Caut gradinita-Sistem Waldorf
Si eu vreau sa-l dau la gradinita din toamna. Doresc o gradinita cu sistem Waldorf. Cine are copilul la o asemenea gradinita sa-mi dea si mie detalii, adrese, costuri, etc?
Am cautat pe internet si nu am dat decat de colegii universitare Waldorf.
Raspunsuri
liviu`s spune:
Din cate stiu, in Bucuresti nu exista gradinita Waldorf. Sunt, de exemplu, in Cluj-Napoca, Turda, Timisoara, etc.
Karla spune:
Sigur exista...
O colega de serviciu a avut fetita acum 2 ani la Gradinita Waldorf undeva langa ambasada Germaniei. Mai exista una in drumul Taberei.
Eu stau in Tineretului. Mai caut si alte gradinite Waldorf care sa-mi convina.
Multumesc, oricum.
Astept vesti de la voi.
iuliacm spune:
Din cate stiu eu gradinita Waldorf este cea din curtea Policlinicii Sahia (CDT Dorobanti) de pe Calea Dorabanti, vis-s-vis de ASE.
Cred ca este Gradinita 85 (tel. 2113040)
Este o gradinita de stat unde se invata si limba germana.
Iulia
simiongabriela spune:
Gradinita de pe Calea Dorobantilor este intr-adevar de stat si este NUMAI cu predare in lb. germana, dar NU ESTE WALDORF.
La cele in sistem Waldorf se impun anumite conditii, nu stiu insa care.
simion
Karla spune:
Nu orice gradinita cu predare in limba germana aplica Waldorf.
Am cunoscut copii care au fost la asemenea gradinite si m-am decis sa-l dau si pe al meu.
Am vorbit cu mamicile lor si m-am informat de la ele si de pe internet ce inseamna Waldorf si cum se aplica.
Filosofia care sta la baza educatiei Waldorf este filosofia antroposofica. Termenul de antroposofie provine din limba greaca, "anthropos-sophia" adica "cunoasterea omului".
Activitatile din gradinitele waldorf pun in echilibru cunostiintele teoretice cu cele practice. Edicatoarele respecta ritmul individual de dezvoltare al fiecarui copil iar modul de abordare a prezentarii cunostiintelor oferite sunt adaptate varstelor copiilor.
Telul educatiai Waldorf este acela de a produce individualitati capabile sa-si gaseasca menirea in viata. Totul se explica si se fac aplicatii practice tot timpul.
Sunt gradinite de stat.
Iuliacm voi suna la gradinita pe care mi-ai sugerat-o si voi intreba daca aplica Waldorf. Oricum este mai aproape de mine (drumul spre servici).
Mai astept vesti.
danuca spune:
Karla ,
Cautand gradinite pentru "micuta mea Ioana" - 3ani si o luna, am aflat ca Gradinita nr.2 , de pe str. H. Coanda 24 , tel. 2128803, functioneaza dupa sistem Waldorf.
Programul gradinitei este 8-17.30 ,iar tariful este cel practicat de orice gradinita de stat (40 000 lei/zi - alocatia de hrana )- cel putin asa am fost informata.
Sper sa-ti fie utile aceste informatii , pe care sa le detaliezi folosind informatiile din acest mesaj.
Toate bune, iti ureaza cu drag ,
Karla spune:
Multumesc Danuca. Acum sun din nou ca suna ocupat.
In ce cartier este strada?
Daca reusesti sa vorbesti inaintea mea spune-mi si mie cand se fac inscrierile.
Karla spune:
Am sunat si trebuie sa ma duc sa vad ce si cum.
Va multumesc tuturor. Inca o data subliniez eficienta acestui forum. Sunteti dragute, eficiente si nemaipomenite!!!
Este putin departe de mine (Tineretului), mai caut inca dar si Gradi 2 imi este la indemana pentru ca merg cu 300.
george_rc spune:
quote:
Originally posted by Karla
Sigur exista...
O colega de serviciu a avut fetita acum 2 ani la Gradinita Waldorf undeva langa ambasada Germaniei. Mai exista una in drumul Taberei.
Eu stau in Tineretului. Mai caut si alte gradinite Waldorf care sa-mi convina.
Multumesc, oricum.
Astept vesti de la voi.
Cea din Dr. Taberei e in sistem Waldorf? Puteti da mai multe detalii (adresa, tel.) despre aceasta gradinita? Multumesc! :)
george_rc spune:
quote:
Originally posted by Karla
Am sunat si trebuie sa ma duc sa vad ce si cum.
Va multumesc tuturor. Inca o data subliniez eficienta acestui forum. Sunteti dragute, eficiente si nemaipomenite!!!
Este putin departe de mine (Tineretului), mai caut inca dar si Gradi 2 imi este la indemana pentru ca merg cu 300.
Karla, poti sa ne dai mai multe detalii despre gradinita 2? Ai ajuns la ei? Noi ne gandim de pe acum la o gradi pentru juniorul nostru pentru la anul. Am prefera sistem Waldorf daca ar fi in D Taberei, insa si asta ar fi in drumul meu spre serviciu.