Extrauterina...Ajutor!

Extrauterina...Ajutor! | Autor: Marunzika

Link direct la acest mesaj

Prietena mea are nevoie de parerile/sfaturile voastre. Are 6 saptamani si 3 zile de la ultimul ciclu si valoarea HCG de 3500. Acum este in spital suspecta de extrauterina. *)Este valoarea normala pt aceasta perioada de sarcina? *) Se vede sau ar trebui sa se vada deja la ecograf sarcina in uter? ( va rog sa-mi spuneti ce s-a vazut la voi in aceeasi perioada la ecograf).
*) Se poate vedea la ecograf o sarcina care se dezvolta in trompa?
Astept cu mare interes raspunsurile voastre si va multumim ( prietena mea si eu) anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Eu am fost la 5 sapt si 1 zi la ecograf sa-mi confirme/infirme sarcina si s-a vazut f bine sacul embrionar in uter.Deci se vede daca e intrauterina sau nu.
Tin pumnii sa nu fie extrauterina!

Pupici!


Ioana(25+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Ar trebui sa se vada macar sacul embrionar, desi la 6 sapt se vede si embrionul. Daca e extrauterina nu se vede in trompa, dar se vede uterul gol. Am trecut si eu prin asta si ma rog pentru prietena ta sa fie bine, iar in cazul in care are extrauterina sa-i roage pe dr sa faca tot posibilul sa-i salveze trompa.


http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

Multumesc frumos pt raspunsuri. Prietena mea are ceva dureri in partea stanga dar durerile sunt suportabile ( eu citisem ca la extrauterina durerile sunt extrem de mari), iar doctorul a vazut la eografie vaginala in trompa un punct. Eu stiam ca nu se pot vedea tompele la ecograf- gresesc? Cum a putut el vedea punctuletul in trompa la ecograf? Apoi, a spus ca endometrul este gros, ca ar fi ok dar nu vede sarcina in uter. E suspecta de extrauerina, dr nu e insa 100% sigur (ca e sarcina extrauterina ) si maine ar opera-o deja. Maine afla mai mult dupa o noua analiza a sangelui. Pot opera de extrauterina fara sa fie absolut siguri?
Asteptam in continuare orice raspuns care ne-ar ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

La mine la 5 sapt si un pic era gol golut uterul meu si se vedea oareshce pe trompa dreapta.
Valoarea beta ca numar nu are mare importanta, conteaza sa se dubleze cam la 3 zile.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

[quote]Originally posted by Oana_B

La mine la 5 sapt si un pic era gol golut uterul meu si se vedea oareshce pe trompa dreapta.
Si apoi care a fost rezultatul? Era sarcina in regula, ori a fost sarcina extrauterina?
Prietena mea m-a sunat si i-am citit raspunsurile voasre. In continuare nu a aflat inca nimic nou, i-au luat sange si asteapta rezultatul. Sa speram ca se dubleaza valoarea HCG, caci dureri nu a mai avut aproape deloc. Va tin la curent cu situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leliutza spune:

Buna,
si eu am fost suspecta de extrauterina, dar mi-au facut analizele BHCG din singe repetat (trei analize in trei zile succesive) si au urmarit evolutia valorilor, pina la urma era nu stiu ce corp galben in trompa si nu embrion.
Si mie mi-a zis la eco doctorul ca vede ceva pe trompa,asa ca .... m-am mirat si eu ca pt. a vedea trompele eu am facut film - histerosalpingografie, nu stiu ce sa zic ...
Tin pumnii prietenei tale sa fie alarma falsa (io am plins in alea trei zile cit pt toata viata) si daca totusi e extrauterina sa nu ii scoata trompa, sunt nu stiu ce substante care dizolva embiornul si salveaza trompa (scuze pt. exprimarea tampita, dar nu stiu cum se numesc...).
A! eu am stat in alea trei zile in spital si aveam si eu dureri, dar ma intrebau de 10 ori pe zi daca nu am singerari, am inteles ca si asta e un semn de extrauterina.

Multa sanatate si bafta prietenei tale.

Leliutza


<a href="http://lilypie.com"><img src="" alt="Lilypie Expecting a baby Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by Marunzika
Si apoi care a fost rezultatul? Era sarcina in regula, ori a fost sarcina extrauterina?



La mine a fost extrauterina si cum zice Leliutza am eliminat prin injectii cu methotrexate.
Ii tin pumnii prietenei tale sa fie doar o alarma falsa
edit: am uitat sa iti zic ca la mine si beta urca mult prea incet, nu se dubla.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

quote:
Originally posted by Marunzika

( eu citisem ca la extrauterina durerile sunt extrem de mari),


Durerile sunt foarte mari daca s-a "rupt" trompa, sau asa ceva.
Eu am avut extrauterina si am ajuns la spital de urgenta. Dupa o zi in care nu mai puteam sa stau in picioare de durere si cu sangerari maronii, am ajuns la spital unde m-au operat de urgenta. Si am o taietura foarte urata.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine. Sa fie doar o alarma falsa.
Sa ne tii la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KorraKTM spune:

Hello!

Si eu am avut o extrauterina anul trecut, prima sarcina din viata mea, sarcina asteptata de trei ani:-(

Miercuri am aflat ca sunt insarcinata, fericire mare, apoi, pt ca oricum vineri eram programata la dna doctor Bechir Melihan(nu o recomand nimanui, niciodata), merg la consultatie, nu imi face ecografie, sub pretextul ca "oricum nu se vede nimic":-(, mi-a dat sa iau Utrogestan, ca sa se fixeze sarcina...si ...s-a fixat! Fix pe trompa stanga...

Sambata am avut sangerari si am cazut efectiv din picioare, am lesinat, si evident apoi am inceput sa plang, crezand ca pierd sarcina, dar nu, era mai rau...pana marti am mers la serviciu, pt ca imi revenisem, apoi marti de la ora 3 nu am mai putut sta in nici o pozitie de durere. Am mers de urgenta la dr Radoi de la Centrul Medical Unirea- acolo sunt arondata,si mi s-a confirmat extrauterina...m-am internat la Municipal, si de marti pana miercuri seara nu am mancat nimic, pt ca puteam intra oricand in operatie...care a durat o ora si jumatate...fericirea mea este ca m-au operat laparoscopic, asfel incat sa pot ramane insarcninata mai repede...

Cam asta a fost experienta...cat am plans si eu si sotul meu, ce sa mai, degeaba...asta a fost...


Acum, am dureri in partea dreapta de cateva zile, testul ultim facut duminica e negativ, intarzierea este de pe 21 mai...ma duc acum la control, asa ca maine sper sa va scriu ca sunt ok, cel mult racita, si pot continua incercarile de a ramane insarcinata din nou:-)


Va pup,

Korra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bijulica spune:

Dupa ce citesc eu aici, imi dau seama ca s-ar putea si eu sa fiu in aceeasi situatie de sarcina extrauterina, mai ales ca prezint marea majoritate a simptomelor descrise, si in familie, si bunica si mama mea au avut-o. Maine sper ca medicul sa isi dovedeasca profesionalismul si sa imi puna un diagnostic clar, ca cel de azi m-a cam lasat numai cu gaura in buget.

Mergi la inceput