Dinti de care?
Raspunsuri - Pagina 2
monica-elizabet spune:
eu am un incisiv central sus din portelan(ceramica) si cel de langa el este plombat tot cu ceramica, nu se vede nici o diferentza intre dintii naturali si cei doi mentionati mai sus.
ii am asa de mai bine de 10 ani si am muscat in ei tot timpul(dupa ce mushc imi aduc aminte ca nu ar trebui...dar uit mereu)mananc fructe...mere si alte chestii muscand in ei si nu au avut nimic, dar asta nu inseamna ca tu daca esti mai constienta ca minesa nu-i feresti mai mult...
stomatologul si tehnicianul meu mi-au spus ca cea mai periculoasa de fapt este painea si ca in ea se pot rupe de fapt...
aaa...si ca tot zicea cineva mai sus ca nu se rup decat daca primesti un pumn sau asa cevaei bine...eu eram uite-asa cu gura pana la urechi cand baietelul meu care avea pe atunci 1 an si ceva mi-a aruncat cu toata puterea lui un biberon plin cu 250 ml de apa direct in cei doi dinti mai sus mentionati...si tot sunt intregim-a cam durut ce-i drept vreo cateva zile, credeam ca mi-a mutat radacina din locdar totusi ama vut norok.
multa bafta si sa faci o alegere buna
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
ardeiash spune:
sotul meu are dintii din fata de ceramica.. nu-ti recomand sa faci din alt material.. evident ca nu poti sa spargi nuci cu ei.. trebuie sa ai grija de ei.. ca si de cei naturali. de altfel.. insa nu am auzit pe nimeni sa se planga ca si i-a spart!
s-auzim numai de bine! si
klato spune:
Ma alatur si eu celor care recomanda ceramica. Dintii vor arata natural si vor fi si rezistenti. E drept ca trebuie un minim de precautie, dar nu cred ca esti genul care sa desfaca sticlele de bere cu dintii . Eu zic ca se merita sa platesti diferenta de pret.
Mult succes in a capata un zambet de invidiat!
A_Iulia spune:
Si eu am chiar vreo 3 masele de portelan, cea mai veche de mai bine de 10ani, nici o problema cu ele.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
Cricor spune:
Nu se sparg, eu am unul facut acum 7 ani, musc cu el si n-am avut nici un fel de problema vreodata. Din cate mi-a explicat mie dentistul e foarte important cum calca dintii. Problemele pot aparea daca dintii de sus-fata calca fix peste aia de jos (asa cum e normal de altfel, dar la mine e un mic spatiu).
Corina
morenaA spune:
Multumesc mult ca mi-ati mutata subiectul... (mai ales ca am spus ca trebuie sa ma decid pana luni) Pt mine e in primul rand o problema de aspect, de cand i-am pilit bocesc cateva ore pe zi cand imi aduc aminte... Sarumana ca m-ati inteles si m-ati trimis aici sa nu cumva sa ma vada lumea si sa mai primesc vreo parere
Va rog din suflet daca puteti sa-l mai lasa-ti in week-end la Femina intim pt ca pt mine e o problema de aspect (de care material sa aleg din cele doua) nu de sanatate (probabil acealsi lucru il fac amandoua, nici unul nu imi creste dintii mei la loc, etc ) Sper sa gasesc intelegere.
morenaA spune:
Multumesc pt intelegere ...
Dupa cum vedeti o sa ma ploaie aici cu raspunsuri... dar cui ii pasa ca pt mine este cel mai important lucru acum
tzitziri spune:
quote:
Originally posted by morenaA
Multumesc pt intelegere ...
Dupa cum vedeti o sa ma ploaie aici cu raspunsuri... dar cui ii pasa ca pt mine este cel mai important lucru acum
Morena,
dar ai primit o gramada de raspunsuri si nici macar nu trebuie sa faci exercitii de statistica sa vezi care e parerea majoritara
Ceramica,ceramica,ceramica
morenaA spune:
Au raspuns cam 5 persoane care au ceramica si una care are compozit, insa de la o tehniciana stiu ca au avut refaceri la ceramica (si la compozit de altfel) si vroiam mai multe pareri...
Poate is stresanta cu subiectul, insa e existential pt mine in acest moment
si m-a suparat ca a fost mutat cand chiar aveam nevoie de el, avand in vedere ca forumul e locul unde caut raspunsuri la toate intrebarile mele existentiale (cand am cum sa-l accesez), insa asta e ghinionul meu ca ma streseaza un subiect si pe mine o data si a cazut in mana unui moderator plin de zel
Alex2 spune:
Morena
Am avut o iubita, asistenta stomatolog. Deci nu vorbesc in necunostinta de cauza. Daca iti permiti pune portelan. Nu degeaba e cel mai mare pret per dinte. Este materialul cel mai apropiat de natura dintelui, ca si structura, ca si culoare. Se scot multe nunate, in cazul in care unul sau doar dinti se imbraca si trebuie sa semene cu cei invecinati. Povestea domnisoara asistenta ca avea un pacient care fuma si avea pete pe dinti. I-a reprodus ptr dintii de portelan inclusiv petele, de nici nu parea a nu fi naturali. Sunt rezistenti, nu se sparg ca si canile din portelan chinezesc pe care le scapi pe jos. Stai linistita. O singura neplacere se poate sa ai. Dau o aciditate specifica cavitatii bucale. O sa simti dimineata sau cand nu consumi nimic un alt miros al gurii. Bineinteles ca se poate remedia, dar se schimba fata de cum e cu dintii rai naturali.
Deci mergi linistita si pune dinti de calitate.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...