viitoare mamica cu varicela.......
Nu stiu daca locul acestui subiect este aici...Prietena mea a aflat ca este insarcinata de cateva saptamani si la cateva zile a aflat ca are si varicela...E disparata!Multi medici i-au spus sa avorteze, dar ea isi doreste acest copil....E hotarata sa mearga mai departe cu orice risc........Stiti cumva ce se poate face sau mai bine zis.....DACA SE POATE FACE CEVA????multumesc din suflet pentru eventualele raspunsuri.
anamaria
Raspunsuri
ligia13 spune:
Este riscanta expunerea la virusul varicelei in timpul sarcinii?
In majoritatea cazurilor, nu. Nu este nici o problema daca ai avut deja varicela, pentru ca organismul tau are formati anticorpii pentru a lupta impotriva virusului. Chiar daca crezi ca nu ai avut niciodata varicela, exista mari sanse ca de fapt sa fi avut. Studiile americane au aratat ca aproximativ 95% din populatia Statelor Unite este imuna la varicela.
Daca nu ai imunitatea si contractezi boala in timpul sarcinii, sunt sanse destul de mici sa iti afecteze copilul dar e posibil sa te afecteze pe tine. Tine minte ca aceste cazuri sunt foarte rare.
Ce se poate intampla cu copilul daca contractezi varicela in timpul sarcinii?
Depinde cat de avansata este sarcina ta, desi, in general sansele ca virusul sa faca rau copilului sunt foarte mici. Daca faci varicela in prima jumatate a sarcinii sansele ca fatul sa faca ceea ce se numeste sindromul varicelei congenitale sunt numai de 1-2%. Aceasta poate provoca defecte la nastere, incluzand cicatrici ale pielii, defecte ale membrelor, afectiuni oculare si alte probleme grave. Ti se va face o ecografie amanuntita in jurul a 18-20 de saptamani pentru a afla daca exista structuri anormale. Din fericire, majoritatea copiilor ai caror mame au avut varicela in primul sau al doilea trimestru nu sunt depistati cu nici una din aceste probleme.
Daca faci varicela in a doua jumatate a sarcinii, dar cu mai mult de 5 zile inainte de nastere, mai mult ca sigur ca boala nu va afecta bebelusul. Iata de ce: In jur de 5 zile dupa ce varicela incepe sa se manifeste, corpul tau va dezvolta anticorpi pe care ii va primi si fatul prin placenta, oferindu-i protectia pe care propriul sistem imunitar nu o poate dezvolta.
In cazul in care contractezi varicela la 5-21 de zile inainte de nastere, bebelusul ar putea face boala la cateva zile dupa, dar din cauza anticorpilor pe care i-a primit de la tine, e foarte putin probabil ca forma sa fie grava. (unii copii expusi varicelei in uter, mai ales intre 5-21 zile inainte de nastere, ar putea face zona zoster in copilarie fara a avea varicela dupa nastere, de obicei, cazurile nu sunt grave.
Daca faci varicela intre 5 zile inainte de nastere si doua zile dupa nastere, atunci copilul a fost expus virusului dar nu a avut timp sa primeasca anticorpii inainte de nastere. In acest caz are sanse de 30-40% sa faca varicela neonatala, care poate fi destul de grava si chiar mortala daca nu este tratata.
Din fericire, riscul de a avea o manifestare severa vor scadea daca i se face o injectie cu imunoglobulina varicela zoster, un produs ce contine anticorpi pentru varicela. Daca bebelusul tau arata semne ale infectiei, cum ar fi febra sau iritatia pielii, va fi tratat intravenos cu acyclovir.
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
ana70mari2003 spune:
va rog din suflet, daca e vreo mamica ce a trecut prin asa o experienta sa ne povesteasca va rog ce si cum a facut..........multumim din suflet!
anamaria
camelia.t spune:
Anamaria nu vorbesc din experienta mea ci din a unei prietene care a trecut pe aici. Avea aproape 3 luni se sarcina cand baietelul ei mai mare a facut varicela de la gradi, a facut si sotul ei si ea. Aici in Baia MAre toti medicii au sfatuit-o sa avorteze.Cum ea se chinuia de ceva vreme sa ramana insarcinata si chiar nu a vrut sa renunte la sarcina. A mers la Cluj la control si cei de acolo i-au spus ca daca mentine sarcina o face pe riscul ei, ca vor fi probleme.A dus sarcina pana la sfarsit si in Martie a nascut o fetita. La nastere s-a constatat ca are grave probleme la inima.Deja a operat-o odata la Tg. Mures, urmeaza si alte operatii dar vrea sa le faca in strainatate.....e f greu. Fetita e f slabuta, nu are voie sa se ingrase pt ca inima nu suporta chestia asta. Iti dai seama cum e sa vezi ca fetita ar manca si tu trebuie s-o infometezi pt ca i-ar fi fatal sa se ingrase.
