Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)
Raspunsuri - Pagina 6
Roxana Claudia spune:
Natalia - vorbim despre acelasi lucru?? Frisca lichida = Smantana lichida?? Ca ceea ce am eu in figider este...Creme Patisserie de la Maggle.
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Roxana Claudia
Natalia - vorbim despre acelasi lucru?? Frisca lichida = Smantana lichida?? Ca ceea ce am eu in figider este...Creme Patisserie de la Maggle.
Da, Roxana, vorbim despre acelasi lucru. Numai ca eu folosesc smintina naturala (de la Dorna sau Lacta), iar Meggle e vegetala, ma rog, are si grasimi vegetale in ea (pe linga un sir intreg de alti aditivi, dar asta e alta poveste). Banuiesc ca este si indulcita, nu? Ceea ce cumpar eu nu are zahar in ea, dar se numeste "dulce" pentru ca nu este fermentata ca smintina obisnuita.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
gabiarama spune:
Am vazut ca exista si la Dr Oetker o crema asemanatoare instant ,crema de ciocolata cu gust de trufe si rom .Asa ca daca data viitoare nu gasesc Ole o sa o incerc pe aia .
GABI25+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
Roxana Claudia spune:
Alynutza - ai postat pe undeva reteta ta de eclere? Ca mi-ai facut o poftaaaaaaa
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
Alynutza spune:
Roxana uite aici reteta de eclere:
Eclere
125 gr. faina
100 gr. margarina
250 ml. apa
o lingurita mica de sare
3 oua
Apa cu sarea si margarina se pun la fiert intr-un vas. Cand da in clocot si s-a topit toata margarina se adauga toata faina si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului si se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se raceste, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare ou. Aluatul se pune in cornet si se spriteaza bastonase sau se poate pune gramajoare cu lingura. Se coc la cuptorul foarte bine incins, primele 20 de minute la foc putin mai iute si fara sa se deschida deloc usa cuptorului, apoi la foc mic inca vreo 20-30 de minute. Se racesc, se taie capacelele si se umplu cu budinca si frisca (eu am folosit budinca de cioco si budinca de frisca in care am pus ness), iar capacelul se unge cu glazura de ciocolata.
Tips: Dupa ce pui ouale, daca iei aluat intre doua degete, si departezi degetele, aluatul trebuie sa fie elastic si sa se intinda intre degete, nu sa se rupa.
Poti sa le umpli cu ce budinci vrei (de la vanilie, capsuni, caramel, etc).
Pe capacele poti doar sa pudrezi zahar. Eu ca si glazura pur si simplu am topit o ciocolata cu lapte (simpla, fara crema) in care am mai adaugat putina cacao. Cred ca poti sa incerci si cioco alba.
Roxana Claudia spune:
Am facut aseara un desert de frisca cu zahar ars....insa trebuia sa se poata taia bucati dupa ce am lasat mai multe ore la frigider . Insa....arata ca o crema mai compacta. Ma gandesc sa mai fac un blat, sa-i pun o glazura si sa fac o prajitura.... Aveti ceva idei? Cred ca ar merge chiar si blatul Krem
Astept sugestii...nu ma lasati balta!
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)
mariussimiuc spune:
Roxana sieu visez de mult sa fac desrtul asta,dar n-am mai apucat.Chiar nu stiu ce consistenta trebuie sa aiba,dar ma gandesc ca trebuie sa stea un pic tzapanica. La tine curge?
Cred ca ideea cu blatul de Krem e super.
Miha
strumfi2004 spune:
am fost harnicuta aseara si le-am facut alor mei asta
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by strumfi2004
am fost harnicuta aseara si le-am facut alor mei asta
Vaiii Gratiela...Io-s la servici mey... Nu mai deschid poze de la tine...
Miha
Roxana Claudia spune:
Gratiela - m-ai terminat cu choux-urile tale...BAGA RETETA!!! Presupun ca reteta merge si la eclere??
Miha - pai asta cred ca fac pana la urma..si poate, daca e aspectuoasa o sa pun si o poza. Crema e batoasa, nu curge, dar nici nu se poate taia asa cum scrie in reteta. Recunosc ca e vina mea. Am simtit nevoia imperioasa de a mai adauga la reteta un strop de frisca lichida
Roxana si Catalin (5 iunie 2006)