lentile cosmetice - pls. help

lentile cosmetice - pls. help | Autor: Elise

Link direct la acest mesaj

conform zicalei vechi...ca omul cind n-are ce face isi face probleme.
M-am tot rugat de niste prieteni sa imi faca rost de lentile de contact "cat eye" (pur cosmetice, ca dioptrii sau alte kestii n-am).

Toate bune si frumoase, mi le-au adus, sigilate, cu solutie de curatare si manual.

Am citit manualul, nu m-am prins cind sint pe dos si cind pe fatza , dar in final am reusit sa mi le pun (dupa vreo juma de ora de bagat degetele in oki).

Nu le simt deloc.
Numai ca vad "blurred" cu ele.
Ziua ca ziua, da' noaptea e cosmar - in loc de bec vad o pata de lumina.
Se pare ca astea "glow in the dark " si pe exterior, si pe interior!
Si le-am luat pt. noapte - ca doar n-o sa ma duc ziua cu ele la job, sa sperii clientzii...

Le-am purtat ieri citeva ore, in sperantza ca se acomodeaza okii - aiurea!
Le-am curatat, le-am tinut numai in solutia lor speciala, nu sint deteriorate (le-am analizat cu lupa) dar nu vad bine cu ele!

Alta kestie: lentila stinga "aluneca"...in mod subtil, nu sta centrata pe pupila.
La miscari bruste se vede putin verdele irisului prin ea (si, conform instructiunilor, n-ar trebui).
Ce sa zic, nu pot sa am oki de pisica decit daca accept sa fiu cam chioara in acel timp...

Stiu ca de obicei trebuie sa te duci la dr. sa le testezi... dar pe instructiunile lor scrie "no prescription" si tipul asta de lentile nu exista in RO, deci n-am avut asistentza la cumparare.

Mai trebuie facut ceva...si eu nu stiu?
Exista o perioada de acomodare a okiului?
Sau trebuie sa le arunc?
Si daca le mai port asa de citeva ori, ce ma pashte?

Elise

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Si daca nu-s oki de pisica tot bine nu vezi bine cu ele,asa cum spuneai,mai ales noaptea...asta e.Despre faptul ca una dintre ele aluneca,nu stiu ce sa spun,mie nu mi s-a intamplat.mai mult decat ca-i enervant si-ti obosesti ochii gratuit,n-are ce sa se-ntample presupun.Eu n-am patit nimic de la lentile de contact soft cosmetice si am avut perioade in care le-am purtat hotarat.Daca le privesti cu atentie,vei vedea care-i interiorul si exteriorul,sigur sunt cat de cat diferite...teoretic nu se iezista sa fie la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Daca lentila aluneca inseamna ca este putin rupta. Uita-te cu atentie la ea, sa nu fie crestata pe margine...Ideea este ca, daca nu este intacta, nu mai trebuie purtata.

Si eu am lentile cosmetice, dar nu vad blurat cu ele...poate ai ochii mai sensibili.

Leta si un bebe
2005 - primul an de viata
bebe in 2006
want my life back

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Am mai dat o runda pe afara cu ele - se pare ca la lumina soarelui am inceput sa vad bine, nu mai sesizez diferenta: in schimb in semiintuneric (ex. in lift), nu!
De data asta n-a mai alunecat nici una...cred ca le nimerisem eu prost.

Vad ca incet-incet ma acomodez - o sa le mai tin vreo saptamina citeva ore pe zi, poate ajung sa ma impac cu ele.

Mi-ar pare rau sa le arunc dupa citeva ore de purtat.
Dar nici nu vreau sa ma trezesc cu rani ale retinei sau alte nenorociri.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by Elise

Am mai dat o runda pe afara cu ele - se pare ca la lumina soarelui am inceput sa vad bine, nu mai sesizez diferenta: in schimb in semiintuneric (ex. in lift), nu!
De data asta n-a mai alunecat nici una...cred ca le nimerisem eu prost.

Vad ca incet-incet ma acomodez - o sa le mai tin vreo saptamina citeva ore pe zi, poate ajung sa ma impac cu ele.

Mi-ar pare rau sa le arunc dupa citeva ore de purtat.
Dar nici nu vreau sa ma trezesc cu rani ale retinei sau alte nenorociri.

