unghii incarnate
va rog sa imi spuneti unde trebuie mers pentru operarea unghiilor incarnate. deja problema asta dureaza de vreo jumatate de an si o data la doua saptamani incep sa doara foarte tare. auzisem ca se poate face o operatie cu anestezie locala, prin care sa se curete zona si sa se rezolve problema definitiv.
multumesc
Raspunsuri
Natasa spune:
La orice spital care are sectie de chirurgie. Sotul meu a fost la urgenta, dar acolo a stat mult, mai bine alege o clinica particulara. CIt despre rezolvat problema definitiv, asta depinde foarte mult de mina celui care te opereaza. Eu am facut o operatie cind eram mica, n-am mai avut probleme, dar mama s-a operat de trei ori si tot n-a rezolvat problema.
Hopes spune:
Draga mea, am avut aceeeasi problema, ajunsesem sa merg in luna martie cu ghete groase blanite, cand toata lumea era in pantofi. Abia puteam sa merg. Alifii peste alifii, platlagina,pastle..aoleuu eram disperata
Si problema era la ambele degete mari de la picioare. Am fost la chirurgie si mi-a taiat una din unghii, la cealalata spunea ca ar fi ciuperca, n-a fost, tot incarnata era.
Pana cand cumnata mea mi-a zis ca exista praf cicatrizant. Chiar asa se numeste. Este preparat in farmacie, costa 3 ron. O nimica toata. Si minunea s-a produs. S-a rezolvat. Acum nu mai am nici o problema.
Intreaba in farmacii. Multa sanatate
Hopes
kim spune:
O crema f buna: BETADINE! Incearca poate totusi nu ajungi la operatia daca tot ai asteptat atat.
KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos
misulescum spune:
Pe mine m-a trimis dr.de familie la chirurgie ,unde o asistenta mi-a scos doar jumatate din unghia cu probleme(era la degetul mare de la picior,deja era plina de puroi aveam niste dureri de plangeam la fiecare atingere}.Din nefericire peste un an aveam aceeasi probl.,la aceeasi unghie ,m-am dus din nou in spital unde am gasit un asistent,care a fost de parere ca trebuie scoasa toata unghia.Am avut noroc pt. ca de data asta ,desi au trecut 5 ani,unghia arata acum aproape normal.
Iti doresc sa ti se rezolve problema.
monalac spune:
eu cand am fost gravida,aveam o burta asa de mare,ca nu mi am mai putut taia unghiile cum trebuie,asa ca mi s au incarnat unghiile de la degetele mari de la picioare...mi era frica sa ma duc la dr,asa ca una dintre ele mai avea putin si mi iesea pe partea cealalta..pana la urma am mers la dermato si acolo,cu anestezie locala,mi a scos colturile din carne.anestezia doare destul de tare,pt ca ti face cateva injectii chiar in locul dureros si plin cu puroi.pe urma nu mai simti nimic.de atunci am mai avut de cateva ori probleme si a tb sa merg iar la dermato.dr mi a spus sa vin la o saptamana sa mi taie asistenta unghiile,dar nu am tp sa merg.de 1 an n am mai avut probleme,dar ma chinui la fiecare taiat de unhii cu forfecute si clestisoare sa mi scot colturile din carne,pt ca imediat se incarneaza.
vrabiuta spune:
eu tot in timpul sarcinii am inceput sa am probleme, pentru ca nu imi puteam taia bine unghiile. s-a sensibilizat zona, dar nu s-a intamplat nimic grav. totul pana cand acum cateva luni, intr-o dimineata, mi-am facut dus in maxima viteza cu copilul pe langa mine (cele cu copilasi sub 3 ani stiu de ce) si mi-am taiat unghiile scurt, fara sa dau atentie colturilor. si de-atunci tot cu probleme sunt. o singura data s-au inflamat, dar le-am curatat singura cu forfecuta si unghiera, le-am dezinfectat si pansat si in cateva zile a fost ok. dar la fiecare 2-3 saptamani o iau de la capat si nu mai pot!!! acum sunt iarasi in perioada in care au crescut si ma dor - unghiile de la ambele degete mari.
as vrea sa stiu ce clinica particulara face astfel de operatii. la dermatologie sau la chirurgie?
Gabrielama spune:
Vrabiuta,
eu mi-am facut aceasta operatie la Centrul Medical Unirea, unde au chirurgie. Am avut probleme la ambele picioare, la degetul mare.
Am facut operatia acum 2 ani si nu mai am nici o problema. Iar operatia e usoara, nu trebuie sa te sperie! am plecat de acolo si am condus.
Sanatate!
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...