IR crescute, grad maturiz placenta si grosime max

IR crescute, grad maturiz placenta si grosime max | Autor: ingeras26a

Link direct la acest mesaj

Buna,

Sunt o gravidutza in aproape 17 saptamani si am o problema, de fapt mai multe. La ultima eco la care am fost (15 sapt), desi bb este foarte bine, cu 5 zile mai mare, iar TT a iesit excelent, mi-au iesit aiurea:
Rez eco 15 sapt:
IR a ombilicala = 0.77; S/D: 4.5
Artere uterine - flux cu spectru normal si valori crescute ale IR bilareral:
IR a uterina dr. = 0.63-0.65
IR a uterina st. = 0.75-0.78
Placenta:
- anterolaterala dr. fundica,
- grosime maxima 27.4mm,
- structura - gradul 2 de maturitate
Sunt pacienta dr. Tutunaru si mi-a dat pt IR-uri Magne B6 4/zi, 1 Bio-Marn Plus/ zi si 8 injectii cu Pregnyl, 1 inj / 4 zile.
Am citit undeva ca grosimea placentei ar trebui sa fie nr de sapt in mm, iar gradul de maturare 2 este normal pt dupa 32 sapt de sarcina si asta ma ingrijoreaza extrem de mult.

Suntem multe in situatia aceasta? sunt multe mamici care au dus sarcina la termen si bb este sanatos, desi au depistat astfel de probleme in timpul sarcinii?
Mentionez ca eco am facut-o la ndr. Iosup. Sunt eu paranoica?
Va multumesc dn suflet.


Pupicei, Ingeras 16+ Maya

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Eu la echo de 14 saptamani (tot la Iosup) aveam placenta posterioara grupaII, gradul2 de maturitate, grosime maxima 26mm. T.nu a comentat absolut nimic pe marginea acestor date; este adevarat ca eu aveam IR-le foarte mici si am scapat de Pregnyl, dar in rest datele mele referitoare la placenta sunt destul de similare cu ale tale.

Stai cuminte si fa tratamentul pe care ti l-a dat T., ca stie el ce face.

Adriana 27+
Pozici

Varsta bebe


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

si multumesc mult!
Sarcina usoara in continuare!

Pupicei, Ingeras 16+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Ingeras, mii de multumiri pentru acest subiect!!!!

Si pe mine ma intereseaza ce e cu IR-urile astea, de ce unii medici le acorda atentie, iar altii, nu? In special as vrea sa aflu de la gravidutele care nu sunt pacientele lui Tutunaru (ca in cazul lor, deja stim schema de tratament)cum au perceput medicii lor aceasta problema? Alti ecografisti (in afara de Iosup), masoara si ei aceste valori? Le acorda atentie?Raluca 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Ralumat, de masurat le masoara si altii, ca si sora mea le are trecute, insa le are ok, nu sunt crescute. Ea a facut eco numai la Chitescu la Medlife.

Pupicei, Ingeras 16+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msemcu spune:

Lamuriti-ma si pe mine: IR-urile astea se masoara la o ecografie obisnuita sau doar la cele cu tehnologie avansata: 3D sau doppler?
Multumesc,
Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

la eco doppler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msemcu spune:

Multumesc Anateo2004.
Si atunci la 3-4 D care ar fi beneficiile?
Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

sunt in timp mai real, dar nu au nici o legatura cu masuratorile etc, doar ca il vezi pe bb altfel decat la 2d

Pupicei, Ingeras 17+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Si eu am IR-urile marite, in jur de 0.7 toate (ombilicala, uterina dr. si uterina st.), placenta gr. 0, insa dr. mea nu mi-a dat tratament. Mi-a zis ca daca bebe e bine dezv. nu e problema (bebe avea 1.3 kg la 28 sapt. chiar mai mare cu 1 sapt.). Si pe mine ma intereseaza daca alti dr. in afara de T. dau tratament pt. asa ceva ca ma ingrijoreaza si pe mine.

Mirabela 28+
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Salutare.
Eu pina acum am facut 3 ecografii: una transvaginala si 2 morfologice. La ultima eco m-am dus si eu la Iospu, ca de... am auzit ca e cel mai tare. Nu zic nimic, mi s-a parut ok.. dar vorbea asa de inceeeeet. Si eu una m-am inteles mai bine cu doctorita care mi-a facut pina acum eco. Era o tipa de la sanador.

Ma rog. Doar Iosup mi-a masurat acete IR-uri. Si a gasit-o pe cea stinga marita. Am intrat in panica, da-i si cauta... Cind am ajuns la doctorita mea am intrebat-o si mie zis ca e normal, ca e vorba de cresterea uterului si de forma lui si faptul ca acesta apasa pe artere ( ma rog, cam ceva in genul asta ).

Placenta mi-a gasit grad de matuare II/III la 27 sapt. Si iar intra in panica. Mai ales ca si fumez. Si doctorita iar m-a linistit, spunindu-mi ca este perfect normala pt virsta sarcinii si cu cit inainteaza cu atit va imbatrini. Am inteles ca exista 4 grade de maturare ( sau chiar 5 ). Si cu cit ajungi mai aproape de termen, are sanse sa atinga gradele 3 sau 4.

Cam asta. In concluzie: exista doctori si doctori si fiecare stie intr-un fel. Unu te scoate bolnav, altul nu...

Mergi la inceput