Invatati din greselile mele!
In februarie a trebuit sa recurg la ,,postinor''dar uituca de mine am uitat ca a doua pastiluta se ia la 12 ore si am luat-o mult mai tarziu.Surpriza!Am calcat pe bec!!!Am fost colo...Am lasat sa treaca 2 cicluri ca sa-mi iau anticonceptionalele.Am avut recomandate,,triquilar''.Cand m-am dus la farmacie, farmacista a zis ca sunt mai bune,,tri-regol''.Zis si facut,am luat ce a zis ea.Dupa a 9 a zi de pastile am avut o sangerare dar nu le-am intrerupt.In a doua noapte dupa sangerare...hemoragie cu cheaguri.Dimineata la prima ora eram la ginecolog.O anexita si dereglare hormonala din cauza anticonceptionalelor.Mi-a dat augumentin de 1gr la 12 ore,flamexin si piafen si mi-a zis ca daca nu se opreste in 24 ore sa ma duc iar.S-a oprit dar numai de moment.Dupa 2 zile iar hemoragie cu cheaguri si de dureri nu va mai spun,aproape de insuportabil.Ma duc iar si el zice,,iti fac chiuretaj hemostatic ca numai asa pot opri hemoragia''.Bun!Cand se apuca de ,,racait''(a zis ca nu poate face cu aspiratorul)cica ,,stai asa ca nu e in regula''ca in final sa-mi spun ca nu as fi fost chiuretata cum trebuie in februarie.Oricum nici acum nu stiu ce a fost.Dar daca ar fi fost ceva ramas din februarie si pana in mai nu as fi murit?De abia astept sa treaca doua menstruatii sa ma duc sa-mi fac un pappa..Si ca sa fie tacamul complet acum m-am pricopsit si cu o scurgere si o mancarime cred ca de la instrumentele lor!!!
Raspunsuri
anca tanasica spune:
quote:
Initial creeata de merry_p_s
In februarie a trebuit sa recurg la ,,postinor''dar uituca de mine am uitat ca a doua pastiluta se ia la 12 ore si am luat-o mult mai tarziu.Surpriza!Am calcat pe bec!!!Am fost colo...Am lasat sa treaca 2 cicluri ca sa-mi iau anticonceptionalele.Am avut recomandate,,triquilar''.Cand m-am dus la farmacie, farmacista a zis ca sunt mai bune,,tri-regol''.Zis si facut,am luat ce a zis ea.Dupa a 9 a zi de pastile am avut o sangerare dar nu le-am intrerupt.In a doua noapte dupa sangerare...hemoragie cu cheaguri.Dimineata la prima ora eram la ginecolog.O anexita si dereglare hormonala din cauza anticonceptionalelor.Mi-a dat augumentin de 1gr la 12 ore,flamexin si piafen si mi-a zis ca daca nu se opreste in 24 ore sa ma duc iar.S-a oprit dar numai de moment.Dupa 2 zile iar hemoragie cu cheaguri si de dureri nu va mai spun,aproape de insuportabil.Ma duc iar si el zice,,iti fac chiuretaj hemostatic ca numai asa pot opri hemoragia''.Bun!Cand se apuca de ,,racait''(a zis ca nu poate face cu aspiratorul)cica ,,stai asa ca nu e in regula''ca in final sa-mi spun ca nu as fi fost chiuretata cum trebuie in februarie.Oricum nici acum nu stiu ce a fost.Dar daca ar fi fost ceva ramas din februarie si pana in mai nu as fi murit?De abia astept sa treaca doua menstruatii sa ma duc sa-mi fac un pappa..Si ca sa fie tacamul complet acum m-am pricopsit si cu o scurgere si o mancarime cred ca de la instrumentele lor!!!
adica:
1. sa luam postonorul la timp...
2. sa luam anticonceptionalele date de medic...nu de farmacista???
sau
3. sa na alegem cu grija medicul?????
sau ce???
ca faza cu anexita de la anticonceptionalele nu am priceput.o...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
FOARTE IMPORTANT:
http://www.maap.ro/images/afis_gv.jpg
michelle7 spune:
eu n-as baga mana in foc ca scurgerea e neaparat de la instrumente
. poate sa fie de la antibiotice sau de la aceeasi sursa care te-a determinat sa iei postinor
Michelle
merry_p_s spune:
Sursa nu este sotul meu ca dupa 17 ani de casnicie cred ca stiu sa ma feresc de bolile,,femeiesti''dar la noi in spital pana si manusile chirurgicale se refolosesc!??
Luna75 spune:
merry,Iti doresc insanatosire grabnica !si am luat aminte de sfaturile tale.
