SA FIE PNEUMONIE?

SA FIE PNEUMONIE? | Autor: OrbuGabi

Link direct la acest mesaj

Fetelor am din nou nevoie de ajutorul vostru daca puteti sa ma ajutati cu informatii despre pneumonie.Martin a fost racit mai mereu ,iar de 3 zile a inceput sa ii curga nasul si sa i se infunde .Am inceput sa ii dau panadol iar de ieri a inceput sa si tuseasca urat.Azi am mers cu el la medic si cand a auzit medicul cum tuseste a spus din prima are pneumonie.Febra nu a facut,la plamani nu a auzit nimic,doar ca a auzit cum tuseste a spus ca are pneumonie.Nu stiu ce sa cred,oare chiar poate sa fie pneumonie?Cred ca ma cam repet dar sunt putin speriata.A primit tratament bineinteles cu injectii -Fortum ,Nurofen si Ambroxol.Ati avut copiii bolavi de pneumonie vreodata ,cum s-a manifestat? Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Initial creeata de OrbuGabi

Fetelor am din nou nevoie de ajutorul vostru daca puteti sa ma ajutati cu informatii despre pneumonie.Martin a fost racit mai mereu ,iar de 3 zile a inceput sa ii curga nasul si sa i se infunde .Am inceput sa ii dau panadol iar de ieri a inceput sa si tuseasca urat.Azi am mers cu el la medic si cand a auzit medicul cum tuseste a spus din prima are pneumonie.Febra nu a facut,la plamani nu a auzit nimic,doar ca a auzit cum tuseste a spus ca are pneumonie.Nu stiu ce sa cred,oare chiar poate sa fie pneumonie?Cred ca ma cam repet dar sunt putin speriata.A primit tratament bineinteles cu injectii -Fortum ,Nurofen si Ambroxol.Ati avut copiii bolavi de pneumonie vreodata ,cum s-a manifestat? Va multumesc.

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
www.dropshots.com/OrbuGabi" target="_blank">pozesi filmulete

Da, baiatul meu la 5 luni a facut penumonie; nici macar nu tusea cine stie ce, era vesel, manca bine, insa pediatra a zis ca e pneumonie si ne-am internat. Am stat 8 zile la Elias, cu 2 injectii/ zi intramuscular. O asistenta chiar ne-a zis: "sunteti nebuni sa internati un copil sanatos?" Totusi cred ca pediatra stia mai bine, asa ca ne-am facut bine in spital. Eu zic sa asculti si tu de pediatru; probabil nu e foarte grav nici la baietelul tau, insa mai bine sa nu devina.

multa sanatate!

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

ellej multumesc mult ca mi-ai raspuns ,si pe noi a vrut sa ne trimita in spital dar a spus sa incercam mai intai cu injectiile astea acasa,si mai vedem.Prima injectie deja a facut-o ,si sunt foarte dureroase.Si noi facem tot 2 pe zi FORTUM la 12 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nnadiaa spune:

si baietelul meu a avut pneumonie,s`a constatat acest lucru in urma unei radiografii.Tot asa,tushea,mucushori multi la nas,respiratie suieratoare.Ne`am facut bine cu injectii+medicamente..:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Al meu a avut pneumonie de 2 ori la 3 ani si la 4 ani. Ambele s-au manifestat cu febra mare, muci verzi, tuse expectoranta urata si haraiala la nivelul plamanilor (se auzea la stetoscop dar a aparut si la radiografie). La cea mai grava dintre ele dupa tratament cu antibiotic de 7 zile am ajuns la ''amenintarea'' ca daca nu incepe sa se amelioreze dupa inca 2 zile de Klacid facem gentamicina injectabil . Din fericire s-a ameliorat. A doua a trecut cu 7 zile Zinnat si o groaza de siropuri de tuse si fluidizare a secretiilor ( Fluimicil, Sinupret, Salbutamol, Ketof). Aceiasi gama de siropuri a fost si in prima combinatie cu Klacid

Dupa aceste experiente l-am vaccinat cu '' Pneumo 23 '' si '' Antipneumococic - PCV'' si nu am mai avut probleme.

''Brand Name
Pneumo 23

Common Name
pneumococcal vaccine (for children and adults)

How does this medication work? What will it do for me?

Pneumococcal vaccine is used for the prevention of pneumonia caused by the 23 different types of pneumococci bacteria that are contained in the vaccine. Pneumococcal bacteria can cause many diseases ranging from pneumonia (lung) and meningitis (brain) to severe infections of the blood.''

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

In principiu trebuie sa se auda o hiriiala la plamini ca sa pui diagnostic de pneumonie. Radiografie ati facut?

Minunea mea!

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Nu a facut radiografie,asa cum am scris diaghnosticul a fost pus doar dupa cum tuseste.La plamani nu a auzit nimic cu stetoscopul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Dar daca nu se aude nimic la plamani poate fi totusi pneumonie?
De ce nu ceri o raza?

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

daca e pneumonie ar trebui sa se asculte ceva in plamani...
ar trebui facuta o radiografie...
multa sanatate si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Noi am avut pneumonie. Copilul nu tusea, nu haraia, nu avea nimic, decat temperatura mare, 40 de grade. Dar la noi era complicatie la varicela. Pediatra l-a ascultat la plamani (a spus ca nu-i place ce aude), DAR ne-a trimis si la radiografie. Apoi ne-a pus diagnosticul: pneumonie.
Sanatate multa!

Claudia

Mergi la inceput

Multumesc mult pt. raspunsuri,ma gandesc tot mai mult ca nu este pneumonie,dar ceva o viroza tot este.Oricum tratamentul l-am inceput si trebuie sa mergem mai departe.Si cand il vad cum se chinuie sa respire ca are nasucul infundat ,parca nu pot eu sa respir.OFff trecem noi si peste asta.

Mergi la inceput