viitoare mamica cu varicela.......
Raspunsuri - Pagina 2
claujro spune:
Dar un ecograf performant nu poate depista eventualele probleme? Ma gandesc ca daca va fi cazul exista varianta avortului terapeutic
... desi e mai traumatizant atunci decat acum. Sa consulte mai multi ginecologi si ecografisti...sa afle mai multe pareri...
Claudia
Poze parinti
Poze Mara si Matei
Corina75 spune:
Wow, grea decizie, intr-adevar...dar cand ma uit in jur si vad cati copii cu probleme sunt, parca zic ca mi-ar fi frica sa risc.....eu n-am avut absolut nimic si tot l-am nascut pe Andrei cu hipospadias (o malformatie a uretrei), si pot sa zic cu mana pe suflet ca ma termina nervos gandul la operatia care urmeaza....
Eu zic ca trebuie sa se gandeasca si la copil, daca isi asuma responsabilitatea sa dea nastere unui copilas care sa aiba o viata de chin....nu e sigur dar sunt sanse mari sa fie probleme, nu????
Corina si
Andrei (24.11.2004)
aiska spune:
Uite www.rcog.org.uk/resources/Public/pdf/Chickenpox_No13.pdf" target="_blank">un link plin de informatii in engleza.
Sabina
29+
mamica lui Aleksi Joel 
gudinde spune:
Ana-Maria,
Cel mai bun ecografist (dupa parerea mea) este dr. Pop Adrian de la Diagnosis. Sa faca la el o eco sa vada ce-i spune. Chiar daca lista de asteptare este f lunga in cazuri deosebite primeste pacientele si fara programare. Stiu gravidute cu diagnostice grave care s-au dus direct acolo si au vorbit cu asistenta cu rugamintea de a-l intreba pe dr. daca si cand le poate primi si au primit un raspuns pozitiv din partea dr. Eu am mare incredere in omul acesta.
In legatura cu dr ginecolog. Unul care nu se grabeste cu indicatia de avort terapeutic este dr. Tutunaru. Ar putea sa mearga pt a afla o a doua opinie (sau in cazul de fata o a n-a opinie).
mirelacam spune:
imi pare rau sa spun asta , dar sunt de acord cu camelia.t
Mirela 34+ si Alexandru 4 ani
ana70mari2003 spune:
Gudinte, medicii de care vorbesti sunt ambii in Bucuresti?ma refer in special la Dr.Tutunaru.
anamaria
ingeras26a spune:
Ana, da, Dr Tutunaru este in Bucuresti.
Lucreaza la Elias, dar
are si cabinet pe Sandu Aldea 86, ff aproape de Agronomie. Daca vrei sa-ti faci programare la el (eu sunt pacienta lui si este un dr excelent), scrie-mi PM si iti dau toate datele necesare.
Imi pare tare rau pt prietena ta, dar poate totusi exista o speranta! Cred ca este infiorator de greu.
Pupicei, Ingeras
36+
Maya Maria
gudinde spune:
quote:
Originally posted by ana70mari2003
Gudinte, medicii de care vorbesti sunt ambii in Bucuresti?ma refer in special la Dr.Tutunaru.
anamaria
Ana-Maria,
Da ambii medici sunt din Bucuresti. Dr. Pop Adrian (ecografie) il gasesti la clinica Diagnosis. Ti-am spus deja ca la urgente se poate si peste program.
Pt dr. Tutunaru vad ca ti-a raspuns ingeras26a.
Presupun ca pe PM ti-a dat toate detaliile. As mai adauga ca el este acum cateva zile plecat dar se intoarce luni si pt urgente (si asta clar este) ar trebui sa-l sune pe el direct ca prin Ramona dureaza cu programarile. Sunt sigura ca ti-a explicat si ingeras26a dar ca sa fiu sigura uite am scris si eu. Dr. Tutunaru lucreaza in general cu dr. Iosup pt ecografii si s-ar putea sa o trimita pe prietena ta la el. Si dr. Iosup este ffff bun.Mult succes si Doamne ajuta!

gudinde spune:
Ana-Maria,
Pe site-ul dr. tutunaru am gasit mai multe raspunsuri legate de varicela. Acesta mi se pare cel mai relevant in cazul prietenei tale:
Intrebare: Buna ziua, Domnule Doctor!
Am 30 de ani, la prima sarcina, fara avorturi. Ultima menstruatie a inceput in 06.10.2004. In perioada 01-06.01.05 (deci saptamina 13-14 de sarcina, pt. mine) am fost in apropierea unui copil care a facut varicela (prima eruptie a inceput in 02.01.05). Dupa o incubatie de 2 saptamini, pe data de 16.01.05 s-a manifestat si la mine varicela. Am avut 4 valuri eruptive, febra timp de 4 zile pina in 38.5C. Acum aproape toate veziculele s-au crustificat.
Recomandarea ginecologului si a medicului de la boli infectioase: avort (fara nici o discutie). Nu mi s-au facut sau recomandat nici un fel de analize si/sau investigatii suplimentare. Mi-e tare greu sa accept verdictul. Am citit pe un site al medicilor englezi ca riscurile de manifestare a sindromului varicelei la fat sint intre 0.4%-2%, dar ca fetii la care n-au descoperit ADN-ul varicela zoster virusului in lichidul amniotic nu au prezentat nici un fel de malformatii la nastere si nici dupa.
Ne puteti ajuta in vreun fel?
Va multumesc anticipat,
Laura Peiov, Timisoara
Raspuns: trebuie facuta o amniocenteza si un PCR pentru descoperirea ARN-ului viral (virusii nu au ADN). sunati-ma sa stabilim ce si cum. da?
Deci ideea principala este ca luni cand se intoarce dr in tara sa-l sune.