Alocatia de stat de 2 milioane de lei pentru bebei
Raspunsuri - Pagina 2
Rozi spune:
Va rog frumos sa explicati mai clar despre ce alocatie pentru bebelusi este vorba.
Am auzit si eu la radio, am cautat pe net si nu am stiut sa gasesc informatii mai precise.
Intreb pentru ca legea care prevede cat va fi alocatia pentru copiii in varsta de pana la 2 ani (adica cele 2 milioane) este deja in vigoare, aprobata si publicata in monitorul oficial.
Stiti mai exact despre ce e vorba?
Haideti ca inainte de a raspandi informatii gresite, sa stim ce vorbim!
alinaxeni spune:
Mie nu-mi pare corecta deloc decizia asta.E discriminare intre copii.
Daca pt. un copil de pana la doi ani se dau 2 mil. pt. cei de peste 2 ani de ce nu se da?Ei nu sunt tot copii?Nu au si ei nevoi?Si sa nu mai punem la socoteala ca o data cu cresterea apar cheltuieli mai mari.
E doar o masura populista care ne va trage in jos si va duce la aparitia unei generatii de copii facuti doar pt. bani.Era mai corect sa se ramana la sistemul in care mama primea indemnizatie in functie de salariul pe care l-a avut inainte de nastere.
Cand am facut copil nu m-am gandit ca ma va ajuta statul si pana la 7 ani nici alocatia nu m-am dus s-o iau,asta nu ca stateam pe roze ci nu m-a interesat si nu pt. asta am facut copil.
Decizii anapoda ca si distinsa noastra guvernare.
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
roxivan spune:
Din cate am inteles eu vor primi 2 mil/luna alocatie copiii pana la 2 ani, iar indemnizatia o sa fie 6 milioane.
Mamele care pleaca la serviciu inainte ca sa implineasca copilul 2 ani, vor primi 1 milion (nesimtitii s-or fi gandit ca daca e 2 mil alocatia, sa nu se mai dea 3 milioane).
Astia care ne conduc sunt de cea mai joasa speta!!
iulia_b spune:
In primul rand nu este obligatoriu sa stai acasa 2 ani (plus cele 126 zile parca de concediu prenatal+lehuzie)cu 8 milioane (sau cu 6 cat or fi) ...te duci la servici si poti castiga mai mult...deci cine e nemultumit de suma respectiva e liber sa castige mai mult.
Este doar un ajutor, nu un salar...si curios ca femeile care castigau in general mai putin sau sensibil egal sunt cele care striga cel mai tare si probabil ar fi impotriva ca indemnizatia sa fie procent din salar, ca ar avea de pierdut...celelate se vor duce probabil la servici mai devreme pt a asigura mai mult copilului..din pacate munca este inca o corvoada pt multi..
Si mai vrem si lapte praf gratuit, si multe altele...
Nu ma refer la cineva anume de pe aici, sa nu se inteleaga...
In general iau apararea romanilor din diferitele discutii...insa cand ma gandesc ca multi asteapta sa le dea statul...ca si ei au cotizat...
Impozite si taxe sunt peste tot, ca altfel n-am mai avea profesori, pensionari, spitale...etc
Androix spune:
quote:
Originally posted by Rozi
Va rog frumos sa explicati mai clar despre ce alocatie pentru bebelusi este vorba.
Am auzit si eu la radio, am cautat pe net si nu am stiut sa gasesc informatii mai precise.
Intreb pentru ca legea care prevede cat va fi alocatia pentru copiii in varsta de pana la 2 ani (adica cele 2 milioane) este deja in vigoare, aprobata si publicata in monitorul oficial.
Stiti mai exact despre ce e vorba?
Haideti ca inainte de a raspandi informatii gresite, sa stim ce vorbim!
Rozi, corect. Si eu stiu la fel ca tine si nu inteleg ce mai trebuie sa aprobe parlamentul la o lege care este deja in vigoare.
asa ca zic si eu ca Rozi: ori stiti ceva clar, ori vi s-a parut voua asa?
Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2
ildikodrujit spune:
exista stimulentul pentru cresterea copilului de 2 milioane de lei.
De la anul vor sa scada indemnizatia de crestere a copilului la 6 milioane si sa creasca alocatia copilului de la 240 mii la 2 milioane. Alocatia asta nu s-a votat
Androix spune:
Acela nu este stimulent.
Hai sa incerc sa-ti explic:
- exista alocatie
- exista indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani (respectiv 3)
- exista stimulent pentru cine revine la munca inaintea implinirii varstei de 2 ani (respectiv 3)
Acum se da asa:
- alocatie 24 lei
- indemnizatie 800 lei
- stimulent 300 lei
LEGEA CARE ESTE DEJA IN VIGOARE spune ca de la 1 ianuarie 2007 se va da asa:
- alocatie 200 lei
- indemnizatie 600 lei
- stimulent 100 lei
Cine stie matematica realizeaza usor ca sunt relativ aceleasi sume, rezultand o mica paguba de 24 de lei pentru mame/copii.
Precizez ca vorbesc de alocatia pentru copii de pana la 2/ respectiv 3 ani. Restul avand in continuare 24 de lei ca si pana acum.
Acum poti sa-mi zici ce anume nu s-a votat?
bb2
lala spune:
andreea
autoarea subiectului spunea ca nu s-ar fi votat marirea alocatiei de la 24 la 200 RON pentru toti copiii nu doar pentru cei pana in doi ani.
probabil ca multe mamici care au inceput lucrul anul asta si au copii ce vor implini doi ani in 2007 se asteptau ca din ianuarie sa primeasca
300 stimulent
200 alocatie pt copil pana la doi ani
legea care este in vigoare a fost modificata relativ recent si nu tin minte sa se fi facut atunci valva in presa pe tema asta
daniella4 spune:
quote:
Originally posted by ildikodrujit
in afara de indemnizatie si alocatie ar trebui sa primim si stimulent?
nu se da doar daca te intorci la lucru?
Bine-ar fi!
Stimulentul se da in loc de indemnizatie, daca te intorci la munca pana cand copilul implineste 2 ani.
Androix spune:
Lala, in presa nu stiu ce valva s-o fi facut, ca io cand vine vorba de kestii d-astea ma uit mai mult dupa valva de pe DC.
Legea a fost modificata anul trecut daca nu ma insel, chiar de la inceputul anului am alergat cu dosarele in dinti pe la ghiseu.
Cat priveste calculul pe care l-am scris eu mai sus nu cred ca cineva a avut alte asteptari atata vreme cat el asa a fost de cand s-a dat legea. Nu a fost modificat, asa a fost el.
Au fost doua motive pentru care s-a ajuns la acest calcul: 1. toti copiii sa beneficieze de o alocatie mai mare, indiferent ca mama a lucrat sau nu; 2. au mutat banii astia dintr-un buget intr-altul in asa fel incat sa ramana mai multi bani in primul nu stiu de ce. Din pacate aici sunt ambigua pentru ca ma incurc in bugete, as putea sa spun pe ghicite dar nu vreau sa dezinformez.
Concluzia este ca ne-au luat 24 de lei si au dat 200 si copiilor pana in 2 ani ale caror mame nu au carte de munca, sau n=au avut stagiul necesar.
bb2