Mentionai ca stii sa te feresti de "bolile femeiesti",poate ne dai niste informatii in plus
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
merry_p_s spune:
Dragele mele!Sa inteleg ca asa sunt primiti noii veniti?Vreau sa va spun ca sunt nou venita pe acest forum dar cred ca sunt mai veche de cit voi pe aceasta lume.Am doua fete nua de 16 ani si 4 luni si cealalta de 2 ani si 4 luniasa ca draga Michelle nu am surse de contaminare???Si intr-o viata de om cred ca un avort conteaza0.Dar ajunge !Am deschis acest subiect nu pt.cele care stiu aceste probleme ci pt.pustoaice.Stiti oare cite pustoaice citesc forumurile cu discutii intre femei.Mamele din ziua de azi nu isi prea fac timp sa stea de vorba cu ele din cauza serviciului.Oare Michelle stie ca la cabinetul de ginecoloie din 20 de chiuretaje ,10 le fac tinerele intre 15-19 ani?Sau daca nu ajung acolo merg la farmacie unde sunt servite f.bine cu anticonceptionale?Le spune oare cineva ca,,postinorul''.nu trebuie luat decat de 2 ori intr-un an?Am scris ca m-a gasit cu anexita si o dereglare hormonala.Nu-i asa Anca?Nu anexita de la anticonceptionale.Si pt.scurgere de ce va mirati?In marile metropole nu zic ale lumii ci ale tarii,aveti clinici particulare unde puteti merge dar noi,,provincialele''cum suntem cotate, trebuie sa mergem unde avem.Sa va spun de cezariana?Dintr-o greseala a lor de la prima nastere,la a doua sarcina care a fost sa fie dupa 14 ani a trebuit sa fac cezariana.Nici nu aveam voie sa intru in travaliu. Zis si facut.In dimineata cand am fost programata am mers si am vorbit ($)cu doctorul mina 1 si m-a trimis, citez,,sa ma descurc cu mina a 2 a($).Bun!La ATI cit am stat a venit sotul meu si cu mama si au vrut sa lase la asistente un pach.de vata sau tampoane.<<Nu ne trebuie>>Stiti ce mi-au pus intre picioare?Pantaloni barbatesti de pijama din aia de plastic (cum le zic eu)Am avut o ciuperca intre picioare o jumatate de an de ajunsesem cobai pt.dermatolog.Dar geamurile de la ATI sunt de termopan si aveau si jaluzele verticale.Asta este realitatea in sistemul sanitar romAnesc,dragele mele!As dori ca moderatorii sa nu se supere pe mine si sa mai am ocazia sa discut cu voi.Pupici de la Pitesti,Romania
teodraghici spune:
Merry, bine ai venit printre noi. E bun un sb de genul asta si cine are ochi sa vada....sa puna mana sa vada![]()
Cat despre pustoaice, ce e drept sunt multe printre noi....acum cateva yile se plangea o domsoara de 16 ani pe aici....asta este, e bine ca le putem ajuta....si ma mai intreb eu: unde li-s mamicile?....nu le spune nimeni nik?
Cat despre tine, se prea poate sa fi fost un chiuretaj(initial)"nereusit" si apoi inca unul....nasol moment. Sunt off topic dar de ce nu-ti pui un sterilet mai ales ca esti mamicuta de 2 copii si nici nu mai vrei BB?....inteleg eu
Pupici
si BB Fulvia
merry_p_s spune:
Sterilet am avut pus de 2 ori dar am zis ca acum daca am imbatranit poate nu se mai prnde
,vezi bine nu e asa.Cat despre pustoaice ,pe vremea mea mamele din jena nu vb.cu noi, iar acum lucreaza f.mult.In tara asta totul se rezuma la bani!Mamicile lucreaza cam 10 ore(ca sa-si poata permite un concediu undeva,nu in afara!)fac piata,fac mancare,calca si vb.cu fetele la masa de seara,,cum a fost azi la sc.?''Am o multime de cunostinte de acest gen care muncesc efectiv sa aiba bani.Pt.mine in schimb familia e pe primul loc.Lucrez 8 ore,bani mai putini dar eu cred ca sunt cea mai buna prietena a fetei mele de 16 ani si 4 luni.Pot sa-ti spun ca are colege care si-au inceput viata sexuala si vin la mine sa ma intrebe cate ceva.Multe mi-au spus ca intra pe sit-uri special la aceste discutii poate invata si ele cite ceva.Orice sugestie sau poveste din viata voastra,orice experienta pe care o impartasiti poate sa le ajute!
teodraghici spune:
Sunt convinsa ca asa este....din pacate si stau si ma intreb oare cum oi fi eu cu principesa mea cand va fi mare?????Sper ca ok.....
Sanatate
si BB Fulvia
Luna75 spune:
merry,Felicitari pentru ca reusesti sa discuti cu fata ta despre probleme sexuale,si nu are nevoie sa se informeze la colt de strada...multe mame ar trebui sa fie la fel de deschise.
Eu am o sora,ajunsa la varsta la care am cam trebui sa discutam despre sex si
eu,totusi ma sfiesc sa pun punctul pe i.(poate daca as fi in Romania,mi-ar fi mai usor,dar de la distanta cam greu)
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
merry_p_s spune:
Draga mea!Sa sti ca de la tine asteapta sfaturi,nu de la mama ta.Eu iti spun pt.ca am fost si sora mai mare.se va lega intre voi o alta relatie dupa aceasta discutie.O sa-ti fie mult mai aproape chiar daca tu esti asa departe.Poti la inceput sa discuti cu ea pe mes.Va va fi mai usor la amandoua.Nu trebuie sa o intrebi pe ea nimic!Totul trebuie sa vina de la tine pana va incepe eae sa te intrebe.Incepe cu sfaturi simple si spune-i ca va fi ca un secret al vostru.Pupici