Mamici de septembrie-octombrie 2007 (7)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Berarpiri spune:

Buna -elor!Reusesc sa scriu si eu,asta pentru ca nu reusesc sa dorm,sunt treaza de pe la 5.30-6.Noroc ca lucrez doar dupa-masa,si am timp sa dorm.In ultimele zile m-am trezit tot pe la 11,mancam linistita,apoi incepeau greturile.Ieri a fost f. rau.M-au luat pe la 13,greturile,si nu m-au lasat toata ziua.Mergeam la lucru,aveam o frica sa nu-mi vina raul pe strada.Incep sa ma obisnuiesc cu gandul ca mi-e rau,dar cand am o zi ca si aia de ieri,e groaznic.Orice miros simteam,mai ales de mancare,eram gata.Asa ca am mers la farmacie,si am cumparat o bratara(cred ca s-a vorbit despre ea),de fapt sunt 2,pentru ambele maini care zice ar mai diminua greturile.Aseara le-am tinut putin pe maini,dar azi o sa le tin mai mult,si sper sa aiba ceva efect.Dupa mine asta e a 5-a saptamana,sper ca bb meu e bine,inca nu am facut nici analize,nici eco.
Iulia 25,te inteleg prin ce treci,acum 2 luni eram si eu ca si tine.Ascultam sfaturile tuturor,cand sa incercam(ma refer la zilele dupa menstruatie)si uite ca au ajutat.Va fi bine si pentru tine,vei vedea!

berarpiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Neata fetele,

Bun venit burticilor noi, cele care aveti sub 10 mesaje sa stiti ca sunteti moderate si va apar mai greu mesajele, dar noi le citim.

Imi pare tare rau de fetele care nu se simt bine, eu stiu ca in general starea asta cam trece pe la 15-16 saptamani la 90%, pana atunci ideal este ca inainte sa va ridicati din pat sa aveti ceva sticksuri, biscuti langa pat si sa ciuguliti eventual cu un ceai.

Eu ma simt perfect, in afara de gaze prin bazin, sunt fte balonata si tot simt miscari de tot felul prin burtica, asa ca incerc sa ma misc cat mai mult si sa merg pe jos. (Eu sunt genul: in masina la birou, la birou cu fundu pe scaun, masina spre casa, si cam atat in timpul saptamanii ca bona o scoate pe Ana la plimbare dimineata. Sper cand vine vremea frumoasa sa reusesc sa o scot si eu la tura a2a de plimbare spre seara, si asa sa mai fac niste miscare).

Intr-adevar fiecare medic are alte repere, pareri etc. referitor la analize, ecografii etc. Insa exista totusi o schema general valabila in care se cam incadreaza toti, cu mici diferente. Dra mea m-a chemat lunar la eco si control pana in luna a7a, apoi la 2 saptamani. Ea a fost lejera cu analizele (ma refer la triplu, toxo, etc.) dar eu le-am facut, si asa voi face si acum. Stiu ca ma repet, dar le consider extrem de importante. Rateurile la triplu test sunt cumplite am auzit, insa nu sunt asa dese si eu zic ca este un test care trebuie facut. LA noi nu e scump, pana in 70 ron, cu tot cu un eco 4D gratis, insa fara trimitere sau pile, n-ai nicio sansa sa ajungi sa-l faci, ceea ce mi se pare inadmisibil.

Revin, ca am clienti.

Ripley 5+ (DPN 17.10.2007)si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marushka spune:

Bine ati venit tuturor noilor -dute! Am aparut si eu, nu ca nu v-as fi citit pana acum,, ba da, dar nu am prea avut timp sa va scriu din cauza preaputinului timp liber ce il am pe la servici.
Dar ma tot framanta o intrebare. Astazi merg la primul control medical (dr. Parvu - Elias) si am atatea emotii -dutelor dragi, va rog, imi puteti da si mie niste indicii despre cum decurge prima consultatie cu medicul ginecolog? Despre ce se discuta in general, ce intrebari se pun?! Ce trebuie sa am la mine la control? La voi cum a fost?

Sa avem sarcini usoare si fara prea multe griji.
ici pentru burtici

asteptam BeBe in septembrie
http://bd.lilypie.com/EzQqp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata si bine v-am gasit! Bun venit noilor burtici, vad ca ne inmultim pe zi ce trece!

Ma tot gandesc la triplul test asta. Tocmai am aflat de o amica a sotului meu care a pierdut sarcina in urma amniocentezei (i se facuse din pricina triplului test prost). E deprimata rau saraca, atat isi dorise inca un copil. Si foarte revoltata pe medicul care a facut amnio.

Eu am anuntat la HR, am depus adeverinta cu numar de inregistrare. Mai ramane sa anunt seful de departament, ceea ce presupune o discutie face-to-face si sunt cam emotionata. Nu prea inteleg nici eu de ce, doar nu ma omoara nimeni si nici nu am facut ceva rau. Problema e ca pana luni nu e in Bucuresti, ma intreb daca cei de la HR il suna sa ii zica ceva pana atunci. In cazul asta ar fi mai bine sa ii zic ceva, insa mi se pare ciudat sa sun pentru asa ceva, as fi preferat mail, insa lumea zice ca nu e frumos sa dau mail. Voi ce ziceti?

Rox 11+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Buna!

Din pacate nu reusesc aproape deloc sa tin pasul cu voi, v-am mai citit, dar pe sarite.