Eu una nu as risca. mai bine renunta acum si incearca din nou. Asta este parea mea dupa ce am vazut prin ce chinuri trece prietena mea cu fetita.
Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)-3.1kg, 52cm
Baieteii lui mami
AICI
www.dropshots.com/adelatordoi" target="_blank">FILMULETZE
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=f44d8edd2a6299f81a253&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ VIDEO
amik spune:
pai si se stie ca fetita are probleme cu inima din cauza varicelei mamei???sau e singura explicatie accesibila pe care au putut-o da medicii?
pentru ca si fara varicela poti avea, doamne-fereste, copil cu malformatii!
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
Anuska spune:
Eu cand eram in sapt 20 am avut contact cu varicela, a facut fetita mea cea mare.... Eram aproape de perioada critica.... Am facut dozarile de anticorpi, nu aveam destui, insa n-am dezvoltat boala spre norocul meu... Totusi am facut eco-screenig (parca asa se spune!) si a vazut bb cu toate cele 4 camerute ale inimii, cam circula sangele in principala artera samd; iar spre norocul meu a fost bine!
Dr care imi supraveghea sarcina a spus inainte de a vedea rezult ecografiei, ca e responsabilitatea mea daca pastrez sau nu sarcina... ca ea nu-si-o asuma.....iti dai seama ce-a fost in sufletul meu...
Am intrebat apoi care sunt riscurile si intradevar cum ti s-a mai raspuns, sunt destule. Apoi am intrebat daca a mai avut cazuri si mi-a spus ca da, o mamica a facut chiar si varicela si totusi a nascut o fetita perfect sanatoasa..... Cica fetitele ar fi mai rezistente....
Acum prietena ta face cum crede de cuviinta, insa nimeni si nimic nu-i garanteaza ce va fi si ce se va intampla...... La cati dr se va duce toti o vor sfatui sa avorteze, asa e sa zicem "procedura", la fel ca at cand mama are toxoplasmoza de ex....
Din pacate nu se poate face nimic!...
Sa dea Dzeu sa aiba gandul cel bun si sa fie bine!
*********************************![]()
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)
camelia.t spune:
quote:
Originally posted by amik
pai si se stie ca fetita are probleme cu inima din cauza varicelei mamei???sau e singura explicatie accesibila pe care au putut-o da medicii?
pentru ca si fara varicela poti avea, doamne-fereste, copil cu malformatii!
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
Medicii spun ca varicela e cauza.Acuma eu ce sa zic.....in ce ma priveste sigur nu as risca!
Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)-3.1kg, 52cm
Baieteii lui mami
AICI
www.dropshots.com/adelatordoi" target="_blank">FILMULETZE
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=f44d8edd2a6299f81a253&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ VIDEO
ana70mari2003 spune:
Ce sa va zic...Nici nu ia in calcul posibilitatea unui avort.Si-au dorit acest copil si are mae incredere ca Dumnezeu ii va ajuta tocmai din acest motiv....Dupa cum ati zis si voi nimeni nu stie CU SIGURANTA ce se va intampla.Am citit un studiu in care scrie totusi ca statisticile arata ca 0.4% din mamele care fac varicela in primul trimestru de sarcina sunt expuse riscului ca bebelusul sa aibe malformatii......Poate ca nu.....va multumesc celor care mi-ati raspuns, si astept incontinuare pareri chiar experiente!
anamaria
mcrmiki spune:
Spune-i prietenei tale sa intrebe medicul daca, in cazul in care ar face amniocenteza s-ar vedea eventualele malformatii. Grea decizie trebuie sa ia, ii tin pumnii sa fie totul bine.
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)
Sheannamp spune:
Amniocenteza nu ofera informatii utile in acest caz.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!