Alocatia de stat de 2 milioane de lei pentru bebei

Alocatia de stat de 2 milioane de lei pentru bebei | Autor: ildikodrujit

Link direct la acest mesaj

Alocatia de 2 milioane de lei pentru bebelusi a fost azi respinsa de Senatul Romaniei. In schimb am vazut ca si-au votat un buget mai mare pentru nevoile lor personale:piscina, restaurant, diurna, etc.
Domnii deputati cred ca cu 240 mii cat este alocatia unui copil se pot cumpara multe. As vrea sa le spun domnilor senatori ca doar o cutie de lapte praf costa de la 200 mii in sus. Sa nu mai vorbim de scutece, medicamente, hainute. Dar de, un bebe trebuie sa se descurce cu 240 mii lei.
Am vazut la televizor pensionari luand imprumut bani pentru a face ceva provizii minimale pentru iarna. S-a anuntat tot la televizor ca datoriile pensionarilor vor fi preluate de primarii, iar acestea vor scoate la licitatie apartamentele pensionarilor care nu-si pot permite sa-si plateasca datoriile.
Cu aroganta de care au dat intotdeauna dovada parlamentarii uita de promisiunile facute in campanii si-si voteaza doar lor mariri de salarii si-si asigura pensii fabuloase dupa retragere, pe care tot noi contribuabilii le platim. Ne cred tampiti? Cred ca nu realizam ce se intampla? Asa se pare.
Dar vorba lui Mircea Badea:"Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

rusinica ....cat se poate pt ei si pt copilasi si batrani ....nimic.ma doare sufletul cand vad batranii la metroul cu mainile intinse ,in loc sa stea acasa in pat ,sa se odihneasca dupa o viata de munca.gata nu mai zic nimic ca deja explodez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Rusinica? Nesimtire totala! Pai sa mai te duci sa votezi cand vezi ca indiferent cine iese, tot pt buzunarul lor au grija?!
Eheeeeee!
Propun sa se inventeze o noua meserie la care sa aspire copiii nostri:
"-Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?
-Senator, deputat, etc...."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns artar spune:

Explicatia lor e clara: faci copii numai daca iti permiti!!!La un moment dat se propusese ca numai cei sub un anumit venit pe membru de familie sa beneficieze de alocatie iar ceilalti deloc, alocatia in acest caz fiind substantiala...Nu au cazut de acord cu asa ceva si au trecut de la 24 de lei la 200 de lei..era clar ca nu o sa treaca prin Parlament...

Inainte de a face copii stim cu totii la ce ajutor sa ne asteptam din partea statului.Depinde de noi daca "ne riscam" sau nu si daca suntem in stare sa-i crestem.Nu ne-a obligat nimeni sa facem copii asa ca noi suntem principalii responsabili de asigurarea conditiior optime pt cresterea lor!

Sper sa nu dati cu rosii,am si eu un copil pe care il cresc singura si nu astept de la "stat" nimic!Daca o fi sa fie bine daca nu..personal consider ca aceasta suma de 24 lei e o mare bataie de joc si eu o las in cont sa se adune un an si atunci ii iau baiatului de Craciun ceva pt ca daca as scoate-o in fiecare luna nu as intelege nimicuta de ea...

O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Artar, ai perfecta dreptate.Din pacate multa lume asteapta prea mult ajutor de la stat.Si eu sunt de parere ca un copil il faci pt ca asta iti doresti si consideri ca esti in stare sa il cresti, fara ajutorul statului sau a nimanui altcuiva.
Chiar acum e mama la mine si ma socheaza povestile ei vis-à-vis de "mentalitatea" cunostintelor femininie din Ro, dintr-un orasel mic din nordul tarii.Cica majoritatea tinerelor cu gandire/pregatire de nivel mediu pe care le cunoasem "se apuca sa faca copii" (o citez acum pe mama) pt a primi cele 8 milioane sau cat se dau acuma, char la varste mai inaintate.De cand s-a propus ca alocatia sa creasca la 2 milioane, aceleasi persoane sunt in al 9-lea cer si deja isi planuiesc inca o odrasla.Pai stati putin, oameni buni, dar copiii au ajuns acum numai motiv/mijloc de a castiga bani?Pai dupa ce cresc mai marisori, cand au copilasii nevoi mai multe, cum se descurca acele mame?