Ieri am fost si eu la ecografie, samburel are 10 saptamani si 5 zile, dr. spune ca s-ar putea sa fie baiat, dar ca este mult prea mic pentru a fi sigura si ne revedem la control peste 2 saptamani, sa vada atunci pliul nucal si morfologia de sfarsit de trimestru I. Eu ma simt asa si asa, imi este groaznic de somn, greata daca nu mananc, iar seara sunt foarte balonata. Eu am problema si cu kg, trebuie sa fiu foarte atenta, sper sa nu pun mai mult de 10, dar este tare greu, deja am 2 kg in plus. Astept primavara sa trec pe salate.

Roxana, parerea mea este sa astepti sa vorbesti fece to face. Si eu am anuntat la servici, dar inca nu i-am spus patronului pentru ca vreau sa-i spun personal, nu la telefon sau prin mail. Si la mine situatia este tare incalcita, daca la Stefania dupa 2 luni am fost la servici, acum vreau sa stau cel putin un an acasa si trebuie neaparat sa vina cineva in locul meu si cel tarziu la 1 iulie pentru ca am foarte multe de predat si explicat.

Va doresc sarcini usoare in continuare si bine venit la noile gravidute!

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Poze Stefi mai vechi si mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marushka spune:

Roxana_G eu cred ca cel mai bine e sa il anunti personal pe seful tau. Eu deocamdata nu zic la servici despre sarcina, pana nu vad ca imi rasare si mie macar un varf de burtica
Referitor la control, nu am gasit pe net raspuns la intrebarea mea dar sper ca pana diseara sa ma ajutati si voi, ca doar trecem prin odisee impreuna

ici la burtici

Taniusha 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by marushka

Bine ati venit tuturor noilor -dute! Am aparut si eu, nu ca nu v-as fi citit pana acum,, ba da, dar nu am prea avut timp sa va scriu din cauza preaputinului timp liber ce il am pe la servici.
Dar ma tot framanta o intrebare. Astazi merg la primul control medical (dr. Parvu - Elias) si am atatea emotii -dutelor dragi, va rog, imi puteti da si mie niste indicii despre cum decurge prima consultatie cu medicul ginecolog? Despre ce se discuta in general, ce intrebari se pun?! Ce trebuie sa am la mine la control? La voi cum a fost?

Sa avem sarcini usoare si fara prea multe griji.
ici pentru burtici

Marushka, la mine a fost ok. Te intreaba detalii despre cand a fost prima zi a ultimului ciclu, cand ti-ai facut test si a iesit pozitiv, ce probleme de sanatate ai in general, ce probleme de santatate au fost in familie etc.

Te mai intreaba ce simptome de sarcina ai: greturi, varsaturi, oboseala, foame, dureri de burta, crampe, sangerari etc, iti determina data nasterii.

Iti face palpare la abdomen, eventual un test papanicolau si un examen vaginal sa vada pozitia uterului etc.

Te trimite la analize de sange si urina. Mie mi-a facut si o ecografie acolo in cabinet, ca sa vada cat de mare e bebe si daca pulsul e ok. Pt ca datele nu erau cum ar fi trebuit, m-a trimis la un eco mai profesionist unde au facut masuratorile aferente si am aflat ca DNP-ul e cu 10 zile mai tarziu decat dupa calculele initiale.

Poti sa intrebi tot ce te nelumureste, ce analize trebuie sa faci pe parcurs, care e politica lui de urmarire a pacientelor, cat de des sa mergi la control daca totul e ok, cum dai de el daca ai vreo urgenta si alte aemenea. Eu nu am dus cu mine decat cardurile medicale (cred ca si in Ro este ceva buletin asemanator, nu stiu).

O sa fie bine. Nu te stresa, ca nu ai de ce. Iti tin pumnii.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Cand am fost la primul control eram doar in 5 saptamani si jumatate. Doctorul meu m-a programat la ceva teste la sfarsitul lui martie (eu sunt ceva mai in varsta ca voi), si a fost de parere ca tot atunci sa facem si prima echografie...

Citindu-va, am simtit ca nu mai pot rezista pana atunci fara sa il vad/aud... asa ca ma voi duce la echo saptamana viitoare... si deja am emotii cat casa!

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

buna fetelor,
sunt anca din sibiu si ma numar si eu printre -le de sept-oct.
sper sa avem bebei sanatosi si frumosi.
va rog mult inscrieti-ma si pe mine alaturi de voi.
UM.28.11.2006
DPN.04.09.2007
17.04.1982

11+

MARUSHKA nu-ti fa probleme.te va intreba de UM iti va face o eco si totul va fi ok.si eu am avut mari emotii dar sa stii ca e o experienta unica.vei vedea bataile inimii lui bb.vei veni tare happy acasa.abia astept sa ne spui cum a fost.noi avem programare luni si abia asteptam sa vedem ce mai face samburelul nostru.
te pup si multa bafta.
11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirella76 spune:

Salutare
Marushka eventual fa-ti un biletel cu ce vei vrea sa intrebi (vor mai fi si altele care-ti vin acolo)pentru ca de emotie sigur vei pleca pe jumatate lamurita...
Oricum nu ai de ce sa te temi ca vei intra in rol imediat ce intri in cabinet. Bebele e cel mai important...

mirella
12+

Mergi la inceput