Matei, un an si ceva, aproape 2 *campanie antiabuz
Raspunsuri - Pagina 4
anca_a spune:
Ok Denizel, desi nu cred in puterea dialogului cu pitecantropi, pe tine te cred pe cuvant :)
Doar ca eu n-as putea sa raman calma. Pe fondul unui temperament si asa vulcanic, la vederea unui copil abuzat as avea o reactie viscerala atat de puternica incat m-as comporta in consecinta.
Ma gandeam acum la ceva. Cum ar fi daca am compune impreuna un mesaj pe care, fiecare din cei care citesc la subiectul asta, sa-l listeze sub forma de fluturasi si sa-i imparta periodic in parcurile unde ies cu copiii...
viviana spune:
Kay, in parc in Kiselleff, unde ai spus ca ai mers sunt jandarmi care patruleaza (in 90%) din timp.
La ultima intamplare de acest gen am apelat la el.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Happiness_4_us spune:
Plang cand citesc ca exista astfel de specimene, ca oameni nu pot sa-i numesc.
Mintea mea refuza sa inteleaga cum poate un om sa ridice mana asupra unui copil lipsit de aparare, indiferent de varsta.
Am plans la fel si saptamana trecuta cand prietena mea buna, careia i-am botezat fetita, acum in varsta de aprape 4 anisori, si care locuiesc de anul trecut in Canada, mi-a spus ca a fost nevoita sa renunte la servici pentru a sta acasa cu Aura.
Saptamana trecuta, a ajuns sa o ia pe Aura de la daycare, cu o ora jumatate inainte de ora la care mergea de regula. Surpriza: Aura era cu pantalonasii in vine, pedepsita, la colt si copiii radeau de ea.
Asa a considerat supraveghetoarea ca trebuie corectata Aura pentru ca nu ascultase ce-i spusese ea.
Inutil sa spun ca mamica a inceput sa planga si nu reusea sa inteleaga ce se intalmpla, mai exact , mintea ei refuza sa inteleaga asa ceva.
Cand a cerut explicatii i s-a raspuns ca stiu ele mai bine cum sa educe copiii si ca este indreptatita sa faca reclamatii atunci cand Aura va ajunge acasa muscata sau batuta.
Oare Aura era dusa la zoo printre animale, nu intr-o comunitate?
Atunci s-au legat multe, inclusiv spusele Aurei ca la gradinita este poreclita "maini de carpa" pentru ca nu se imbraca mereu singura sau nu manca asa cum ar fi trebuit.
Mentionez ca daycare-ul unde mergea ea, este numai cu copii romani, personal romani, asta pana este acceptata in sistemul canadian, mai exact pana este primit la gradinita, si probabil cei de acolo cred ca nu au incotro si sunt la mana lor.
A facut reclamatie si asteapta sa vada ce va urma, insa asta nu vindeca ranile Aurei, un copil care a ajuns sa fie timorat,un copil in formare, al carei comportament putea fi distrus de un asemenea monstru.
E trist ca exista si astfel de monstri.
E trist ca noi ne chinuim atat de mult sa-i crestem si sa facem din ei oameni, si sunt altii cu traume puternice care considera ca stiu ei ce e mai bine ptr ceilalti.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Happiness_4_us spune:
Cand nu mai pot si mi-e greu, intreb mereu de ce mie?
Pe urma imi vine in minte cate un caz din asta si atunci imi spun: ptr ca Dumnezeu stia ca voi face tot ce imi sta in putere si sa nu renunt la a face din Andrei om.
Sigur tatal lui Matei, daca ar fi fost bolnavior Matei, era in stare sa-l lase in parc.
Habar nu are cat de norocos este ca Matei este sanatos!
Mare idiot de om!
Na ca m-am enervat!
