Deserturile Nataliei
Raspunsuri - Pagina 7
cookie spune:
quote:
Originally posted by lgireada
Cookie, arata f fain. Vino si la Mese de mare gala!, cred ca iti va placea
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
Am trecut pe-acolo, asa, in fuga!
Aveam de gand sa aprofundez subiectul, dar mai mult ca spectator...
Nu am prea multa imaginatie la decorat mancaruri, dar o sa prind curaj
crinuta spune:
Natalia, bine ca mi-ai spus de mesaje ca nici nu observasem.
Eu nu stiu ce se tot intampla, dar zilnic am probleme cand vreau sa postez mesaje pe forumul asta.
Miere pun linguri, in nici intr-un caz multa.
Eu mi-am cumparat miere lichida, si are ca un fel de picurator, si eu am pus direct de acolo, dupa ochi, dar te asigur ca au fost linguri, in nici un caz un pahar sau nici macar jumatate.
Singura data cand am incercat a fost acum 2 luni jumatate si chiar nu mai tin minte, dar pentru sarbatori am de gand sa fac trandafiri si alte minuni.
Sa vedem ce mi-o iesi.
Cookie, mi-au placut torturile tale. Mai ai si altele?
Mie imi plac mult torturile cu fructe si creme usoare, gen diplomat.
Crinuta si Rayan
Balbina spune:
Crinuta, scuze ca te bat la cap. Deci tu ai pus miere intr-un fondant facut cu gelatina, am inteles bine? Ma intereseaza mult, ca mi-a placut acest fondant ca se lucreaza relativ usor cu el si poti face figurine dinainte, sa le usuci. Dar chestia ca se intareste rapid ma omoara. Daca s-ar rezolva cu mierea, ar fi super.
Daca nu ti-e greu, ai putea sa-mi scrii reteta dupa care ai facut tu fondantul? Multumesc mult.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Balbina spune:
Sa continuam cu retetele dulci. Astazi va propun o
Prajitura cu mere
3 oua se bat usor cu 2-3 linguri de zahar, cu telul sau furculita, timp de 2-3 minute, nu e nevoie de mixer. Se adauga 1 pahar (200 g) de iaurt simplu (sau sana, kefir, lapte batut), se amesteca bine. Se rade pe razatoarea mica coaja unei lamii, se stoarce sucul din lamiie, se adauga in compozitie coaja maruntita si sucul.
Intr-un alt vas se amesteca 1,5-2 pahare faina (200-250 g) si o lingurita de bicarbonat de sodiu sau praf de copt.
Se curata de seminte si codite vreo 500-600 g mere, dacã vreti, si de coajã, eu o pastrez. Se taie merele bucati mai mari.
Se amesteca bine toate trei compozitii. Merele trebuie sa fie predominante, aluatul abia sa le cuprinda, aici sta tot farmecul. Deci daca e nevoie, se mai adauga mere.
Se toarna aluatul intr-o tava ca pentru friptura, in care se asterne in prealabil hirtie de copt unsa cu un pic de ulei sau unt. Se niveleaza cu lingura si se baga in cuptorul preincalzit, se coace mai intii la foc mare vreo 10 minute, dupa aia la foc moderat pina se rumeneste (cam inca 20-30 minute). Se verifica cu o scobitoare de lemn daca s-a copt inauntru. In caz ca e deja rumenita, dar inauntru e cruda, se acopera tava cu o folie de aluminiu.
Din aceasta prajitura ii dau lui Vlad fara frica (are putin zahar si mere la greu), iar el o adora.
Poza prajiturii este aici.
Pofta mare!
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
crinuta spune:
Iti trebuie 450 gr zahar praf, 5 gr gelatina, 30 ml apa si 50 gr glucoziu.
Asta este reteta luata de pe Culinar si incercata de mine.
Asa cum ti-am spus, am pus miere, apoi am facut trandafiri, dupa care am lasat balta totul pentru 30 de min ca aveam ceva de facut, iar cand m-am intors se intarise restul de fondant.
L-am pus din nou in oala pe flacara, am mai adaugat miere deoarece se intarise si totul a fost ok, am putut " lucra" si cu acest rest de fondant.
Crinuta si Rayan
Balbina spune:
Crinuta, multumesc mult, vad ca e asemanatoare reteta, mi-am notat-o.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
crinuta spune:
Cu placere Natalia.
Eu trebuie sa cumpar intai coloranti si apoi ma apuc si eu de fondant.
Crinuta si Rayan
mieke spune:
fetelor,imi saliveaza gura cind vad torturile voastre.Eu nu mai maninc nimica dulce ca trebuie sa slabesc,dar ii fac sotului.Daca nu termina desertul in citeva ore voi putea sa fac si poze.Natalia tortul buburuza il fac de ziua fiicei mele in decembrie.Visinele trebuiesc proaspete sau pot fi si din compot.Am visine la congelator dar ma gindesc ca se fac prea moi pentru umplutura.Ce zici?
Balbina spune:
Mieke, visinele mele erau proaspete, deoarece era vara si se gaseau. Eu zic ca ar merge si cele din compot, si cele congelate ar fi ok, dar sa le decongelezi bine inainte si sa le scurgi de sucul pe care il lasa. Daca ti se par totusi prea moi, le poti incorpora direct in crema.
In principiu, poti sa pui ce fructe vrei, eu am preferat visinele, pentru a da o nota acrisoara intregului ansablu dulce.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!