Timp liber pentru tine
Buna!
Fetelor, mai ales cele care aveti 2 copilasi, va rog impartasiti-ne din experienta voastra! Mai aveti timp liber pentru voi? O ora/zi...jumatate de ora?zi? Sincer sunt curioasa.Eu am un baietel de 3,6 luni si, de cind a crescut, pot spune ca mai am putin timp si pentru mine.Dar, daca sintem sanatosi si ma ajuta Dumnezeu, as mai vrea sa mai fac la anu' un copilas. Ma cam sperie lipsa de timp, eu asa vrea sa imi continui o data /saptamina ora de engleza, sa mai fur o ora-doua pe saptamina doar pentru mine...Oare s-o mai putea?![]()
Theiuta
poze cu Nicolas
Raspunsuri
matahut spune:
Se poate, daca ai pe cineva care sa te ajute. Daca nu....nu. Simplu. Eu una am 2 copii si de cand s-a nascut cea mica (6 luni) nu am avut nici 1 minut timp pentru mine. Fiindca...daca ai pe cineva (mama, soacra) care sa te ajute cu unul...cu doi mult mai greu. Dar eu sunt sigura ca atunci cand va creste cea maica (de 3 ani...) o sa se joace cu cea mare si va fi mai usor. Si eu tanjesc al naibii de mult dupa o plimbare doar cu sotul (fara sa fiu atenta in 7 parti la fete, una plange, alta alearga etc) dar....asta e, deocamdata PAS. Stiu insa mamici cu 2 copii care petrec bine merci, au timp berechet pentru ele,fiindca lasa pe altii sa stea cu copiii si fiindca au copii cuminti. Eu am 2 fete agitate si ....dar mai bine sa nu mai povestesc ![]()
In concluzie, totul e relativ!
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
hcclara spune:
da, se poate.
si eu am doi, cel mare are acum 3 ani si 7 luni, cel mic 1 an si 2 luni.
se joaca impreuna, se iubesc, se mai si bat... cel mare nu mai doarme dupa-masa, asa ca seara merge mai repede la culcare, iar celui mic i-am facut si lui programul in asa fel ca seara se culca amandoi cam deodata, putin dupa ora sapte.
insa ii am si pe socrii care ma ajuta cand am nevoie, odata pe saptamana cel mare dupa gradi e pana seara la ei, iar daca noi vrem sa plecam undeva, plasam copii la ei.
cateodata sta si sotul sambata cand am eu chef de hoinarit prin magazine.
deci, daca ai si tu pe cineva care sa te ajute theiuta, nu vad de ce ai mai astepta.
sanatate, claudia
cristina1974 spune:
Si eu zic la fel, ca se poate. Am doua fetite,una de patru ani si jumate, iar cea mica are patru luni si jumate.SDunt doi ingerasi, extrem de cuminti.
Ce-i drept, eu am si baby-sitter, dar nu pentru ca fetele ma solicita la maxim si nu-mi dau timp deloc, ci pentru ca am o companie, care necesita foarte multa munca,deci trebuie sa plec de langa fvete destul de des.
Insa, cand sunt acasa, numai cu ele,nici nu le simt.
cristina
amyarabella spune:
Probabil ca se poate cand se fa mari si merg la casa lor
,!!!!!!!!!Am glumit!!
Eu am doar un baietel si tim petru mine nu am mai deloc pana s faca un an nu aveam deloc(dar cand dormea stateam un pic pe net dar sa plec nici vorba).Daca ai pe cineva de incredere cu cine sa il lasi vb lor se poate daca nu nu.
Acum baiatu meu are 1 an si 4 luni si se joaca si singrel in tarcul lui vb de minute nu iti imagina cine stie ce (cat sa faci mancare).
Cat am fost in tara se putea il mai lasam cu mama dar acum...nu e mai pote![]()
Este o vorba:Cea mai grea meserie e aia de parinte.
Succes!!!
amy
mariana tache spune:
Se poate sa faci rost de timp si pt tine.... cu 2 conditii:
- sa te poti baza pe cineva ca are grija de copii cand tu evadezi (sot/mama/soacra/bona)
- sa nu mergi la sevici.
Cand incepi serviciul si ai 2 copii acasa se spulbera orice timp liber pt tine!
O! Pardon, il mai gasesti noapte, cand toata lumea doarme, in caz ca rezisti fara somn...... dupa cum se vede la mine acum ![]()
Succes!
Mariana,
Stefan (20.04.04),
Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
Nasterea lui Stefan
Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
matahut spune:
Dupa cum spuneam totul e relativ...
Mariana, eu nu merg momentan la serviciu (sunt in CIC), dar nu am timp pt mine. Prin timp pentru mine inteleg sa pot pleca de acasa fara copii pentru o ora, doua, trei...Acum, sper ex, cea mare doarme iar cea mica e cu tati la plimbare. Ar fi trebuit sa dorm si eu, dar nu am putut fiindca am un vecin care cantata TARE la chitara. Cea mica ma scoala la 3 sferturi de ora TOATA noaptea (ii dau sa suga). Cea mare pana la 3 ani nu a dormit o noapte legat (pana la un ana asupt de 3 ori pe noapte, dupa aia pur si simplu se trezea si venea la noi in pat). In fine, nu a stat in tarc decat urland, a fost si este foarte posesiva. Asta e, asta e firea ei. Abia acum la 4 ani sta singurica la joaca cate jumatate de ora (oricum, trebuie supravegheata, fiindca la varsta asta e foarte curioasa...si face prostie dupa prostie). Cunosc si eu copii pe care unde ii pui acolo stau. Ai mei nu sunt asa. Depinde de ce iti pregateste Dumnezeu. Asa ca...cel mai bine e sa nu iti faci planuri, sa astepti sa vezi cum va fi si gata. SI eu am prietene care de la 5 luni si-au lasat copilul la parinti si au plecat in concediu (in SUA pt nici mai mult, nici mai putin de 5 saptamani). Deci...depinde, depinde, depinde de felul tau. EU nu as putea sa fac asa ceva, nici bona nu as putea sa iau. Sunt foarte pretentioasa, am impresia ca eu si sotul meu ne ocupam cel mai bine de copii si nu numai asta. Cred cu tarie ca parintii sunt cei care trebuie sa isi creasca copiii. Noi i-am facut, noi trebuie sa ne descurcam sa ii crestem si sa o facem bine. Dar o ora, doua pe saptamana pentru noi cred ca meritam. Totul e sa avem la cine apela pentru ele. Cand copiii cresc si merg la gradi, la scoala e deja altceva. Dar in primii 2 ani e cel mai greu. Desigur, asta e parerea mea.
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
pisimuky spune:
Subscriu si eu la ce ti-au zis fetele. Daca ai bona, o sa ai timp si pt. tine, daca nu, cam greu... dar nu imposibil.
Mamica de nazdravan Rares
si
Mihnea
Good things last forever.
Theiuta spune:
Va multumesc pentru raspunsurile de pina acum!
Nu, nici la Nicolas, nu am avut bona. Dar ce-i drept, m-a ajutat mama destul de mult(locuiesc cu ea in casa). Daca va fi sa mai avem un copil, insa, nu mai vreau sa o "folosesc" la cresterea copilului, decit in cazuri rare. Pentru ca are si ea o virsta, anumite suferinte si a facut destul pentru Nico.
Iar sotul meu...face, cind are timp, dar e cam genul care trebuie impins de la spate (si cu cite un sut in fund, uneori).
Theiuta
poze cu Nicolas
Lemoni spune:
Se poate sa iti faci timp pt tine daca vrei eu pot sa iti spun cum procedam eu.La pranz de obicei ii culcam o ora doua acum cum imi era norocul, apoi la ora noua seara ii bagam fortat la culcare asa le facusem programul si nu comentau, apoi sambata sotul meu ii ducea in parc obligatoriu o ora, doua sa ramina si mami singura sa isi faca de cap.Trebuie sa fi organizata.Se poate si fara mama, bona sau soacra, ajutorul sotului este important.
Criss75 spune:
Eu am un singur copilas, de aproape 4 ani, si pentru mine tot nu prea am timp. Zilnic eu duc copilul la gradi, apoi merg la serviciu, noroc ca am si un program super, zic eu, de la 7 - 15, apoi merg dupa copil, cumparaturi, acasa, program de iesit in parc, din nou acasa, ii fac baie, il pregatesc pt. a doua zi, etc. si lista poate continua. Taticul e cam absent. Asa ca timp liber nu prea am. Totusi sambata dau duminica mai fur o ora in care imi fac manichiura, ma epilez, etc.