Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)
Raspunsuri - Pagina 15
Balbina spune:
Alynutza, frumoasa prajitura, dar cam complicata pentru puterile mele. Insa as minca-o cu mare placere daca m-ar servi cineva.
Gabi, arata bine "floricica" ta cu mere, pare crocanta, imi inchipui ca nu prea si-a pastrat forma cind ai taiat-o. Te astept si cu strudelul!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Alynutza, frumoasa prajitura, dar cam complicata pentru puterile mele. Insa as minca-o cu mare placere daca m-ar servi cineva.
Meyyy...nu da nimeni o prajiturica la fata asta?
Daca vrei neaparat una adevarata,adica ne-virtuala cred ca Lilia ar cam trebui sa se puna pe treaba.
Suntem in top 100, multumim tuturor
Alynutza spune:
Natalia cu cea mai mare placere te-as servi daca as avea cum. Chiar ti se pare complicata? Tie care faci minunatiile alea de torturi cu tot felul de forme? Pe mine ma enerveaza cand o fac doar ca nu am suficiente doguri (funduri de lemn sau cum le-o mai zice) ca sa pot sa le rastorn in voie. Nici o problema ca prima data cand am facut-o, am prins foaia cu mana s-o intorc (asa cum fac de altfel cu orice alt fel de foi) si s-a facut ferfenitza... numai bine am jucat puzzle dup-aia ca sa reconstitui foaia.
Balbina spune:
Alynutza, greutatea pentru mine consta taman in manipularea foilor mari si fragile. Am patit-o nu o data sa le fac "puzzle", vorba ta.
Miha, merci ca-ti faci griji, lasa ca eu nu sufar prea mult. Mi-e pofta numai cind vad poza, apoi imi trece.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Alynutza spune:
Eu m-am specializat vrand-nevrand, numai ca n-am suficiente doguri in casa, trebuie sa mai cumpar. Eu fac asa: imbrac un dog in folie transparenta, desprind cu grija coca de pe marginea tavii, pun dogul deasupra tavii si intorc tava cu fundul in sus. Pe urma scot frumos hartia de copt de pe fundul foii, iau alt dog, il pun peste foaie (astfel incat foaia vine intre doua doguri) si iar rastorn. Sper ca am explicat bine. Pare complicat, dar nu-i asa complicat cum pare. Cu prima foaie e usor, ca o pun apoi exact pe dogul pe care montez prajitura, dar cu a doua e mai complicat, ca trebuie s-o rastorn de vreo 3 ori ca sa ajunga iar cu fata in sus, si dogul final sa aiba folie pe el ca sa o pot 'sania' mai usor peste primul strat de crema la montat.
Cam asta e chinul la praji asta, dar merita, garantez, foile sunt ca un fel de pricomigdale, iar crema seama cu cioco de casa, sotzul meu e innebunit dupa ea (si eu, recunosc, dar eu sunt innebunita dupa tot ce are cioco/cacao).
Intrebare-intrebatoare: am reusit sa-mi achizitionez si eu o tava de tarta si vreau s-o testez. Problema mea este cum scot coca din tava dupa ce s-a copt? Nu pot s-o rastorn, din cauza umpluturii. Pot sa pun hartie de copt si s-o las un pic mai lunga sa trag de ea ca s-o scot afara?
Balbina spune:
Alina, da, tehnica de a scoate o foaie dintr-o tava e similara cu a mea, mai greu e cu asamblatul unei prajituri cu foi asa de mari. Dar cu siguranta se rezolva daca ai mai multe platouri, sau doguri cum se zice la voi.
Referitor la tarte: daca e o tarta la care se coace doar blatul, iar umplutura/fructele se pun/e ulterior, nu e o problema sa scoti blatul copt din tava. Dar daca e vorba de o tarta in care se coace si umplutura, eu zic ca e buna ideea sa folosesti hirtie de copt. Eu una folosesc metoda, drept ca nu la tarte, ci la alte prajituri, in forma dreptunghiulara.
Eu n-am forma de tarta, dar cind le fac, folosesc forma detasabila. E mai simplu, dar in acest caz nu am margini cu valurele.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Alynutza spune:
Natalia trebuie sa si masor exact tava pe care am folosit-o la foi, ca doar am estimat-o (fiind cea mai mare tava in afara de aia de aragaz).
Cat despre tarta, daca se coace doar coca, e usor de scos, ca doar o rastorni (eterna problema). Dar asa o sa fac, incerc cu hartie de copt. Tava din aia cu fund detasabil n-am. Am avut una, primita, dar nu mi-a placut ca nu stiu cum era de iesea coca mai mica (ca si diametru) de margini. Cred ca era facuta aiurea.
adi69 spune:
Natalia,am o intrebare la tine.
Pot face din aluatul fals dr Oetker niste coji de tarte mici pe care sa le umplu cu diverse paste (branza,pateu,peste,icre)?
Nu stiu cum se comporta la copt(l-am facut tare de mult)se umfla tare? Se farama?
Trebuie sa fac meniul pt ziua fetitei mele,si am nevoie de niste aperitive care sa arate bine,pe care sa le pot transporta si ma gandeam la niste minitarte cu diverse creme .
Oare sa incerc cu aluatul dr Oetker sau sa fac unul fraged de la saratele?
Ce zici?
Si daca tot te bazai,o idee de tort cu figurinele dinAlba ca Zapada nu ai vazut pe undeva?
Voiam sa-i fac tort castel,dar la party vor avea teatru Alba ca Zapada si imediat dupa se serveste tortul,si ma gandeam ca ar fi frumos sa fie decorat tot cu Alba ca Zapada si piticii numai ca inca n-am idee cum..Am sa rog pe cineva sa-mi arate cum se fac pitici din pasta de zahar...daca o sti si daca oi putea face eu..
Faine torturi ai facut,felicitari!Eu as face asa un tort de halloween ,cu panza de paianjen si cativa dovlecei pe el..chiar ar fi bine sa-mi notez ideea..
Adriana si-atat...
CatXO spune:
Adi ii vrei neaparat pe Alba ca Zapada si pe pitici din pasta de zahar? Daca nu uite o idee http://www.dropshots.com/day.php?userid=254824&cdate=20070303&ctime=141603
Nu ma prea pricep la decoratii si de asta a fost mai usor. Foaia este din napolitana, iar figurinile din plastic.
Pupici