Frisca buna

Frisca buna | Autor: mitzura

Link direct la acest mesaj

Dati-mi un sfat cum sa fac o frisca buna, cremoasa si care sa si stea sa pot orna cu ea. Cele pe care le gasesc la pachet si care se amesteca cu lapte, imi ies de obicei foarte moi. Am incercat de mai multe ori sa fac din smantana (La dorna), dar nu mi-a iesit niciodata, nu stiu unde gresesc.
Spuneti-mi voi cum faceti frisca, cele care sunteti multumite de ea. Imi aduc aminte de frisca din copilarie, era atat de cremoasa si groasa si buna....dar poate mi se parea mie buna, copil fiind si pentru ca nu se prea gasea.

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Eu cand eram acasa foloseam frisca Hulala pe care o bateam cu mixerul, ma refer la cea la cutie lichida. Era consistenta si statea pe tort iar gustul era delicios.
Mai luam frisca lichida din comert, direct de la fabrica de lapte.Era la sticle de 500ml, sticle in genul celor de Sana.


Cu mult drag, Nana.


Pentru Barbye-una dintre noi, Trebuie sa ajuti!!!
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Exact...frisca lichida, nu smintina (care e putin acrisoara). Trebuie batuta cu mixerul dar nu la viteza foarte mare. La 500ml eu pun cam 4 linguri de zahar si un strop de vanilie (fiecarepune dupa gust). Intii bat frisca putin si apoi adaug zaharul treptat. Cind incepe sa se intareasca si devine putin de tot lucioasa, este gata. Atentie sa nu o bati peste masura de mult si sa se faca unt

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Multumesc pentru raspunsuri! Frisca asta lichida de la ce firme o gasesc? Exista chiar asa cu numele asta, sau se gaseste varsata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Frisca naturala (gen Dorna grasa, adica cea de 32%) e mai buna la gust, dar pentru ornat nu e la fel de buna ca cea vegetala (gen Hulala), insa cu un plic doua de intaritor devine mai batzoasa si se poate orna si cu ea. Totusi cind vreau sa ornez ceva cu frisca, folosesc pe cea de la plic, si anume Rut, e un pont de la Crinuta (apropo, merci )
Frisca naturala o bat exact cum a descris Anamaria, adica cu viteza mica la inceput si nu insist, ca se taie. De aia folosesc zahar pudra, ca sa se dizolve mai repede. A, si frisca trebuie sa fie rece, de la frigider.

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by mitzura

Multumesc pentru raspunsuri! Frisca asta lichida de la ce firme o gasesc? Exista chiar asa cu numele asta, sau se gaseste varsata?



Mitzura, eu personal folosesc La Dorna, ambalata la tetrapak, cutie rosie (32% grasime), ca aia verde, de 15% nu se intareste nici de frica. Am auzit de la fetele din Iasi ca exista o firma locala care are asa fel de smintina lichida pentru frisca, dar considerabil mai ieftina decit Dorna. Firma se numeste Strunga, parca.


Edit: pe cutia de Dorna scrie "Smintina dulce"

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Pai de asta am folosit eu pana acum, Smantana dulce de la Dorna si nu mi-a iesit. Poate am batut-o cu viteza prea mare de la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Mitzura, ce anume nu ti-a iesit? Nu se intarea, se facea unt?
Incearca sa o bati rece, cu viteza mica, adaugind treptat zaharul si marind viteza. Dar sa stii ca daca nu ii pui intaritor, nu sta batzoasa, e mai groasa, adevarat, dar nu sta batz ca aia de la cofetarie.

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Dupa parerea mea ceam mai buna frisca este Hulala. Ca sa iasa la bautut trebuie sa ai mixer bun, 2-3 intaritoare frisca dr. oetker...si frisca trebuia sa fie rece inainte sa incepi s-o bati.

PRAJITURI

Veronica si Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Da...am uitat sa spun ca trebuie rece. Eu tin vasul in care bat frisca (este de inox) in congelator vreo 15-20 minute inainte de a turna frisca in el.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by Balbina
Am auzit de la fetele din Iasi ca exista o firma locala care are asa fel de smintina lichida pentru frisca, dar considerabil mai ieftina decit Dorna. Firma se numeste Strunga, parca.



Asa este Natalia!

Eu fac frisca la robotul de bucatarie.La viteza mica,in 2 minute este gata.E adevarat ca nu sta batoasa,dar cred ca "problema" se poate rezolva cu un pliculet sau doua de intaritor de frisca.


Miha


Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...


Mergi la inceput