Dinti de care?
Offff... m-am apucat de facut dintii... minunat si superb proces...
Intrebarea pt voi e de care sa imi fac: doctorul mi-a prezentat 2 variante: compozit (la 2 mil/dinte) si ceramica (la 3mil/dinte). Precizez ca e vorba de dintii din fata
Am intrebat prin cunostinte: unii ca ceramica se crapa, etc, doctorul a zis ca e mai usor de facut culoarea apropiata de aia naturali la ceramica... numai ca fac un efort financiar pt ei...
Deci daca aveti experiente ... ajutati-ma sa aleg. (luni imi ia amprenta si tb sa spun de care vreau)
Raspunsuri
Lemoni spune:
Da complicata situatia, daca sunt cei doi din fatza ceramica este ideal, e adevarat ca se crapa mai usor,la masele sa fie mai rezistente compozit e indicat.
Bulinush spune:
mai bine faci un sacrificiu si ti-i faci din ceramica. in timp, ceramica isi pastreaza culoarea, pe cand compozitul se ingalbeneste. daca iti alegi corect culoarea ceramicii si tehnicianul lucreaza bine, lucrarea poate arata ca si dintii tai naturali :). Bafta !!
...aa, si sa nu uit, ceramica are acelasi luciu ca si smaltul dintilor naturali :) .... stiu despre ce vorbesc pt ca am trecut prin ambele situatii, din pacate :(
zuppy spune:
Ceramica(chiar daca sunt putin mai scumpi) pentru ca din punct de vedere estetic, in timp, compozitul se degradeaza(se ingalbeneste). Daca ar fi dupa mine(si bani) mi-as scote toate lucrarile din compozit ca sa le inlocuiesc cu cele de ceramica.
morenaA spune:
Nu are nimeni ceramica? Sa-mi spuna daca nu s-au spart, etc ... trebuia sa ai mai multa grija cu ei, etc...
Si eu as vrea ceramica... insa am auzit o data pe cineva la tv cum spunea ca i s-au spart...
---unde ii fac cica imi da certificat de garantie pe 2 sau 3 ani...
Bulinush spune:
de ceramica tb sa ai grija (ca sa nu se sparga) in aceeasi masura in care ai avea grija si de dintii tai naturali. Sa nu iti inchipui ca se sparg cand mananci . ce e drept tb sa ai grija sa nu primesti vre-un pumn in fata . am ceramica la dintii din fata de un an si sunt multumita.
Dr. mi-a zis ca o lucrare de ceramica tine chiar si 10 ani dar normal ca pot aparea si accidente.
alondra25.2006 spune:
Am si eu o intrebare,dintii din ceramica sunt aceeasi cu cei din portelan?
Luna asta voi merge si eu la stomatolog si ma intereseaza
tzitziri spune:
quote:
Originally posted by morenaA
Nu are nimeni ceramica? Sa-mi spuna daca nu s-au spart, etc ... trebuia sa ai mai multa grija cu ei, etc...
Si eu as vrea ceramica... insa am auzit o data pe cineva la tv cum spunea ca i s-au spart...
---unde ii fac cica imi da certificat de garantie pe 2 sau 3 ani...
Am scris si am sters
Mi s-a parut ca dintii mei sunt de portelan...care cautand pe net am vazut ca e acelasi lucru cu ceramica
Deci eu am 7 dinti de ceramica(portelan). Ii am doar de un an dar sunt convinsa ca o sa fie rezistenti. Am fost cam reticenta la inceput cand mancam alimente mai tari (alune,covrigi), dar nu exista nici o problema.
Sunt facuti pe structura metalica ..desi asa cred ca sunt toti...
Nici nu zici ca nu sunt ai mei. Culoarea este aleasa sa fie aceeasi cu cea a vecinilor lor. Dentista alege din cateva nuante posibile de dinte culoarea care e cea mai apropiata de zona unde iti va fixa dintele respectiv, pentru a nu fi nici un contrast.
Probleme cu ei nu am si ii ingrijesc ca si pe ceilalti...acum sunt toti ai mei
tzitziri spune:
quote:
Originally posted by alondra25.2006
Am si eu o intrebare,dintii din ceramica sunt aceeasi cu cei din portelan?
Luna asta voi merge si eu la stomatolog si ma intereseaza
Alondra, eu asa am gasit pe net. Inclusiv pe siteuri unde scriu stomatologi se spune portelan(ceramica)....
donna79 spune:
Scuze, e prima oara cand scriu si sper ca la subiect, nu aiurea.
Eu din pacate nu pot vorbi despre ceramica, dar sunt posesoarea unor dinti de compozit si cred ca am facut o afacere tare proasta...
Dupa cativa ani au incput sa se ingalbeneasca iar acum dintr-o zambareata m-am transformat intr-o imbufnata.
Daca cineva mi-ar putea recomanda un stomatolog bun in zona Militari, care sa aiba program si sambata... ar fi super...
Donna