Nemernicul!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
kay spune:
Nana, . [
pt ca ne meritam copiii, asta e motivul pt care i-am primit, iubita . daca ajungeau la alti parinti, precum tatal lui matei... Eu sunt foarte mandra ca S e fiica mea si sper din tot sufletul sa fie si ea mandra ca eu sunt mama ei.
anca_a spune:
Eu am reusit sa schimb o mama care isi lovea fetita. Cu argumente. Dar asta pentru ca mama era constienta ca greseste. Stia ca bataia e rezultatul neputintei si a nestiintei ei de a proceda diferit.
Dar ce te faci cand lovitul asta e folosit premeditat, ca parte componenta a unei educatii alese bazata pe binecunoscuta filozofie "copil nebatut = copil scapat de sub control"?
Ca acolo nu mai merge abordarea "vai, sunteti obosit, ce copil dragut samd".
pitzinuca spune:
in gluma, dar de fapt in foarte serios:
http://www.youtube.com/watch?v=HCLwznIsOXA
eu ma iau de cei care isi altoiesc copiii, pana acum nu am avut ocazia decat cu bone sau bunici. in general reactia a fost "etete cine imi da mie lectii! vezi de treaba ta!"
- dar eu cred ca e im portant ca copilul sa vada / simta ca i s-a luat apararea si ca bataia nu e normala.
eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_a Ma gandeam acum la ceva. Cum ar fi daca am compune impreuna un mesaj pe care, fiecare din cei care citesc la subiectul asta, sa-l listeze sub forma de fluturasi si sa-i imparta periodic in parcurile unde ies cu copiii... www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
Super ideea, Anca!!!!!! x 1000 Su-per!!!!!
Trebuie sa fie ceva scurt si foarte penetrant.
Ma mai gandesc si revin :).
Kay, voiam sa spun mai sus ca nu trebuie sa te lasi influentata de discutiile mai putin placute pe care le-ai avut pe DC (asta, fiindca spuneai ca nu vrei sa te mai bagi intre parinti si copii ).
Happy_in_TO spune:
NanaMotoc, este increditbil ca asa ceva s-a intimplat intr-o gradinita in Canada. Eu dadeam cu ele de pamint!
Acum citiva ani, coplesita de gindurile mele si tracasata de fete, am tipat la ele. De obicei sint calma si le explic. Au tacut imediat, surprinse ca reactionez asa.
Seara, in timp ce ii citeam lui Maya in pat, ea mi-a spus despre tipatul meu. "Stii, azi cind ai tipat la noi inima mea a inceput sa bata tare si m-am simtit speriata. Te rog sa nu mai tipi la mine ca nu imi place. Daca imi explici cum faceai pina acum, o sa inteleg, da?" Am fost mindra de ea si de felul in cre mi-a spus exact ce a simtit si ce a vrut de la mine. I-am cerut scuze, i-am spus ca nu am nici o justificare, ca eu sint adultul si ca trebuia sa ma controlez.
Eu nu le pedepsesc, nu le dau time-out, nu le cert, nu le iau nimic din ceea ce au, ca pedeapsa. Le explic consecintele, le fac sa gindeaca, sa cearna raul de bine.
La daycare le-am interzis sa le pedepseasca! Au crezut ca sint cam ciudata, dar le-am explicat ca eu nu sint de acord cu pedeapsa. Asta dupa ce Maya a fost avizata intr-o Vineri dupamasa, inainte de plecare, ca va fi pedepsita Luni pentru ca a vorbit in timpul filmului. Tot weekendul Maya a fost agitata si ma intreba mereu: ce o sa imi faca Luni?, nu vreau sa ma pedepseaca! Luni m-am dus la daycare cu ea si le-am spus ca nu sint de acord cu pedepsele, mai ales cu amenintarile. Le-am spus ca Maya a fost agitata, s-a trezit plingind din somn, a fost plingacioasa. Si toate asta pentru ce???
Kay, si eu as fi fost afectata de ce a facut boul ala, ca tata nu il pot numi. Si m-as fi simtit neputincioasa.