ca cer un mic sfat pentru prietena mea
BUNA
Fetelor am si eu nevoie de sfaturile si ajutorul vostru.Prietena mea are o mica problema si nu gaseste nici o solutie.S-a saturat de toti doctorii si tratamentele lor si mai ales de expresia "incercam asa".Prietenei mele i-a fost descoperita candida, flora microbiana polimorfa.A incercat dupa sfatul medicului cu diverse ovule(nu mai stiu denumirea lor)si alte medicamente, plus spalaturi cu apa si bicarbonat.evident toate tratamentele fara nici un rezultat.Acum ii trece si e ok.Peste putin timp ii revine.In plus uneori are si o mancarime(uneori interna,alteori externa)chiar nu mai stie ce sa faca.Am apelat la voi in speranta ca stiti mai multe si astfel imi pot ajuta prietena.VA multumesc din suflet.
Raspunsuri
Eliza5 spune:
Tratamentul cel mai eficient a fost (pentru mine) o pastila de Diflucan 150.
Nu stiu efectele adverse, dar asta a mers la mine.
Sanatate multa!
elbi spune:
in primul rand, un set de analize complet.poate ca are si altceva in afara de candida. oricum sunt mai multe specii de candida. 20% din infectii sunt cauzate de Candida tropicalis sau Torulopsis glabrata, care sunt rezistente la tratamentul standard. de aceea, un examen microbiologic este important pentru precizarea diagnosticului.
in al doilea rand,poate fi ca urmare a unui tratament cu antibiotice indelungat, contraceptionale sau ca urmare a unui dezechilibru hormonal ori poate apare ca o reactie la spermicid sau la sperma (cazuri rare).
in al treilea rand, daca are un partener, ar trebui si acesta sa faca un tratament pentru candida, altfel se necajeste degeaba.
sunt medicamente pe cale orala: fluconazol, ketoconazol(acesta pentru infectii cronice), capsule cu acid boric si medicamente aplicate local: supozitoare sau creme cu butoconazol, miconazol,tioconazol, terconazol, clotrimazol.
tratmentul nu trebuie intrerupt, sa zicem ca trebuie 2 ovule pe zi, dimineata si seara, inseamna ca 7 sau 10 zile le iei cum trebuie, nu uiti.
daca e din cauza contraceptivelor trebuie sa renunte pentru cateva luni la acestea.
maria
curlyeirina spune:
Iti multumesc pentru raspuns.Nu stiu de diflucan da stiu k aluat diflazon 150 mg tot asa doza unica.Stiu ca i-a curs in prostie secretie si k a avut niste dureri ingrozitoare.Acum daca tot a incercat atatea mai poate face o incercare.Multa sanatate si tie.Sa speram k ii va trece si ei.
Iti multumesc mult
curlyeirina spune:
Maria iti multumesc pentru detalii.stiu ca a facut investigatii multe si testul cito-vaginal si nu arata cie stie ce; cam asta scrie in el: sistem bethesda 2001/frotiu conventional - satisfacator pentru evaluare celule endocervicale prezente
organisme - candida ; flora microbiana polimorfa
alte modificari neneoplazice - inflamatie
descriere citologica - moderat fond inflamator acut.asociat se observa alterari celulare de natura inflamatorie.flora microbiana polimorfa,candida sp. prezenti spori
concluzie : frotiu de tip inflamator.
Din cate am inteles nu e f grav.Numai ca tratamentele pe care le-a facut au fost in zadar.Si chiar le-a urmat.Legat de tratament cu antibiotice pe termen lung e adevarat k a facut da cand era micuta...acum are totusi 20 de ani.Despre partener nu am auzit s aprezinte vreun simptom da sigur va face analizele.
Multumesc
elbi spune:
vad ca nu specifica specia de candida. spune-i sa mearga undeva si sa repete, dar sa-i precizeze si specia.
a luat ceva pentru inflamatie?
foarte eficiente si cred ca ar fi trebuit sa-i recomande si medicul sunt spalaturile cu bicarbonat si apa calduta dimineata si seara.
maria si baietii
elyanne spune:
Eu am mai facut, pe langa analiza de secretie... si culturi din col (sper ca am retinut bine) iar pe rezultat este trecuta si fungigrama (antifungice la care este sensibila sau nu candida).
Ca daca face tratament cu ceva la care este rezistenta, atunci e cam degeaba...
Iar mancarimile pot fi de la candida... pt. ca provoca iritatie.
Eliana (20 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
diana2004 spune:
La barbati candida nu prezinta simptome ,daca partenerul nu afacut pina acum trat pt candida sigur el e cauza ;prietena ta face trat degeaba daca nu face si pertenerul in acelasi timp ea se reinfecteaza de la el .Ma mir ca dr nu i-a precizat ca trebuie sa faca trat ambii parteneri in acelasi timp .
Barbatul trebuie sa ia si pastile si crema local si sa foloseasca prezervativ pina la terminarea trat .
Altfel e un cerc vicios in care ea sufera cumplit .
adimercedes spune:
quote:
Initial creeata de curlyeirina
BUNA
Fetelor am si eu nevoie de sfaturile si ajutorul vostru.Prietena mea are o mica problema si nu gaseste nici o solutie.S-a saturat de toti doctorii si tratamentele lor si mai ales de expresia "incercam asa".Prietenei mele i-a fost descoperita candida, flora microbiana polimorfa.A incercat dupa sfatul medicului cu diverse ovule(nu mai stiu denumirea lor)si alte medicamente, plus spalaturi cu apa si bicarbonat.evident toate tratamentele fara nici un rezultat.Acum ii trece si e ok.Peste putin timp ii revine.In plus uneori are si o mancarime(uneori interna,alteori externa)chiar nu mai stie ce sa faca.Am apelat la voi in speranta ca stiti mai multe si astfel imi pot ajuta prietena.VA multumesc din suflet.
Diana are dreptate. Trebuie sa faca si partenerul prietenei tale tratament, ca sa nu se reinfecteze unul pe celalalt.
In cazul meu problema persista, desi am facut si eu si sotul meu tratament. Insa doctorita ginecolog mi-a zis ca e din cauza anticonceptionalelor care afecteaza flora intravaginala si creeaza un mediu acid propice dezvoltarii candidei (pe care o purtam cu totii, dar in echilibru). La mine problemele s-au oprit cand am renuntat la AC.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
www.bestgames.com.au <--- is live!!!
http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/
curlyeirina spune:
scuzati-ma fetelor k nu am mai scris nimik da e greu cu examenele astea.revenind la prietena mea.... a facut de 5-6 ori analiza secretiei si nu mai stiu ce si raspunsul a fost intotdeauna "candida".fara sa specifice care.
elbi - pentru inflamatie parca a luat diflazon(sau poate era pt altceva);a facut si spalaturi (degeaba)
diana2004 - ai idee ce pastile si unguente se prescriu barbatilor pentru candida?
VA multumesc tuturor pentru raspunsuri.va pup.va dau de veste cand mai aflu ceva
curlyeirina spune:
Doamne ma crucesc de ce pot face unii doctori.

.Si-a refacut analizele .... si din nou "Candida",fara nici o alta explicatie in afara tratamentului.Asta se intampla doar in Romania oare?
VA pup!!!