Elise

vezi ca mai mult de 8 ore/24 nu trebuiesc purtate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Ma chinuie si pe mine gandul asta, pentru ca vreau sa-mi iau lentile de contact de unica folosinta, doar cat sa le pot purta in ziua nuntii. M-am interesat si se vand la pachet de 30 de perechi, e ok, nu ma deranjeaza, insa o sa fiu in stare sa mi le pun singura?
Elise, dupa ce te chinui o juma' de ora, cand se fixeaza, te deranjeaza? Mie imi da senzatia ca ar fi ca si cand ti-a intrat ceva in oki. O sa ma pot obisnui cu acest ceva in oki?
Mercic mult de informatii.
Pupici si multa perseverenta in continuare.

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanicea spune:

elise, mergi la un control oftalmologic de rutina si cere sa ti se arate ceva lentile cosmetice. vei invatza astfel sa ti le pui in mod corect, sa ti le scotzi si sa le intretzii adecvat.
poate asa vei intelege de ce nu vezi clar prin ele.

daca una fuge...e posibil s afie mai larga decat cealalta. lentilele sunt si ele, firesc pe dimensiuni....; uite-te pe cutiutza fiecarei lentile sa vezi daca e codul de marime, identic cu a celeilalte.

ca sa vezi daca o lentila este pe fatza sau pe dos
tine-o pe buricul degetului
si daca , capetele lentilei (marginea superioara- circumferintza ) stau in sus, in continuarea ei e ok. daca acele capete stau intoarse nitel in afara, inseamna ca-s pe dos.
nus tiu cat ai inteles de bine....

intra pe un site de genul:www.bausch.ro si vei mai afla ceva informatzii legate de lentile, ingrijire...etc. poate te edifici.

din ce ai spus tu pana acum...se apre ca respecti igienizarea lor...;nu-mi dau seama de ce nu vezi prin ele.

succes !

wekeend placut!

roxi foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

aveti idee cat costa un set de lentile de unica folosinta?adica de-alea cu dioptrii...

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nu inteleg de ce e nevoie sa-ti traumatizezi ochii, care sunt si asa suficient de solicitati?
Daca ai avea nevoie de ochelari, as intelege. Sunt momente cand nu vrei sa-i porti.
Dar din alt motiv nu merita sa-i chinui!
Poate nici cel spus de mine nu-i un motiv!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Ma chinuie si pe mine gandul asta, pentru ca vreau sa-mi iau lentile de contact de unica folosinta, doar cat sa le pot purta in ziua nuntii. M-am interesat si se vand la pachet de 30 de perechi, e ok, nu ma deranjeaza, insa o sa fiu in stare sa mi le pun singura?
Elise, dupa ce te chinui o juma' de ora, cand se fixeaza, te deranjeaza? Mie imi da senzatia ca ar fi ca si cand ti-a intrat ceva in oki. O sa ma pot obisnui cu acest ceva in oki?
Mercic mult de informatii.
Pupici si multa perseverenta in continuare.

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Ar trebui sa-ti cumperi pachetul si sa incepi sa le porti.
Si eu am ochii mai sensibili si primele dati cand le puneam imi siroiau lacrimile pe obraji (nu cred ca vrei sa plangi non-stop la propria nunta). Mi-a luat cam o saptamana sa ma obisnuiesc si sa scap de senzatia "praf in ochi". Era musai sa am ochii albastru inchis pentru ca fi-miu tocmai nascut avea asa ochii si semana leit cu mine, numai culoarea ochilor nu era la fel. Dupa 3 luni n-am mai avut nevoie sa-mi fac ochii ca ai lu' fi-miu, ca s-au facut ai lui ca ai mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kjmami spune:

eu mi-am luat de la optinova lentine de contact cosmetice plus dioptrii. eu ma inteleg foarte bine cu ele dar au fost momente in care am vazut in ceata...mai am si acum momente in care simt ca am cev a in oki...si atunci trag usor de pleoapa inferioara si o tin un pic in aer...ma ajuta..dupa ce las pleoapa la loc , vad perfect...mi se intampla sa ma intreb dak oi mai avea lentila in oki pt ca vad perfect cu ele....va obijnuiti..ideea e sa le purtati destul de des sa va obijnuiti...faza cu lacrimatul....eu plang de cate ori pun lentilele..imi sar automat lacrimi din oki dar imi trece repede senzatia..cred ca e reactia normala a okiului i se lipeste un corp strain de el...nu va ingrijorati...eu port lentile de aproximativ 3 ani..cu pauze...si sunt ok..ideea e ca nu suport sa port okelarii asa ca..mi-am impus sa ma obijnuiesc cu lentilele .
succes

Mergi la inceput