Frisca buna
Raspunsuri - Pagina 2

Happiness_4_us spune:
Da, neaparat trebuie sa fie rece si vasul si frisca lichida. Si in Targoviste exista firma locala se numeste SCIL, de acolo luam.
Cu mult drag, Nana.
Pentru Barbye-una dintre noi, Trebuie sa ajuti!!!
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."



nadina spune:
De obicei si mie mi-a iesit cu Dorna rosie si intaritor.Odata n-am gasit si am amestecat la dorna verde(sau albastra) cu hulala si a fost ok.
Nadina


lz_cecilia spune:
Eu cumpar din Metro frisca lichida: Creme patisserie(de la Meggle,uht)sau Hopla, pe care o tin in frigider non-stop.Inainte sa incep sa o bat, storc cateva picaturi de lamaie si frisca se intareste de o intinzi cu cutitul(nu glumesc).
pusici


Balbina spune:
quote:
Originally posted by lz_cecilia
Eu cumpar din Metro frisca lichida: Creme patisserie(de la Meggle,uht)sau Hopla, pe care o tin in frigider non-stop.Inainte sa incep sa o bat, storc cateva picaturi de lamaie si frisca se intareste de o intinzi cu cutitul(nu glumesc).
pusici
Cecilia, frisca de la Meggle nu e vegetala? Ca m-am uitat odata pe cutie si m-am speriat de cite e-uri scria ca are

------------------
Numai bine,
Natalia
Poze


Stefana spune:
Si Meggle, si Hulala si toate celelalte la cutie pe care scrie frisca lichida sunt vegetale si nu au gustul ala de frisca pe care-l stim din copilarie, cand se facea numai din smantana.
Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice


nadina spune:
Stefana mare dreptate ai.Dar in la dorna rosie, daca pui intaritor, tot o chestie semi-artificiala iese. Probabil ca in copilaria noastra exista smantana dulce, ne-fermentata si ne-tratata UHT. Acum n-am mai vazut. Eu am facut aseara un tort cu mere si am amestecat 1 la dorna mica rosie cu 1 hulala mica. Chiar daca e jumi-juma, macar sta pe tort.
Nu stiu cum iese cu smantana facuta in casa. A incercat cineva?
Nadina


printze spune:
Eu fac frisca pentru tort cu smantana MILLI din aceea grasa. Imi iese super de fiecare data.
Secretul este ca frisca trebuie batuta spuma pana se intareste bine si abia apoi adaugam cate putin zahar (intotdeauna numai pudra, eu folosesc zahar pudra vanilinat)pana cand este suficient de dulce. Iese super si are un gust foarte bun. Si este tare, poti orna frumos orice tort sau prajitura.
Pupici.
printze


mitzura spune:
printze, cat la suta grasime are smantana mili? Si o bati de la inceput cu viteza mare la mixer, sau mai intai incet?


mcm spune:
Am cumparat din greseala smantana "La Dorna" rosie pentru frisca (vroiam sa iau Hulala) si numai acasa am vazut .
Am batut-o cu mixerul, s-a intarit si cand am adaugat zaharul (pudra) la sfarsit, s-a pleostit.....nu mai puteam sa ornez nimic cu ea......Ce s-a intamplat?
Cristina
