti fff putin in putin ulei masline/unt, adaugi putin kaizer, ciuperci, masline feliate(facultativ) si suc rosii si putin apa si lasi sa fiarba pana scade.la final adaugi verdeata preferata(marar/patrunjel/rozmarin/busuioc/cimbru).

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

ciuperci proaspete calite in putin ulei
bacon calit
smantana

sau

in timp ce fierb pastele se face un sos dintr-o cutie de smantana , un ou crud sare si piper .Dupa ce pastele au fiert se strecoara si fara sa le mai speli se aduga fierbinti peste sos si se amesteca bine Cateodata mai pun si fasiute subtiri de bacon prajit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna NUSHULICA, in primul rand felicitari ptr bblus. Din pacate, un sos bun nu-l poti face rapid. Cel putin daca vrei sa mananci niste paste bune si cat mai originale. Mie imi ia cam 2 ore....2 ore jumate ptr un sos. Dar asta ptr ca il fac sa fiarba mult, ca asa bulionul fierbe bine si cu calm. Iti dau cateva din retetele pe care le stiu...sper sa iti placa si sa reusesti sa le faci cu placere.

Deci, sa incepem:

1. Sos cu busuioc: un sos simplu de facut. Iti trebuie ptr 2 persoane vreo 8 frunze de busuioc proaspat. Sau pui si tu o lingurita din ala uscat. Sincer eu nu am facut niciodata cu busuioc uscat. Aici se numeste: basilico. Cam 400 gr de bulion. Ulei de masline cam 3 linguri. Sare, piper, . Intr-o tigaie cu peretii inalti pui uleiul, adaugi bulionul, frunzele de busuioc maruntite. Sare, piper. Si un pahar mare de apa. Adica pui cam 400 ml de apa. Lasi focul mare sa inceapa sa fiarba si de atunci dai incet si-l lasi sa firba acolo in liniste pana scade apa. Cand a scazut apa, pui un alt pahar de apa dar obisnuit de data asta, cam 200 ml. Si lasi sa scada apa pana sosul devine grosut. La urma, mai adaugi 2 frunze tocate de busuioc. Pasta, dupa ce e fiarta sa nu o clatesti cu apa rece. Stiu ca asa se mai facea la noi. O scurgi si o pui in tigaia unde este sosul. De asta iti spuneam la inceput sa ai o tigaie cu peretii inalti, ca sa poti pune pasta. Amesteci de vreo 2 ori.Focul sa fie mare. Si pe urma e gata pasta. Bund e tot. Merge sa pui deasupra parmezan. Pofta buna!

2. Spaghetti alla putanesca: iti trebuie 20 masline negre. Daca gasesti de alea deja fara samburi e super ca asa nu te mai chinui. Vei vedea acusi de ce. 2 catei mari de usturoi. O manuta de patrunjel. 400 gr bulion. Sare, piper, ulei,400 ml apa. La fel pui in tigaia cu peretii inalti uleiul(de obicei cam 3, 4 linguri). Tai maslinele in 4. De asta iti spuneam ca daca le gasesti fara samburi iti vine usor sa le tai in 4. Le pui in tigaie si dai drumul la foc mic. Trebuie sa se "prajeasca" acolo mocnit. Amesteci din cand in cand. Intre timp, tai usturoiul si patrunjelul marunt. Maslinele trebuie sa stea la foc cam 4, 5 minute. Ai grija sa nu se arda ca devin amarui. Pe urma, pui usturoiul si patrunjelul taiate si la fel amesteci avand grija sa nu arda usturoiul ca devine si asta amarui. Dupa cateva minute de stat pe foc, adaugi bulionul , apa, sarea, piperul. Dai focul tare pana incepe sa fiarba si pe urma lasi la foc mic sa fiarba in liniste. Totul decurge ca la reteta precedenta. Cand scade apa adaugi alte 200 ml apa si lasi sa scada apa pana sosul devine grosut. Faci cu pasta exact ca inainte. O scurgi o pui in tigaie , dai focul la mare, amesteci de vreo 2 ori si gata. Merge cu parmezan. Pofta buna!

3. Sos cu vinete si ardel rosu: iti trebuie o jumatate de vanata, o jumatate de ardel rosu. 400 gr bulion. Sare, piper, ulei,apa. Tai vanata si ardelul cubulete mici mici. Pui uleiul in tigaie, adaugi vanata si ardelul. Totul la foc mic. Acoperi cu capac. Trebuie sa se caleasca in liniste, trebuie sa amesteci mereu deoarece vanata suge mult uleiul si e posibil sa ramai fara ulei. Eu cateodata adaug o cescuta de apa, ptr a nu se arde si las sa se inmoaie bine bine vanata si ardelul. Cand s-au calit bine, adaugi bulionul, sarea, piperul apa. Si de aici aceeasi operatiune ca mai inainte. Cand scade adaugi alta apa, cand devine sosul grosut adaugi pasta scursa.amesteci de cateva ori si pofta buna. Aici eu nu adaug parmezan. Nu merge. Pofta buna!!

4. Sos cu ciuperci: iti trebuie cam 200 gr de ciuperci. Orice fel.Cum preferati voi. Noi punem champignon sau porcini. Iti trebui 1 catel de usturoi, un firicel de patrunjel si o lingura de smanatana. Sare , piper, ulei, apa. Deci in tigaie pui uleiul. Pui usturoiul intreg si-l lasi sa se rumeneasca. Cand e auriu, il scoti si-l arunci. Adaugi ciupercile taiate marunt, apa, sarea, piperul si lasi sa fiarba in liniste. Cand scade apa, incerci sa vezi daca ciupercile s-au fiert.Si in functie de asta mai adaugi sau nu apa. Mie mi se intampla sa mai adaug. La reteta asta nu pui 400 ml de apa ci 200. Daca ciupercile sunt fierte, adaugi doar o cescuta de apa impreuna cu smantana.Lasi sa scada apa, amestecand. Cand a scazut, stingi focul si adaugi firicelul de patrunjel taiat marunt. Adaugi pasta si idem ca mai sus. Nu merge cu parmezan. Pofta buna!

Ragu...ai primit deja reteta.

Voi mai reveni. Jr. face scandal. Dupa cum se vede....a devenit ptr noi o rutina sa stam in picioare in miez de noapte!




Mami de Alessio Michele(2 ani si 4luni) si Mattia Gabriel(11 luni).......si in martie barza ne va vizita.

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiy spune:

1 Dovlecei curatati, tataiati cubulete si caliti in ulei de masline impreuna cu cativa catei de usturoi - delicios!!!!
2 carne tocata amestec, calita intr-o cratita; dupa ce se caleste, se scurge sosu si se amesteca cu o cutie de mascarpone - suuuuper delicios!!!!
3 se fierbe lapte cu faina, exact ca la o crema, se adauga unt si la sfarsit sos de rosii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

caleste putin niste usturoi,adauga spaghettele si prajeste putin.Presara bucatele de ardei iute rosu uscat.

Fa un sos pesto din busuioc,nuci si ulei de masline.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Daca va plac ficateii poti sa faci un sos si cu ei,calesti o ceapa,pui ficateii,ii lasi sa se rumeneacsa un pic,pui sosul de rosii,condimente si lasi sa fiarba pana scade cat vrei.

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput