Sarmale cu varza noua

Sarmale cu varza noua | Autor: Oana

Link direct la acest mesaj

Vreau sa fac sarmale cu varza noua romanesca care a aparut de ceva timp pe piata. Problema e ca varza asta e atat de frageda ca frunzele se rup foarte usor. Cum sa fac sa nu se rupa frunzele ca sa pot face sarmalutele?

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

oparesti frunzele inainte, Oana. se inmoaie putin si sunt mai usor de "manevrat". spor!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Da Roxa dar ca sa oparesc fiecare frunza trebe sa o desprind de varza ma intai si se rupe. Deci pana la urma cred ca o sa oparesc toata varza, o bag asa intreaga la oparit si dupa aia sa incerc sa desprind frunzele. Nu?

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Oparesti varza cu apa si sare, o lasi in aceasta saramura 24 de ore.

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Artemis1578 spune:

Ca o informatie suplimentara, cand alegi varza apasa cu degetul; daca e tare e bine , daca e moale si ti se afunda inseamana ca are multe nervuri si e mai tare frunza, ceea ce o face desigur mai greu de manevrat. Mama nu opareste niciodata frunzele, insa alege varza dupa sistemul prezentat mai sus si nu prea se rup fiind deja molicioase.

Anka si Ubitu (26.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da Oana, uite ca a zis si Nina la fel. oparesti varza cu totul.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

deci imi permit sa postez si eu repede :
varza NU o tai in jumatate, ii scoti cotorul cu un cotit mare, si o oparesti sa se moaie frunzele.
sarmalele le faci obisnuit cu frunzele oparite.

daca vrei ca sarmalele sa-ti iasa "beton" sa va lingeti pe buze, si fiindca esti vad in Ro, poti cumpara de pe piatza varza murata la butoi, tocata si intre straturile de sarmale sa o adaugi, si deasupra ii da un gust minunat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

nu am fost explicita : frunzele de pe varza le scoti pe rand, ca bineinteles nu se moaie toate odata, ceci cum vezi ca se moaie cum scoti un rand de frunze pe o farfurie alaturata, tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu varza noua o oparesc cu totul, intrega, in apa clocotita cu sare. O las pana se inmoaie, apoi se desprind frunzele usor de pe cotor. Daca o tai pe jumate, nu vei mai avea asa multe frunze intregi.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ch spune:


chiar azi am facut sarmale,din varza noua si am oparit varza toata(a fiert 5 min) si am lasat-o sa se raceasca apoi am desprins fiecare frunza.
pofta buna.

Poze cu Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

in apa in care oparesti varza INTRAGA mai pui si otet, boabe de piper si o foaie de dafin. Eu o las cam 1/2 ore la fiert, la foc mic si o tot intorc de pe o parte pe alta. Apoi o scot si o las sa se raceasca. Dupa aceea o desfac frunza cu frunza si tai de pe fata exterioara partea ingosata de nervura.

ANTO

www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank"> puiut de om

Mergi la inceput