Vorbitul in somn

Vorbitul in somn | Autor: alinaxeni

Link direct la acest mesaj

Se pare ca vorbesc in somn si cand ma trezesc nu-mi aduc aminte nici un vis sau ceva legat de asta.Am aflat de curand cand m-a luat barbatul la intrebari despre bani care-i fac si ii tin ascunsi de el.Am ramas muta cand am auzit si n-am reusit sa-l conving sub nici o forma ca nu e adevarat.As vrea sa stiu daca exista tratament pt. asa ceva pana nu ajung la despartire din cauza asta.
Oare ce-oi mai fi spus?...ca tot suparat a ramas.

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Si eu vorbesc in somn, pentru noi e motiv de mare amuzament. Mi se intampla mai ales cand sunt foarte obosita sau tensionata.
Nu stiu daca exista tratament, nu m-am gandit niciodata la chestia asta ca la ceva ce necesita "vindecare". Un prieten medic (ginecolog insa, nu psihiatru ), mi-a spus sa iau cate un sedativ usor seara. Evident ca n-am luat, si nici nu voi lua.

Mie nu mi se pare o problema asta, si in nici un caz motive de dispute in familie. Mai ales ca, pe langa comunicarile clare si reale, eu povestesc si tot felul de aberatii, care e limpede ca n-au nici o legatura cu realitatea.
Ada ca ii poti spune sotului tau ca sunt inventii de noapte, deci nu pot fi motiv de suparare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Cand sunt f. obosita, si eu vorbesc in somn. Nu stiu daca exista vreun tratament; incearca sa te odihnesti mai mult si lasa grijile deoparte, la culcare!

www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

SI eu vorbesc in somn, mai putin acum decit cind eram mica. Tin conferinte, vorbesc despre filozofie, pun intrebari celui cu care dorm...:) Dar n-am mai auzit pe nimeni pina acum sa se supere pe ce vorbeste omul in somn. E ca si cum sotul tau s-ar supara pe ce visezi sau tu ai baga divort pentru ca el viseaza alta femeie. HAi sa fim seriosi, mai bine stai tu un pic suparata ca face asa ceva, indiferent ce ai mai spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Pai, tu stii ce-ti trece prin minte, in timpul zilei, legat de el! Subconstientul inmagazineaza informatia si noaptea te deconspiri.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

Eu nu vorbesc in somn dar nasul meu face chestia asta si e mare amuzament la ei in familie(nasa si cei 2 copii). Raspunde la tot ce il intrebi, probabil ca e si sincer(spre deosebire de starea de veghe, cand nu prea spune tot ce il intrebi, mai ales legat de bani, profit, firma, etc). Fiica lui imita diferite persoane si nasul raspunde ca si cum ar vorbi cu fiecare(de exemplu ea imita contabila de la firma si el ii spune ce plati sa fac, ce nu..., etc).
Mai nasol ar fi sa plece in delegatie cu vreun concurent din bransa lui si sa fie cazati in aceeasi camera, ca ar divulga secrete profesionale!Apoi s-ar da cu capul de toti peretii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mnarcisa spune:

Si eu vorbes in somn,dar zic doar ce vreau eu si zic numai tampenii inar daca ma intreaba cineva catye ceva are toate sansele sa il iau eu la iintrebari. De ex prietenul meu a incercat sa ma intrebe tot de bani si am ajuns sa il fac in toate felurie, a doua zi el era suparat si eu nu stieam de ce, dar sa lamurit problema. sincer nu m-am gandit la vreun tratament, dar cred ca cea mai buna metoda ar fi sa ne deconectam de munca d la birou imediat cum am iesit pe usa lui.... hm cam greu daca nu chiar imposibil..

Narcis George si Narcisa

"Cu cat e mai intuneric cu atat stelele stralucesc mai tare."

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Si barbatu-meu vorbeste in somn, l-am intrebat intr-o dimineatza unde sint cheile de la mashina si dupa multe insistentze mi-a raspuns "plexiglass!"

Atunci a fost un caz fericit, de obicei nu inteleg.
Desi ciulesc urechile ....
Daca il rog sa repete, repeta.
Dar tot nu inteleg.
Am impresia ca spune doar consoanele, nu si toate vocalele... si e si foarte succint, parca treaz se intinde mai mult la discutii!

Oricum, asta cu vorbitu' e banal - eu cind eram mica ma ridicam si plecam in somn.
Si ma plimbam prin casa (sper ca doar prin casa).

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

alinaxeni...nu cred ca e ceva grav, poate nu intri in rem sau cum se cheama somnul ala profund, nu stiu zic si eu...fiindca m-am confruntat toata copilaria cu acest comportament, sora mea vorbea destul de clar in somn, si dormeam in acelasi pat...deci serveam cate un scenariu pe seara eh, mai facea exercitii la matematica(o si testam sa vad daca stie rezultatul,dar nu0mi raspundea intotdeauna), asta era saracutza materia cea mai grea pentru ea, banuiesc ca reactionezi la ceva care te streseaza, te obsedeaza si atunci adormi ingrijorata, pune-l sa te "monitorizeze" daca faci asa in fiecare seara sau numai cand esti foarte preocupata de ceva.

numai bine,

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Mi-a spus ca vorbesc destul de clar.Stiam ca in copilarie vorbeam in somn,chiar si in adolescenta cand mai faceam si cate-o plimbare prin casa.
Cel mai mult vorbesc despre mama, cu care nu am o relatie prea buna,care ma afecteaza destul de tare.Cred ca e o problema psihologica si tare as vrea sa-i gasesc rezolvarea.

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

am si eu o prietena care vorbeste prin somn.vrea sa mearga la un psiholog,pentru ca ,la fel,raspunde la orice intrebare.
uneori canta...dar mereu barbatul ei stie ca spune adevarul,a testat.o cu intrebari usoare...

cam aiurea...ce sa zic!

Mergi la inceput