memoria bat-o vina
Poate ma ajuta cineva cu un sfat!Am 35 ani si de la un timp am impresia ca uit f repede
Nu stiu daca este numai pt ca poate nu dau f multa atentie lucrurilor si nu ma concentrez sau...
Stiti cumva medicamente care pot remedia acest lucru?Momentan invat pt carnetul de conducere dar am impresia ca nu am mult spor!!!
Ajuta-ti-ma cu un sfat!!!!
Raspunsuri
louisea spune:
www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=337&&idart=245&&numecap=Forma%20maxima&&cc=memorie" target="_blank">aici un articol despre cresterea performantelor intelectuale
bafta la examen
p.s. eu iau Ginkgo Biloba,complex de vit. B si vit. C prin perioade de examene
doxinu spune:
In general cand esti stresat memoria iti joaca feste!Daca tu crezi ca este de vina memoria intredevar atunci poti intreba o farmacista ce sa iei sau daca ti se pare mult mai serios chiar dr de familie care iti va recomanda sigur produsul de care ai nevoie!Io insa spun ca de vina este stresul si nu ca ai avea o memorie care nu te mai ajuta!Stai sa termini cu examenul si sa vezi ca iti vei reveni!Asa pateam io in facultate cand aveam un examen care mie mi se parea mai important ca celelalte! 
Alé spune:
Daca esti cumva insarcinata sau ai nascut de curind, fenomenul este explicabil. 
Daca nu, dupa o anumita varsta, invatatura intra mai greu in cap.
Nu mai avem aceeasi putere de concentrare pe care o aveam in scoala. Nu stiu daca ai mai studiat de la sfarsitul facultatii, dar io m-am lovit de aceeasi problema cind m-am inscris la un curs de master, la numai doi ani dupa terminarea facultatii.
Mi s-a parut extrem de greu, nu-mi intra nimic in cap si m-am chinuit tare, in conditiile in care in facultate retineam din clasa ![]()
Daca ai problema asta in general, nu numai relationata de examenul auto, atunci ori ai ceva care te distrage in permanenta (un copil mic, de ex.) ori esti foarte obosita si pur si simplu nu te mai poti concentra, ori nu dormi suficient incit sa acumulezi in somn informatiile de peste zi.
Ideea e ca io nu cred ca la varsta asta memoria in sine iti poate juca feste. Poti sa iei niste stimulente generale, cum e Maca. are efecte nebanuite ![]()
Bafta la examen.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
malla spune:
si eu am probleme cu memoria, chiar f des, incat nu imi mai adun aminte unde imi pun lucrurile prin casa :) Am zis ca o sa imi notez pe ceva ca apoi ma stresez sa imi aduc aminte si ma enervez:)
dar am acceptat situatia ca sunt uituca:)
Andrei si Adriana
roxana1974 spune:
ok, lou, am inteles din As ca "Vitamina B1 (tiamina) este cunoscuta si sub denumirea de vitamina performantelor intelectuale, deoarece are efecte benefice asupra sistemului nervos, asigurand cresterea randamentului intelectual" dar de unde luam Vitamina B1???
No, vidiazni!
ilona77 spune:
sunt si eu de acord ca, de la o varsta, memoria incepe sa iti joace feste, ca nu mai ai aceeasi putere de concentrare. si mie mi-e greu acum sa stau la cursuri, sa invat, sa fac proiecte si toate tampeniile pe care mi le cer astia. in facultate nu m-am izbit de lucrurile astea, mi se parea normal ce faceam, acum nu mai am nici rabdarea necesara si nici conditiile de atunci (atunci eram singura, fara obligatii, acum ...).
memoria mea a avut de suferit si dupa ce am nascut. imi era groaza pt ca, pe termen scurt, uitam aproape orice. insa memoria pe termen lung este la fel de buna ca inainte, sau cel putin asa imi place sa cred, pt ca imi amintesc de lucruri si oameni de mult si uit ce am facut saptamana trecuta. cred ca din cauza ca nu era asa important, in fine, imi caut si eu fel de fel de scuze.
louisea spune:
Rox
- ori cumperi de la farmacie
- ori dai o cautare pe net si iti apar www.google.dk/search?hl=da&q=vitamina B1 se gaseste in&meta=" target="_blank">alimente care contin B1![]()
Kya spune:
Pe mine ma ajuta foarte mult Lecitina cite 6 pastile pe zi, timp mai indelungat (1 luna). Parca mi se misca rotitele mai bine...
Si Memo Plus de la Walmark e bun.
Kya - viitoare mamica in asteptare
Ana68 spune:
Si eu ,la 37 de ani,ma izbesc de aceleasi probleme legate de memorie...si de nu s-ar fi inventat telefonul mobil cu calendar si memo....![]()
![]()
zau ca as fi aratat ca un chiosc de ziare,cu foite si fitzuici la greu prin buzunare...
Eu am luat Tiamina,Roxana...fortata de imprejurari,adica am facut un tratament in care luam si B1...insa mare lucru schimbat nu am observat...Dar vad ca fetele lauda MemoPlus si Ginko si Ginsenk,parca....Intreb si eu:toate astea sunt vitamine?Si daca da nu am sa iau proportii...pofta de mancare si alte cele?Ca eu si asa sunt cat Casa Poporului
....sa mai suplimentez si vitamine....
parca tot la mobil raman...![]()
![]()
![]()
Ana-Maria,mami deAlex&Luana