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Si indemnizatia pentru cresterea copilului se va reduce la 6 milioane?
Bine ca senatorilor li se plateste tot din banii nostri: cazare, delegatii, masini, combustibil, si pe deasupra mai primesc si un salar enorm.
De ce mai cotizam atunci, daca tot la spital particular ajungem (sau la stat dar dam si spaga daca vrem sa ne bage cineva in seama). De ce mai cotizam daca banii pe care ni-i dau pt cresterea copilului nu ajung nici macar pt intretinere, chirie sau rata la apartament, hainute bebe si mancare?

Si eu m-am lamurit cu statul asta, si nu ma stept la nici un ajutor din partea lui cand voi avea copii (sper ca voi avea in viitorul apropiat), dar m-am infuriat. Adica bani pt pensii si pt nou nascuti nu exista, dar pt bunastarea "alesilor poporului" da.
Dezgustator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

quote:
Originally posted by Lilly79

Si indemnizatia pentru cresterea copilului se va reduce la 6 milioane?

Asta mi se pare cel mai aiurea. OK, ca vor sa mareasca alocatia pentru copil, laudabila intentie. Dar daca maresc alocatia si micsoreaza indemnizatia, pana la urma nu tot acolo suntem? (sau un pic mai jos, ca asa se lua 800 ron indemnizatia si 24 de ron (amarati e drept, dar erau in plus, nu in minus) alocatia.

Daniela, ai dreptate ca mentalitatea multora e sa astepte de la stat, insa adevarul e ca te astepti in momentul in care "cotizezi". Cotizezi in fiecare luna la sanatate (eu cel putin cand am calculat cat dau eu + cat da firma, m-a luat cu ameteli) si daca Doamne fereste te imbolnavesti tot din buzuar ajungi sa dai ca sa-ti rezolvi problemele. Cotizezi la fondul de pensii, dar cine e intelept face un efort si incheie si o asigurare de pensie privata, ca altfel e jale cand iesi din campul muncii. De aceea se dau taxe la stat pentru ca statul la randul lui sa asigure un sistem in care tu ca si cetatean sa te simti confortabil. Si sa te poata sprijini in caz de nevoie. Intr-un stat civilizat exista facilitati de diferite feluri pentru a proteja statul in primul rand (de fenomene ca si emigrarea de ex.) Stiu ca sunt tari care au tot felul de programe pentru tineri, tocmai in ideea de a-i determina sa ramana in tara, nu sa emigreze. Si la noi natalitatea (si emigrarea) e chiar o problema, conform ultimului studiu, populatia Romaniei va ajunge la 16 milioane si peste 50% vor fi peste 60 de ani (vezi www.wall-street.ro/articol/Economie/19909/Romania-va-avea-16-milioane-de-locuitori-in-2050-din-care-jumatate-pensionari/" target="_blank">aici.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildikodrujit spune:

Artar, nu am facut un copil pentru a primi cei 8 milioane de la stat. Castigam mai bine inainte de a fi mamica, deci eu am pierdut dinpunct de vedere financiar. Am inceput aceasta discutie doar pentru simplu fapt ca mi-e sila de tot ceea ce fac parlamentarii nostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

s-a modificat ordonanta care prevedea stimulentul de 3 mil pana la 2 ani pentru mamele care lucreaza?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Probabil ca domnilor din frunte le e teama ca nu cumva sa nu mai muncim si sa traim doar din alocatia copiilor...In Suedia,din cate stiu eu,o mamica cu 4-5 copii poate sta lejer acasa...fara sa munceasca,traind cu alocatia copilasilor,in conditiile in care doar tata munceste si isi pot permite o groaza de chestii.Nu compar Romania cu Sudia,caci nu exista comparatie....insa asa,ca exemplu.Poate de asta le e teama domnilor guvernanti.Stiu si eu?Se vede ca Dumnezeu a lasat poarta gradinii deschisa!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Inteleg ca totusi copii pana la 2 ani vor primi 2 mil/luna, chiar daca parintii nu au lucrat, stimulentul devine 1 mil + 2 mil alocatia copiului pana la 2 ani. Dar dupa 2 ani se revine la alocatia de 10 RON, pe statul ne-o ofera in marea lui generozitate

(apropo, odata postasul obisnuit fiind in concediu, inlocuitorul n-a avut chef sa caute blocurile si a lasat avize peste tot. Neputand ajunge la posta dupa serviciu, am traversat bucurestiul in pauza de masa, cheltuind astefel dus-intos aproape toata suma exorbitata de 24 RON pe taxi).

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput