Dulciuri fel de fel...(2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

adi, printre retetele de acolo am gasit una de chec si am adaptat-o putin si am facut Briosele astea cu mure...super pofos si moale aluatul asta...
multumesc

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Mmmm,yammy..
Spune care reteta de chec,te rog.Probabil va mai trebui sa mai fac dulciuri de post..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

adi uite Aici cum am facut si dupa ce reteta...insa eu am facut toate cantitatile pe sfert ca asa coceam la briose de ma saturam :) deci pentru chec era...4 cani de faina/etc

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

monica ies 12 bucati din compozitia data de tine sau mai multe?vreau sa fac miercuri muffinsii!


am facut si eu o prajitura de post zilele trecute,delicioasa,sotului meu nu i-a venit sa creada ac e fara ou.

prajitura cu afine,de post-poza

160g margarina
140g zahar
260g faina
1 plic praf de copt
180ml lapte soia
1 compot afine,foarte bine scurse se suc

margarina,zaharul si 1plic zahar vanilat le mixam bine,adaugam faina,laptele soia si praful de copt.turnam compozitia intr-o tava mica pregatita cu hartie de copt.
punem la cuptor pt 5 min apoi asezam deasupra fructele si coacem in continuare inca 35-40min pina cand e scobitoare curata si prajitura s-a aurit deasupra.se lasa sa se raceasca,se poate pudra cu zahar!



mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

osna, arata tare bine prajiturica cu afine...
ies doar 8 briose dupa reteta aceea...daca vrei mai multe mareste cantitatile
Eu azi am facut Chec Tigrat(de post) dupa aceeasi reteta de la briose respectand insa alte cantitati, reteta o avetiAici

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Helau!

In plin elan creativ pentru zilele copiilor n-am mai apucat sa intru pe aici,sa vad ce bunataturi ati mai pregatit.

Citesc din urma si revin...sa ma laud.




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

De aici capodoperele pentru zilele copiilor,iar de aici diverse aperitive pentru aceleasi ocazii.

Monica,tare fain arata tigrul tau de post.

Mihaela,multumim de retetele delicioase.




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

miha tortul ti-a iesit foarte frumos.cum ai facut salata ananas ca suna interesant.

eu nu am frate rabdare la decorat plus ca matei e mereu cu mainile pe masa,abia apuc sa fac o poza in care sa nu fie si manutele lui mici.e ajutor de bucatar in toata regula.

mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

am facut duminica un cozonac floare cu mac,dupa o reteta a danezei,a iesit o minunatie.se poate face si de post,mama l-a incercat azi.

poze aici

aluat:
450g faina
50g amidon
25g drojdie proaspata
150g zahar(merge lejer100g)brun
50g ulei floarea soarelui
200ml lapte(apa)
putina sare

umplutura
250g mac(al meu a fost gata preparat)
sau se fierbe 250g mac cu zahar si putina apa/lapte.


aluatul l-am framantat si lasat la dospit in MP si dupa 90min l-am pus pe masa de lucru si l-am impartit in 12 buc.le-am intins cat de cat rotund si am pus pe fiecare cate o lingura umplutura de mac.am rulat si i.am dat apoi forma de potcoava,apasand bine capetele.in tava de tort am pus pe randul de jos 6 potcoave,apoi 5 si deasupra 1.
le-am lasat inca 50min la dopsit si apoi uns cu galbenus+lapte si am presarat crocant(daca e de post nu-l mai ungeti cu ou)
am copt la 185 grade vreo 45min.


mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

mama mia osna ce bine arata
Miha, pe tine nu te mai laud super sunt toate bunatile pe care le-ai facut si mai ales tortuletele

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post


Mergi la inceput